+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да направим Фейсбук страницата си популярна?

Как да направим Фейсбук страницата си популярна?

Задавали ли сте си въпроса как да направите своята фейсбук страница популярна? Как да накарате хората да станат ваши потенциални клиенти? Как изобщо да се забелязва в интернет пространството? В следващите няколко редове ще разберете как да направите своята фейсбук страница популярна.

Корица

Правилното избиране на корица за вашата страница е от голямо значение. Това е първото нещо, което виждат вашите посетители. На нея можете рекламирате най-новите си продукти. Важно е, ако рекламирате по този начин продуктите си, трябва да можете да поставите връзки, от които да бъдат закупени. Използвайте кратки връзки. Има достатъчно програми, които съкращават връзките.

Профилна снимка
facebook-avatar

Препоръчително е размерът да е 170 на 170. Но както и при корицата, трябва да е по-голямо изображение, за да привлече повече клиенти.

Корица с анимация

По принцип тази опция е валидна само за фирмените профили, но можете да качите между 30 и 90 секунди видео. Това става, когато отидете на опцията за смяна на корицата или вместо снимка, изберете качване на видео. Избирате между налични видеа или качване от компютъра ви.

Адрес

Хубаво да е имате актуален адрес. Както при сайтовете, така и тук това вдъхва доверие в клиентите ви, че не сте някои измамници и наистина предлагате качествени услуги. Ако не можете да измислите някои привлекателно име за адреса си или за името на страницата, винаги можете да го смените от настройките.

Категория

Трябва да изберете внимателно категорията на своята страница. Това са всички онези неща, които излизат като избор при създаването на страница: „Организация с нестопанска цел“, „Кафе или ресторант“ „Пазаруване“ и други подобни етикети. Важно е хората да знаят какво посещават и какво да очакват от вас.

Попълнете всички полета

Изчерпателната информация ще вдъхне доверие на клиентите ви. Напишете всичко, което може да се напише. Не оставайте празни полета. Качвайте редовно клипове и снимки, с които да ангажирате аудиторията си.  Ако имате група, сайт, магазин или каквото и да е друго, можете да въведете линк към описанието на страницата. Също така, дайте възможност на клиентите ви, да ви дадат отзив. По този начин вие ще им дадете възможност да си изкажат мнението за вас. А това е и един прекрасен начин да се сдобиете с една безплатна реклама и по този начин да станете популярни и да спечелите повече клиенти, без дори и да вложите средства.

Личната страница в социалната мрежа

Добавете към личната си страница и професионалната. Ако имате и други профили в други социални мрежи, то добавете и тях. По този начин потребителите ще могат по-бързо да ви откриват и така ще имате огромен поток от трафик. От този трафик вие можете да получите много и лоялни клиенти.

Инстаграм

Ако имате профил там, можете да си го добавите към фейсбук. Споделяйте и там изображение, тъй като това е едно от местата, което потребителите посещават ежедневно.

Изпратете покани на всичките си приятели

Не се притеснявайте, ако те са пенсионери или пък не споделят идеята на страницата. Все от някъде трябва да започнете. Така че това е един добър старт. Същото го направете и с имейлите си. Просто от мястото, където има възможност да добавите приятели, добавете и имейл контактите си. Това със сигурност е едно добро начало и поне половината от хората, които сте поканили ще ви откликнат. Групите за размяна на харесвания също вършат чудесна работа. Когато хората видят, че има харесвана страница, те я следват. Това е, за да не изпуснат нещо модерно или пък да не останат по-назад от другите. Възползвайте се от това.

Поканете новите си приятели

Ако имате нови приятели, поканете и тях. Това е чудесен начин да ви я опознаят, а пък и кой знае, може да им хареса нещо. Разбира се, някои просто ще ви подминат, но не се притеснявайте то това.

Настройте отговори

Много съобщения оставят непрочетени, тъй като модератор трябва да им обърне внимание. Можете просто да напишете съобщение, което да се появява, когато ви пишат. То може да е такова: „Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Нашите колеги ще се свържат с Вас до края на деня!“

Публикувайте редовно

Както казахме по-горе, важно е да публикувате редовно, за да ангажирате посетителите и клиентите си. Около 40% от успеваемостта от даден онлайн магазин  и неговата страница зависят от честотата, с която публикува във Фейсбук.

Публикувайте висококачествени изображения

Красивите изображения, в които е вложено изображение, ще се запомнят от потребителите и те ще ви разпознават по-лесно. Постарайте се наистина да изглеждат професионално направени. Най-добре е да платите на професионалист. Инвестицията определено си струва.

Най-добри публикации

Следете реакциите на хората под публикациите. Тези, които са харесани най-много, ги сложете в началото. Така ще могат да се видят от всички. Както казахме хората правят това, което другите. Използвайте го и ги накарайте да кликат на най-харесваните ви. Останалите също ще си наберат своята популярност и ще можете да ги смените.

Надяваме се тези съвети да са ви били от полза и да си ви дали идеи как да направите бизнеса си популярен.  Бъдете наясно, че това няма да стане за ден два или месец. Трябва да имате търпение, но ви гарантираме, че ако ги следвате, ще пожънете успех. Най-важното е да задържите интереса на хората и да ги накарате да ви следят. Преди всичко качвайте качествени продукти с добри снимки, за да убедите клиентите си, че наистина сте коректни търговци и предлагате качествена стока. Ако не знаете как да си развиете страницата, най-добре се обърнете към фирма, тъй като хората там са професионалисти и ще могат да ви помогнат, така че да стигнете върха!

Други публикации