+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да създадете успешен блог през 2018 г.

Как да създадете успешен блог през 2018 г.

services-content-strategyСледвайте инструкциите стъпка по стъпка, за да научите как можете да създадете блог за по-малко от час.

Стартиране на блога в пет стъпки:

 • 1.Изберете платформа за блогове, име на домейн и хостинг.
 • 2.Създайте своя блог с помощта на проста тема.
 • 3.Променете блога си, за да получите желания ви вид и усещане.
 • 4.Изберете най-добрите плъгини за вашия блог.
 • 5.Напишете съдържание, което има стойност на читателите.

Как да започнете блог: инструкции стъпка по стъпка

Мислиш да създадеш блог, но нямаш представа от къде да започнеш, нали? Познай какво – нито ние имахме. Когато създадохме този блог преди няколко години, нямахме представа как да започнем блог или как да бъдем блогъри. По дяволите, едва ли бихме могли да напишем HTML, да не говорим за изграждането на блог.

Но добрите новини са, че това е по-лесно, отколкото си мислите. Научихме много уроци през годините. И сега можете да се научите от нашата болка и страдание, за да заобиколите голяма част от злоупотребата, свързана със създаването на блог.

Ето как започнахме нашия блог, стъпка по стъпка:

 1. Домейн и хостинг.

Първото нещо, което направихме, когато започнахме нашия блог, беше да регистрираме домейна Си. След това направихме проста, безплатна инсталация на WordPress чрез „едно кликване“.

 1. Тема.

Една добра тема ви дава вида и усещането, които искате за вашия блог, което ви позволява да направите блогът Ви да изглежда точно както искате. Ако не сте, тогава една тема прави проектантската работа милион пъти по-лесна. Плюс това, след като купите тема, които са евтини за времето ни, вие я притежавате за цял живот. Темата има две половини: рамката (костите) и дъщерна тема (красотата):

Рамката: Има няколко рамки на тема WordPress на пазара, но Genesis е без съмнение най-добрият и най-гъвкавият избор. Genesis е първата половина на вашата тема. Много теми просто се справят с естетиката на новия ви блог, но Genesis осигурява необходимата основа за вашата дъщерна тема.

Дъщерна тема: След като получите Genesis Framework, вие ще искате да намерите точната дъщерна тема (което е просто глупав начин да кажете „блог дизайн“). Минималистите използват красивата тема „tru“, която се предлага в BYLT, Genesis Community Market. Преминете към BYLT, прегледайте внимателно подредената им колекция от теми и намерете подходящия за вас дизайн.

 1. Променете вашия блог.

Веднъж, след като имахме домейн, хостинг, WordPress и тема, прекарахме много време в промени на темата, за да получим външния вид и чувството, което искаме (т.е. да направим нашето виждане реалност). След това прекарахме още повече време в размисъл и променихме още малко темата. След като създадохме нашия блог, създадохме безплатен профил в Feedburner, така че хората да могат да се абонират за нашия сайт чрез имейл и RSS абонаменти. След това създадохме безплатен профил в Google Анализ, за ​​да проследяваме статистическите данни. Feedburner и Google Анализ са лесни за записване и все още се използват и днес.

 1. Плъгини

Използваме само няколко плъгини в нашия сайт: „Google Анализ за WordPress“ и много прости плъгини за Facebook и Twitter с дял-бутон (тъй като човешките същества са вътрешно свързани с обмен на ценности, важно е публикациите ви да се споделят лесно с другите). Те отнемат само няколко секунди (буквално няколко секунди, това е само едно щракване на бутон), за да бъдат инсталирани, след като сте започнали своя блог. И ако наистина искате да си поиграете наоколо с някои готини плъгини, проверете най-добрите в WordPress Plugins на WPBeginner.

 1. Направете много добро съдържание.

Най-накрая, чрез WordPress, започнахме да пишем и качваме съдържанието за нашите страници: За началната страницата, Страница за контакти, Начална Страница, Книга Страница, Страница за Турнири, Страница с Архиви и т.н. След това проектирахме логото си чрез безплатни изображения, текст от обикновена програма за текстообработка. После добавихме наша снимка себе в заглавието.

3 причини да не започнете блог

 1. Пари.

Не трябва да започвате блог, за да правите пари. Ако основната Ви цел е да замените вашите бонуси за пълно работно време, забравете за това. Това не работи по този начин. Смятате ли, че Джими Хендрикс е взел първата си китара, за да може да „допълни доходите си“? Не, не го е направил. По-скоро го направи за любовта към него, за радостта и удовлетворението, които получава, а доходите дойдоха след това, много по-късно.

 1. Популярност.

Не мислете, че веднага ще станете известен в интернет пространството. Не всеки сайт расте толкова бързо, колкото искате, но това е съвсем наред. Истината е, че имаме късмет. Не стартирахме този сайт, за да станем „известни“. Това би било абсурдно. Нашата известност и бързото покачване на „славата“ дойдоха след множестовот успешно реализирани проекти за изработка на уеб сайтове.

 1. Трафик.

Не всичкият трафик е добър трафик, така че не се притеснявайте, че веднага ще получите хиляди читатели.

Смешното е, че всички тези неща могат да се случат. Можете да трябва пълен работен ден за изграждането на блог. Ние го правим, Corbett Barr го прави, както и много други. Но ако това са единствените причини, поради които започвате да създавате блогове, ще бъдете нещастни, защото това ще изглежда като работа и ако го чувствате като работа, няма да сте отдаден за и така ще а)го  ненавиждате, (б) зарежете, или (в) го намразите.

Вместо това пишете, защото наистина ви е интересно …

Други публикации