+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как работи Google Adwords ?

Как работи Google Adwords ?

Google AdWords е  pay-per-click (плащане на клик) платформа на Google , чиито реклами се показват в горната и долната част на резултатите от търсенето в Google. Той генерира приблизително 20% от всички кликвания в дадено търсене (процентът е приблизителен и не е обявен официално от Google).

AdWords се счита за най-ефективният канал за входящ маркетинг.

Входящият маркетинг е, когато потребителят търси нашия продукт или услуга. Изходящият маркетинг, от друга страна, е, когато търсим бъдещия клиент и го правим, като изпращаме писма, пощенски картички или реклама в социални медийни канали. Входящите канали за маркетинг, в повечето случаи, дават по-голяма възвращаемост на инвестициите в сравнение с изходящите маркетингови канали.

AdWords е най-добрият маркетингов канал за малкия бизнес. В тази статия ще разглеждаме какво е Google AdWords и как работи.

Започва от … потребителят търси нещо

  1. Някой търси нещо в Google … каквото и да е

В AdWords всичко е заявката за търсене. Потребителят пише какво търси – дали купува нещо, търси насоки или най-новия видеоклип на някой изпълнител. Рекламодателят създава списък с ключови думи, при чието изписване неговата реклама да се визуализира. При клик от поребителя, рекламодателят се таксува на клик – така наречената цена на клик.

Най-често думите за търсене, които рекламодателят предлага за намерение за закупуване на сигнал, започват от думата купуване и / или подобни формулировки.

2. Последвано от … Google пуска своя алгоритъм, за да намери съвпадение

Google свързва заявката за търсене с ключовите думи, присъстващи в групата за ключови думи на рекламодателя на AdWords. Ако бъде намерено съвпадение, Google ще изпълни алгоритъм, целящ да определи относителността и качеството, известни като качествения рейтинг на ключовата дума, заедно с цената на клик, избрана от рекламодателя.

Тъй като има само място за до четири реклами над резултатите от търсенето и до две под тях, алгоритъмът ще определи кои от 6-те ключови думи имат най-висок качествен рейтинг. След това AdWords ще постави съответните им текстови реклами на страницата с резултати от търсенето.

3. След това … този човек има опции

Потребителят вече има опция – или още по-добре – до 17 опции и 17 резултата в първата страница за неговата / нейната заявка за търсене. 4 реклами на самия връх, последвани от 10 органични резултата, последвани от до три допълнителни текстови реклами в долната част на страницата с резултати от търсенето. Ако Google прецени, че заявката за търсене има локално намерение, една карта с до три местни резултати ще бъде поставена между най-добрите реклами и десетте органични резултата.

Въпреки че не са оповестени официални проценти, се изчислява, че до 20% от всички потребители на Google кликват върху текстовите реклами, 35% го правят върху местни резултати независимо дали присъстват, а останалите 45% кликват върху един от органичните резултати.

Като се има предвид колко конкурентни са много отрасли, класирането в един от десетте органични резултати е многократно дълъг и груб процес. Google AdWords – четирите текстови реклами в горната част на резултатите – осигурява незабавно решение, тъй като текстовата реклама може да се нарежда на върха им веднага след създаването на кампаниите.

Колкото повече мисли вкарвате във  написването на великолепно рекламно копие, толкова повече кликове ще получите, което се изразява в по-ниска цена на кликване .

Накрая … този човек посещава уебсайта ви и започва да пазарува

Когато потребителят кликне върху реклама, той / тя се пренасочва към уеб сайта на рекламодателя и сега е потенциален водещ, който може да купи продукта или услугата, които рекламодателят може да предложи.

За да обобщим, Google AdWords създава отличен канал за увеличаване на трафика и привличане на повече потребители за всички големи и малки компании. Важно е да оптимизирате кампаниите в Google AdWords, за да гарантирате положителна възвръщаемост на инвестицията. Понастоящем Колау е един от най-мощните автоматизирани оптимизационни машини на AdWords, както и най-достъпните с безплатни планове

 

Други публикации