+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Най-добрата готова система за изработка на магазини към 2016

Най-добрата готова система за изработка на магазини към 2016

Ако питате Joomla! разработчик, то тази система е най-добра. Същото се отнася и за всички други системи. Но тук ще направим съпоставката между всички и съответно ще кажем коя е най-добрата и на коя би следвало да се доверите. Тъй като всяка класация е субективна и всички системи имат своите преимущества и недостатъци, ние няма да ги подреждаме по места – само ще кажем коя според нас е най-добрата и защо. Подредени са напълно случайно. Да започваме!

Magento

За тази система мога да кажа едно основно нещо – спекулации, спекулации и отново – една голяма спекулация! Може би се учудвате да четете това при положение, че всички Ви казват как ако ползвате Magento „Вашите печалби ще се увеличат 4 пъти“. Факт е, че това е една от най-добре оптимизираните системи след WordPress и на нея се задвижват доста успешни магазини, НО не бива да се връзвате на всичко, което Ви казват! Това е основното нещо, което няма да чуете почти никъде и е важно да знаете.

Opencart

Платформата е една от най-популярните. Добре оптимизирана, но определено Ви трябва и допълнителен модул, който в никакъв случай не трябва да е Paladin SEO! Той е вече отживелица, която само пречи и беше полезна преди пингвин и панда ъпдейтите. Сега е безполезен. Недостатък на тази система е, че почти всички модули са платени, и то на някакви изключително високи цени. Например модулът за импорт, който наистина върши работа, струва 130$ и поне за мен е изключително полезен. Блог модулите не падат под 20$, а хубавите са дори 30. Почти за всяко нещо, включително и темата, трябва да плащате. Ако сте решили да си правите сайт, то задължително трябва да се запасите с минимум 300$ само за лицензи за теми и модули. Ако сте начинаещ задължително изберете Opencart 1.5.6 или подобна. Версиите 2 и над 2 са предназначени за мазохисти. За да не бъда субективен и краен ще кажа, че просто версия 2 е с доста по-сложен и неинтуитивен админ панел и човек трудно се ориентира.

WordPress

Според стотици изследвания на водещи маркетинг експерти, така наречените хибридни онлайн магазини са най-успешни. Ако не знаете какво означава – това е съчетание между блог и магазин. Такова нещо се прави най-добре ( а и да не кажа само ) на WordPress. Изключително добре оптимизиран. Лесен за употреба, подреден код, който може лесно да се редактира. Най-добро разнообразие от теми. Моят фаворит определено е това и горещо го препоръчвам! Идеален за начинаещи.

Snopiko, GombaShop  и подобни

Такива системи набират голяма популярност в последно време, защото са изключително „мързеливи“ – просто плащате една месечна такса и вече имате магазин, за който се грижи някой друг и Вие мислите само за това как да го популяризирате. Но… цената е солена. Поне според моето скромно мнение е глупаво да се дават пари за нещо, което гореизброените системи имат абсолютно безплатно. Каквото и да Ви пишат – така е, не се различават с почти нищо от това, което съм видял. И все пак ако сте начинаещ, то можете да ги изберете, защото са лесни за употреба и Ви спестяват някои главоболия като проблеми с хостинга, системата и т.н.т. Все пак трябва да имате предвид, че около 800 лева е най-горният праг за стандартните онлайн магазини ( каквито са и платените ), а при някои планове давате дори повече, и то само за 1 година.

Естествено, има и много други системи, които може да използвате за проекта си, но лично аз бих Ви препоръчал тези. Най-добра визия, най-много теми и модули, най-добре оптимизирани и лесно можете да намерите специалист по тях ( без последните ), което не е за пренебрегване, когато искате помощ за нещо.

Ако тепърва ще търсите някой да направи Вашия магазин, то имайте предвид следните неща:

  • Трябва да си напишете задание ако искате проектът да изглежда така, както го искате
  • С изработката на магазина не свършва всичко…трябва Ви и SEO
  • Винаги искайте обучение за работа с админ панела, за да не се окаже, че не можете да правите нищо със сайта си

Това са основните неща, които трябва да знаете за системите и изработката на магазини като цяло. Ако искате да сте подготвени за всичко, което може да Ви потрябва да знаете, то трябва да прочетете и останалите статии от блога, написани с такава цел.

Предполагам, че искате да оставите тази нелека работа на друг, който да свърши всичко качествено, бързо, професионално и на добра цена. В такъв случай можете да се свържете с мен – аз ще Ви обясня всичко и ще направя магазинът, който искате и както искате. Звучи супер, нали? Да започваме!

Ако статията Ви е била полезна, можете да я споделите в социалните мрежи, за да повече хора да разберат за нея. Напишете в коментарите Вашите впечатления от системите и от статията.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.