+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Оптимизация на заглавието

Оптимизация на заглавието

Колкото по-атрактивно е едно заглавие, толкова по-голяма е възможността потребителят да кликне точно на него.

Вашата задача е да осигурите максимална възможност за кликване, така че когато резултатите от търсенето им бъдат показани, им се дава много откъси според резултатите от въведената от Вас фраза за търсене, а именно на вашето заглавие, а не на вашия конкурент.

За това трябва внимателно да го измислите за всяка страница.

Ако е възможно, това трябва да бъде основната ключова фраза. Това е особено вярно за страници, които са дефинирани в промоцията т.е. страници, които изискват инвестиции (критерии за подбор на такива фрази за търсене и стратегии за популяризиране, разгледани по-рано).

За дефинираните фрази, промоцията може да бъде направена само чрез оптимизиране на разредената форма или варианти – точно въвеждане.

Това е едно от задължителните правила. Т.е. ако човек е въвел в търсачката: „Купете ipad“, тогава заглавието трябва да започне с точно същата фраза: „Купете ipad “. След това добавяме заглавието, за да гарантираме уникалност.

Едно от задължителните изисквания за заглавието – уникалността на текста.

В рамките на сайта всички заглавия трябва да са уникални и заглавията не трябва да са същите като вашите конкуренти в резултатите от търсенето.

Когато измисляте заглавие и въведете ключова фраза, трябва да погледнете резултатите от резултатите от търсенето в Google и Yandex.

Измислете няколко варианта за заглавия. Заглавието ви не трябва да съответства на заглавията на конкурентите. Първоначалната част на заглавието може да съвпадне, например: „Купете ipad“, а след това ще трябва да добавите думи към уникални, например чрез добавяне на името на магазина.

Как да обединим заглавията.

Обикновено добавяме името на магазина, фирмата. Но е по-добре да се мисли и да се добавят думи, които ще заинтересуват посетителя. Заглавието може да бъде разделено на няколко изречения.

Второто правило е кратко четимо изречение с максимум 2 изречения, т.е. хората трябва да бъдат насочени точно .. да не купуват таблетки, да купуват таблети, пластмасови прозорци, пластмасови прозорци и т.н. Това е лошо заглавие. Заглавието трябва да бъде възможно най-интересно за хората, да привлича вниманието им и да отговаря на искането им колкото е възможно повече.

Заглавието трябва да съответства на страницата.

Текстът, който сте дали за заглавие, задължително трябва да съответства на съдържанието на страницата.

Търсачките вече разбират, че това заглавие трябва да съвпада с текста на страницата, като анализира съдържанието. Ако е възможно, дори ако няма възможност за добавяне на текст, например, ако добавяте видеоклип, отбелязвайте този видеоклип. Сега е достатъчно лесно да се направи. Това е необходимо, за да могат търсачките да знаят за какво се отнася тази страница.

Дължина на заглавието

Заглавието трябва да съдържа смисъл и да не го прави прекалено кратко, поне 10 знака. Ако е възможно, до 10 до 60 знака.

Дължина от 70 вече е много. Защо?

Когато се показва заглавието – това е текстът, който човек вижда. Така че, този текст се изрязва и човек вижда само първата част. Всъщност, малко повече може да се направи, но това вече се смята за спам и вие губите стойност.

Учите се да пишете добри заглавия къси и закачливи.

Грамотност

В самия текст на страницата и заглавието в никакъв случай не може да се пише с грешки.

Ключовата фраза е желателно да се постави в първоначалната част. Браузърът показва този текст в отметка и посетителят на сайта трябва да вижда тази информация. Търсачката по-добре оптимизира точно 30-40 знака. Всъщност това е и това, което правим в контекстната реклама.

Това е първата част, и това е заглавието, което трябва да оформите за заглавието си, и тогава ще бъдете уникални.

Ако заглавието ти съвпадне със заглавието на твоите конкуренти.
Например, ако сте копирали – това заглавие няма да работи за вас. Търсачките просто игнорират такива страници – изхвърляте ги.

Заглавието трябва да бъде уникално

Най-лесно е да добавите името на вашата фирма в края или, по-добре да добавите, някои от услугите, които се предоставят или телефона. Нещо наистина полезно.

Между другото, за телефона, цифрите не са уникални.

Вашите уникални параметри трябва да бъдат точно думите.

Как да проверя? Има специални програми, например Seo-tool-vision. Тази информация може да бъде видяна и в инструментите за уеб администратори на Google и уебмастърите на Yandex. Всички те показват тези грешки.

Ако имате дубликати, ще видите списък с проблемните страници.

Основните грешки са преди всичко в обявата.

Не можете да изброите думи в заглавието, като компютри, таблети, принтери и др. Това не работи, особено запетаята.

Точките могат да се използват максимум два пъти в заглавната част. Всъщност получавате заглавие от две, три изречения.

Домейн

Някои включват домейн за уникално заглавие. Няма смисъл да го включвате, по-добре е да добавите вашето уникално предложение за продажба или вашата основна ключова фраза, за която популяризирате уебсайта си. Тъй като домейнът е в началото и сайтът ви ще бъде първият домейн в резултатите от проблема.

Пунктуационни знаци

Що се отнася до препинателните знаци, това са запетая, кавички и др. Цитати по принцип все още се възприемат нормално.

Не се страхувайте да експериментирате. Факт е, че заглавието може да се редактира постоянно. Вие наистина разбирате, че това зависи, разбира се, от всеки сайт, но ако променяте съдържанието често, тогава следващото сканиране ще актуализира Yandex. Само за няколко дни може да има промяна на няколко позиции само поради промяната, тъй като можете да скочите на няколко позиции и да изпреварвате конкурентите си.

Всъщност заглавието е основният инструмент, който ви позволява да популяризирате заявки, които не изискват повишение, които сме идентифицирали в предишните етапи.

С промяната на заглавията можете да повишите много сайта си в резултатите от търсенето.

Удобно е да се направи това със специални програми, например в seo-tool-vision, сега има много услуги, които го автоматизират. Точката в края е една от основните грешки.

Имате заглавие и неговата дължина е ограничена. Всеки знак е под резултата, така че не поставяйте никакви символи в края на заглавието.

Това е строго противопоказан удивителен знак.

Ако поставите удивителен знак, всъщност смятате, че заглавието ви е забранено.

Въпросният знак може да се използва, но не е добре дошъл.

Отдалечени заявки от самото начало

Заглавието е най-важният елемент от вашата страница за продажба, от страниците на вашия сайт точно от гледна точка на промоцията, именно тяхната възможност за кликване.

Помислете, че всяка от вашите страници включва друг специален елемент – реклами.

Препоръчително е да се тестват постоянно няколко варианта на заглавието.

Поради честа промяна на заглавието, буквално след няколко дни, ще видите разликата, която страницата ви е повишила или е спаднала.

Само чрез пренаписване на заглавието можете много да промените резултатите от проблема, а именно покачването на сайта ви в търсенето.

Други публикации