+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Оптимизация на продажбите във всички канали

Оптимизация на продажбите във всички канали

social3_04Според нашите данни, непреодолимият призив за действие ще бъде еднакво ефективен за всички устройства. В рекламния текст трябва да разберете защо потребителите се интересуват точно от вашата оферта. Съсредоточете се върху ползите, които са най-привлекателни за клиентите.

Получавате информация за това как рекламите в интернет влияят на увеличаването на печалбата офлайн. Тази информация може да се използва за оптимизиране на кампаниите Ви и за увеличаване на общите приходи от онлайн и офлайн приходи.

Актуализиране на индикатори

Обмислете офлайн конверсията, когато изчислявате ползите за кампаниите си:

Пример

 • Средна цена на реализация в Интернет- разходи в Google Advertising.
 • Броят на допълнителните офлайн реализации.
 • Средната поръчка колко струва офлайн.
 • Действителната цена на реализация.
 • Действителна възвръщаемост на инвестициите от рекламата.

Разберете какво е причинило най-голям брой посещения в онлайн магазините

Може да имате кампании или продуктови категории, които ефективно привличат посетителите в магазините. Откривайки в кои случаи възвръщаемостта на инвестициите в офлайн рекламите е по-висока от тази в онлайн рекламата, можете да добавите ключови думи, свързани с вашите магазини, или да поставите рекламен текст, благодарение на който потребителите ще посещават магазините по-често.

Съвет

Понякога ключовите думи и продуктовите групи, които показват ниска възвръщаемост на инвестициите в онлайн рекламата и изглеждат нерентабилни, позволяват ефективно привличане на хората към магазините. В този случай можете да увеличите ставките за тях, за да подобрите ефективността във всички канали и общите приходи.

Оптимизирайте тарифите

 • Увеличете офертите за ключови думи и продуктови групи въз основа на данните за продажбите в офлайн режим.
 • След това изберете допълнителни сегменти и наблюдавайте как това ще повлияе на стойността.
 • Увеличете корекциите на офертите за целевите адреси в рекламите, ако обикновените магазини генерират повече приходи и продажби.
 • Използвайте отчитане на разстояния за адреси, за да оптимизирате скоростите въз основа на ефективността на местоположението.
 • Увеличете коригирането на офертите за мобилни устройства, ако рекламите за мобилни устройства водят до рентабилни продажби в обикновен магазин, но процентът на импресиите на мобилните устройства не е висок.
 • Разделете групи продукти по свойства, които причиняват значителна разлика в стойността.

Ако имате достъп до отчети за реализации, получени в резултат на посещения в магазини, можете също да видите подобни данни в отчета за разстоянието, местоположението, времето до реализация и демографските отчети за рекламирането в мрежата за търсене.

Ако работите с търговски кампании, данните за посещенията в магазините ще бъдат налични в отчетите за продуктови групи. След разглеждане на тези данни, разберете какво е причинило най-голям брой посещения в магазините и коригирайте бюджета и тарифите.

Оптимизирайте дневния бюджет на кампанията си

Определете дали имате кампании, които допринасят за растежа на офлайн реализациите, като същевременно намалявате процента на получените импресии. Можете да увеличите дневния бюджет на такива кампании, за да привлечете повече купувачи.

Съвет

Можете също да увеличите офертите за ключови думи или продуктови групи в тези кампании, за да увеличите процента на получените импресии.

Тестови реклами

Възможно е да използвате кампании, предназначени да привличат потребители наблизо или да съдържат ключови думи, свързани с местоположението. Ако тези кампании осигуряват повече реализации в магазините, отколкото в интернет, оптимизирайте рекламите си, за да намерите повече клиенти за обикновените магазини. Добавете информация за специални оферти и конкретен магазин за реклами: това ще помогне за привличането на клиенти.

Оптимизирайте целевите страници

Поставете добре видима връзка към страницата за партньорско търсене в мобилния уеб сайт. Покажете стоките, които най-вероятно ще ви накарат да искате да посетите магазина си и да направите покупка.

Съвет

Отиването на страницата за търсене на клон може да се разглежда като желание да посетите вашия магазин. Помислете за това, когато оценявате ефективността на офлайн.

Планирайте рекламния си бюджет

Обсъдете бюджетите на всички ваши канали със заинтересованите страни. Ако онлайн рекламата управлява продажбите, може да се наложи да преразпределите бюджета си.

Заключение

Потребителите на смартфони (мобилни устройства) могат да станат посетители на обикновен магазин. За да постигнете това, помислете как да се свържете с тях в момента,  които имат намерение да направят покупка.

В тази статия научихте как да използвате Google Advertising, за да достигнете до такива потребители, да им помогнете да намерят вашия магазин и да направят покупка.

Има обаче и редица организационни въпроси:

Влиянието на онлайн рекламата върху офлайн продажбите се следи в достатъчна степен?

Ако виждате нови възможности за оптимизация офлайн, може ли да оправдаете увеличението на бюджета?

Каква комбинация от канали ще даде възможност да се създаде най-голяма стойност за компанията като цяло, както и да се подобри качеството на работа с клиенти (в Интернет и извън нея)?

Това са много трудни въпроси, на които не може да се отговори самостоятелно или да се работи с един канал. Въпреки това, можете да споделяте данни за кампанията и заключения с колегите си.

Съвременните купувачи не виждат голяма разлика между пазаруването в интернет, от мобилните устройства, без да напускат дома и в обикновен магазин. Помислете за това, когато публикувате реклами от Google.

Други публикации