+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Организация на сайта ключово понятие за успех

Организация на сайта – ключово понятие за успех

Питали ли сте се защо читаталите отиват към един или друг сайт? Причината е елементарна: те задават въпроси и търсят онова място в уеб пространството, на което в максимална степен могат да намерят отговорите.

Ето защо, от първостепенна важност е текстовете в сайта ви бъдат съобразени с вашата читателска аудитория и нейните въпроси. Пишете ясно, достъпно и структурирано. Имайте предвид, че посетителите ви често ще бъдат нетърпеливи: ще са готови да отворят друга страница или уебсайт, ако бързо не намерят информацията, която ги интересува.

Има мото, което гласи: „Един предмет на сайт, една тема на страница, един тематичен аспект на абзац”. – Водете се от това и няма да сбъркате!

Ето няколко трика за постигане на успех:

  • Организирайте съдържанието си така, че всяка тема да бъде разположена на отделна страница.
  • Именувайте разделите по начин, който да позволи на читателите ви незабавно да асоциират заглавието със съдържанието на страниците. Ако съдържанието не може да бъде определено от името на съответния раздел, опитайте се да вместите част от текстовете в друга, вече съществуваща страница, или създайте нова.
  • Поставяйте в текстовете си линкове, препращащи към други страници от сайта ви. Имайте предвид, че броят показвания на страници често е далеч по-важен от броя на уникалните посещения.
  • Разделяйте съдържанието на всяка страница в съответните глави. Именувайте ги точно и описателно. За целта можете да използвате ключовите думи в текстовете си.

Всичко това улеснява посетителите на сайта ви. Навигирането из него става лесно и ефективно и потребителите имат възможност бързо, без губене на време да достигат до интересуващата ги информация; ще бъдат насърчавани да прочетат още и още страници и да се върнат отново в уебсайта.

Не забравяйте! Понятията, които помагат на читателя, помагат и на Google. Ако организирате сайта си, следвайки правилото „една тема на страница”, вие групирате на едно място няколко свързани помежду си ключови думи. А Google оценява думите и отношенията между тях, особено когато те са в съответствие със смисъла на съдържанието в раздела. Организирайки по този начин сайта си, вие помагате на търсачката да изведе страниците напред в резултатите от търсенията, тъй като те отговарят на изискването за създаване на полза у потребителя.

Отделете няколко минути, за да изгледате това, подготвено от Google, видео!

То ще ви даде представа за начина, по който функционира търсенето в Google и ще отговори на въпросите защо е важно да организирате текстовете си според тематичната им насоченост и защо е необходимо да обуславяте теми за всяка отделна страница в сайта си.

Други публикации