+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Платежни системи за онлайн магазини и сайтове

Платежни системи за онлайн магазини и сайтове

services-payperclickСвързването на платежни портали, или така нареченото онлайн придобиване, към сайта на онлайн магазина разширява възможностите за плащане от страна на купувача. Въпреки популярността на плащане като наложен платеж, наличието на алтернативни възможности за плащане ви позволява да опростите взаимодействието с онлайн магазина на онези потребители, които по една или друга причина предпочитат нестандартни решения.

Днес за паричните плащания в интернет най-удобните, достъпни и обещаващи средства са платежните системи. Не е трудно да се разбере какво са платежните системи и как да се свърже платежната система със сайта. Няма нищо сложно при използването на платежни системи. След като сте избрали платежна система за онлайн магазин, ще можете да приемате плащания за вашите стоки или услуги, да превеждате пари и да ги осребрите. Регистрацията в електронните платежни системи е абсолютно безплатна, а техническата поддръжка ще ви помогне да получите отговори на всички въпроси, свързани с използването.

Подробна информация за интегрирането на платежните системи в сайта ще бъде полезна за всеки собственик на уеб ресурс, който се интересува от предоставяне на клиентите си на най-благоприятни и удобни условия за плащане, удовлетворяване на желанията на потребителите и осигуряване на безпроблемното функциониране на системата.

Платежните системи за сайта трябва да отговарят на вашите индивидуални изисквания, но най-често съвпадат със собствениците на сайтове.

Какво очакваме от платежната услуга за онлайн магазин?

  • Стабилност при приемане на плащания;
  • Благоприятни цени;
  • Гъвкава система на комисионни и скрити такси;
  • Дългосрочно присъствие на пазара, поддръжка на клиенти, наличие на сертификати;
  • Логически и удобен за потребителя интерфейс.
  • Приемане на всички варианти на онлайн плащания, които са търсени сред потребителите.

Това, разбира се, е само минимална програма. Не е трудно да се тества услугата за приемане на плащания за обекта, за да се провери на практика качеството му. Но преди да пристъпим директно към практическите въпроси при избора на платежна система за сайта, помислете какви видове платежни системи за плащане в онлайн магазини са достъпни за нас днес.

Платежни системи за обекта – видове и характеристики

Когато планирате да откриете бизнес в областта на електронната търговия, неизбежно ще срещнете въпроса: „Коя платежна система да изберете за онлайн магазин?”. Информацията за размисъл ще ви предостави списък на основните онлайн системи за плащане.
Платежни терминали

Платежните терминали днес могат да бъдат намерени навсякъде. Този метод на плащане е достъпен за всеки клиент, но според статистиката по-възрастните хора предпочитат да плащат чрез терминали.

Електронни пари

Това е един от най-търсените и удобни методи на плащане, използвани от много хора, поради безспорното му предимство – лекота на свързване и работа. За да стартирате електронен портфейл не са необходими финансови инвестиции, има и различни начини за попълване или изтегляне на пари.

Банкови преводи

Приемането на плащания онлайн чрез банкови преводи днес е рядкост. Този факт се обяснява с трудности и времеви разходи – регистрация на банкова сметка, пътувания до офиса, опашки и т.н. Така че, въпреки високата надеждност и сигурност, такива платежни системи почти не се търсят.

Кредитни карти

Плащането с тази услуга е заслужено популярно. Използването на кредитни и дебитни карти е предпочитано от повечето съвременни хора. Показателят за общия обем на плащанията за покупки и услуги, използващи пластмасови карти, непрекъснато нараства. Но свързването на платежните системи към сайта в този случай е малко по-сложно, отколкото в случая с електронните пари. Също така е необходимо да се мисли за защита срещу всякакви видове измамни схеми.

Платежни системи

Тези платежни системи са от най-голям интерес. Голямо предимство се превръща в пълен набор от начини на плащане, така че няма нужда да се свързвате поотделно. С инсталирането на модул за приемане на плащания за онлайн магазини, веднага получавате различни опции.

Остава да споменем още плащанията в брой и наложен платеж. Плащането при получаване на стоката (куриер или в пощенската служба) е опция, която повечето клиенти на онлайн магазина считат за най-безопасни. Наложен платеж предполага допълнителни разходи за купувача за връщане на парите и известен риск за продавача. Ако клиентът не дойде за парцела, разходите за транспортиране на стоките в двете посоки и складирането по пощата, които продавачът ще трябва да плати от джоба си. Въпреки това, за онлайн магазини този вид плащане може да се счита за задължителен.

Едно от основните предимства на интегрирането на сайта с електронните платежни системи е възможността за приемане на плащания от клиенти като физически лица в автоматичен режим.

Платежни системи за уебсайтове и онлайн магазини – работна схема

Купувачът поставя поръчка за всякакви стоки или услуги в онлайн магазина. На формираната поръчка се появява уникален индивидуален номер.

Данните за поръчката се получават от платежната услуга, а клиентът на магазина се пренасочва към сайта на платежната система.

Услугата за приемане на плащане предлага на купувача избор на начин на плащане: Платежна карта, електронни пари или други опции. Като направи избора на плащане с карта, например, клиентът въвежда данните си на сайта.

Платежната система проверява входящите данни и извършва платежна операция, като осигурява необходимото ниво на сигурност за операцията.

Независимо от това дали транзакцията е била успешна или не, платежната услуга връща купувача в онлайн магазина и изпраща информация за резултатите от операцията на своя сървър.

Всички системи на плащания предлагат готово решение за свързване на платежни системи към сайта, така че прегледът ни без съмнение ще бъде интересен и полезен за бизнесмени, които притежават онлайн магазини или други сайтове, към които трябва да бъдат обвързани платежните системи. Трябва сами да решите коя платежна система е най-добра за сайта.

Други публикации