+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Причини, защо трябва да преобразите или създадете нов уебсайт за вашия бизнес

Причини, защо трябва да преобразите или създадете нов уебсайт за вашия бизнес

graph-monitor

Трябва ли да преобразите уебсайта ви?

Ако сте се чудили дали е подходящ момент да актуализирате или да направите редизайн на уебсайта си през 2021 г., ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

Красотата е в очите на наблюдателя – и определено в очите на посетителите на вашия уебсайт. Според изследване на Университета за наука и технологии в Мисури, потребителите ще прекарат около 2,6 секунди в сканиране на уебсайта ви, за да намерят търсената информация. Колкото по-дълго потребителят остава на вашата страница, толкова по-добро впечатление им е останало и дизайнът играе голяма роля за задържането на посетителите на сайта. Хората са по-прощаващи за добре проектирани страници и това първо впечатление може да се направи в рамките на 50 милисекунди след посещението на даден сайт. Това са значителни статистически данни, които водят до незабавен спад в реализациите, ако посетителите на уебсайта Ви не преминат през първата страница, която посещават. Дизайнът е начинът, по който посетителите преценяват доверието ви, сигурността на уебсайта и вземат решения за вашата марка. Дори незначителни промени в дизайна могат да доведат до повишаване на ангажираността, задържането и доверието на посетителите.

Нуждата от скорост

С количеството съдържание в интернет обхватът на вниманието ни става все по-кратък и по-кратък. Вече знаете, че посетителите на уебсайта вземат бързи решения за външния вид и усещането на уебсайта ви, но това се засилва от това колко бързо се зарежда уебсайтът ви на настолни, мобилни и таблетни платформи. Скорошна статия от Nielson Norman Group съдържа някои страховити статистически данни. Въпреки всички подобрения на широколентовата и интернет скоростта, скоростта на уебсайта не се е подобрила много през последните десет години. Потребителското тестване на BBC показа, че за всяка секунда, необходима за зареждане на страница, 10% от потребителите ще напуснат. Тези статистически данни показват, че ефективността на уебсайта Ви е от решаващо значение за оптимизацията на процента на реализация. Сега повече от всякога хората очакват незабавни резултати (просто си помислете колко е разочароващо, когато видите зареждащо въртящо се колело). Независимо каква е последната стъпка от потребителското пътуване на уебсайта Ви, ако уебсайтът Ви не работи бързо и ефективно, ще бъде трудно да задържите посетителя да направи реализация.

Мислете за мобилните устройства

Случвало ли ви се е да отворите уебсайт на телефона или таблета си и не сте могли да прочетете съдържанието? Независимо дали това е така, защото текстът е твърде малък или не можете да намерите връзките, които искате, уверете се, че уебсайтът ви е оптимизиран за мобилни устройства и таблети. В свят, който преминава към мобилни устройства, вашият уебсайт трябва да реагира за постоянно потребителско изживяване. Според CIODive 70% от целия достъп до интернет идва от мобилни телефони. С толкова много съществуващи и потенциално нови посетители, които ще проверяват уебсайта ви на телефоните си преди компютрите си, уверете се, че оптимизирате мобилното изживяване, за да осигурите положително трайно впечатление за посетителите си.

Други публикации