+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Редизайн на уеб сайт

Редизайн на уеб сайт

web-desigКогато си поръчаме изработка на сайт, добре е още тогава да мислим стъпка напред и да планираме бъдещия редизайн на сайта си, който в момента все още се изработва.
Разбира се, щом се захванем да градим нов собствен сайт, първата ни грижа е етап по етап да се погрижим заедно с уеб дизайнера страницата да се получи максимално добре, да подберем най-добрия дизайн, да обмислим име, домейн и разширение, да се погрижим за хостинга и поддръжката, за общата визия и за всеки наглед дребен компонент. Още тогава обаче е добре да имаме визия за бъдещето на уеб сайта си и за неговия адекватен редизайн. Конкуренцията в интернет днес е жестока, новости излизат всеки ден и всеки гледа да е с едни гърди напред с цената на всичко. Технологиите се развиват скокообразно и търсещите машини всеки ден повишават своите изисквания, за да може един сайт да отиде по-напред в класиранията при търсене. Именно заради всичко това „модите“ и нововъведенията при направата на интернет страници са в голяма динамика и ние трябва да сме в час с тях, за да имаме предимство пред конкурентите си.

Колкото и да е добре направен един сайт, неизменно идва момент, в който той по една или друга причина вече е морално остарял, колкото и добре да изглежда и колкото и успешно да изпълнява задачите си, които сме му поставили още със създаването му.

Наша грижа е този сайт да притежава качество като атрактивност, практичност, продаваемост, пробивност, да открива и привлича лесно своя набелязан предварително таргет и да го разширява с времето, да работи за продажбите на вашите продукти или услуги, които предлагате в интернет, да стои добре на пазара, да е лесно откриваем от търсачките и да се класира добре при търсене в тях. Когато някои от тези компоненти започне да издиша, на помощ ни идва именно редизайнът на сайта.
Днес на мода са по-опростените дизайнерски решения на интернет страниците, за разлика от съвсем доскоро, когато мнозина търсеха изработката на по-сложни сайтове и онлайн магазини, заринати с информационен поток, крещящи шрифтове, мултимедия, атрактивни заглавия и илюстративен материал, видео и какво ли още не. Потребителите обаче бързо разбраха, че за предпочитане са олекотените и прости за ползване платформи, изчистената визия, семплите дизайнерски решения. Точно това можем да постигнем именно с един добре прецизиран и обмислен редизайн на вече съществуващия сайт, чрез който да го модернизираме и осъвременим максимално, като подобрим и качеството му на работа, както и не на последно място привлекателността му за потребителя и рекламодателя.

Важно при един редизайн на сайта е не само той да се модернизира, но и да запази своята приемственост с оригиналния си предшественик, така че да остане разпознаваем сред потребителите и да не загуби досегашните си позиции, като в същото време печели нови. При редизайна се прави основна оптимизация на вече съществуващ сайт, като се стъпва на основата на вече изградения дизайн и се доразвиват идеите, заложени в него. Новата визия запазва най-доброто от старата, като в същото време привнася нови идеи и решения. Процесът на редизайн е сложен и в него се залага и на обратната връзка с потребителя, вижданията на вашите клиенти и рекламодатели, добрите практики досега и нововъведенията в световен мащаб.

 

 

Други публикации