+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

СЕО оптимизация Какво представлява тя и защо имате нужда от нея?

СЕО оптимизация – Какво представлява тя и защо имате нужда от нея?

Какво представлява СЕО оптимизацията

СЕО или SEO – Sistem Engine Optimization, е процес на действия и техники по оптимизиране на даден сайт, така че той да се класира по-високо в големите търсещи машини, при търсене на определени ключови думи. СЕО оптимизацията е всичко това, което ще помогне на вашия сайт да излиза на по-предна позиция в търсачки като Google, Yahoo, Bing и други. Това е един продължителен и сложен процес, който изисква много усилия и знания. СЕО е водещ фактор за успеха на вашия сайт, затова го поставете на челно място в вашия план за развитие на онлайн бизнес или просто ако искате вашият личен или фирмен сайт да е известен в интернет пространството.

Има два вида SEO оптимизация:

ON-PAGE– Този вид оптимизация се извършва вътре в самия сайт. Тя обхваща неговото съдържание, структура, текст, изображения, ключови думи, мета тагове и всичко останало в него.

ОFF-PAGE – Самото име на този вид оптимизация ни подсказва, че тук става въпрос за поредица от действия, които се извършват извън самия сайт. Off-page оптимизацията се гради основно на входящите връзки(линкове) към вашия сайт. Други фактори на off-page оптимизацията са изборът на качествен хостинг и конкуренцията.

Защо вашият сайт има нужда от СЕО оптимизация?

Изработката на вашия уеб сайт е само началото и работата по него тепърва ще предстои. Целта на всеки сайт е да стигне до колкото се може повече потребители, а най-ефективният и евтин начин за това е именно СЕО оптимизацията. Без добра оптимизация сайтът Ви просто ще бъде един от хилядите, дори милиони други сайтове, които стоят в интернет пространството безцелно

Ето защо се нуждаем от СЕО оптимизация:

  • –          Популяризира и прави сайта видим пред голяма аудитория
  • –          Привличане на повече потребители (трафик)
  • –          Увеличава печалбата от вашия онлайн бизнес
  • –          Изтласква конкуренцията
  • –          Спестява много пари за реклама
  • –          Създава довери/репутация на вашия уеб сайт
  • –          За разлика от рекламата СЕО има дълготраен ефект
Други публикации