+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Тенденции в създаването на уеб сайтове и SEO през 2018

Тенденции в създаването на уеб сайтове и SEO през 2018

services-prize-on-lightНека първо започнем с разделянето на нашата работа на две части. Към едната част ще спадат различните тенденции и какво да очакваме от дизайнерите и разработчиците през 2018-та година. А втората ще се състои в това, какво да очакваме от SEO професионалистите.

Всяка година хората се опитват да обяснят на другите промените в процеса по изграждане на уеб сайт. Начините за създаване на уеб сайтове се променят и нашата работа сега е да покажем на аудиторията промените и да обясним защо са необходими. На първо място, това е новото подобрение на устройствата. 2018-та е година, която ще бъде много иновативна и вълнуваща. Нека разясним какво да очакваме от уеб програмистите през нея.

1. Първото нещо, което ще разгледаме, е смелият и ярък минимализъм и завладяващата база данни за фотографски обекти.

Ще започнем от най-важната информация в уеб страницата. Това са шрифтовете и техните различни типове. Няма да казваме дизайнерски имена и сайтове, но ще обясним как повечето от добрите сайтове мислят и работят. Какъв е този вид минимализъм? Преди всичко той е елементарен, но има напредък в мониторите, насищане на цветовете и различната яркост. Това са нещата  които правят минимализма много интригуващ. През 2018-та година можем да видим съвкупност от големи шрифтове и живи цветове, които ще бъдат лесни за използване в творческите онлайн потребителски интерфейси.

Също така, можем да се насладим на пълното качество на професионално направените снимки. Много от цветовете са създадени и използвани по най-добрия начин за да хванат окото и ума на потребителя. Вече почти няма да гледаме скучни картини и всяка снимка ще има идеалното местоположение и ще бъде изпратена, за да бъде видяна от подходящата аудитория. Това ще ограничи потребителите да преглеждат снимки, които не искат да виждат. Дните, в който хората попадатна отегчителни снимки скоро ще са отминало напълно и ще се насладим на една пълна иновация.

2.Кретивни уеб приложения

Да видим работата на независим UI / UX разработчик, който е много добър в разработването и дизайна на уеб приложения. Той е ,бил е и винаги ще бъде активен говорител на конференцията и автор на много книги. Неговите публикации относно информацията за творческите дизайни под марката UI Breakfast, включително UI Breakfast Podcast, се предпочитат от потребителите. Той се стреми да развива продуктите си на SaaS.
Той казва, че първата му работа в началото с уеб приложения, води до неговата прогноза за това и се отнася до тях. На мнение е, че 2018 ще даде добри отговори на същите стари въпроси! Как да изчислим дали потребителят наистина получава стойност извън обикновеното „активиране“? Каква е истинската формула за постигане на успех? Как да създадете приложение за многократни приложения?

От гледна точка на визуалния дизайн, вече сме оформили популярните приложения до Луната и обратно, както се казва! Може би твърде много, ако си спомняте Skype и Dropbox редизайн през 2017-та. Сега е моментът да направим високотехнологичната естетика, по-достъпна за основателите на SaaS по света. Тъй като SaaS става все по-сложна всяка година, трябва да очакваме нова вълна от рамки и готови решения за потребителския интерфейс.

3. Новото интерактивно подобрение на уеб сайта

2018 ще бъде годината на интерактивност. Потребителите искат по-персонализирано и забавно преживяване, когато става въпрос за това как те се свързват с марки и данни, като например анкети, викторини и игри. Чрез уеб сайтове и приложения вече може да се допринесе това преживяване мигновенно. Например, тази зимна буря на Американския Червен кръст използвайки тройния формат, тества хората за знанието им за бурята. Самият „Форбс“ помогна на потенциалните ученици да намерят правилното училище за тях.
Този тип наплив на информация привлича хората, като им задава лични и предизвикателни въпроси, а след това предоставя точно подходящия ресурс или продукт въз основа на това как някой е отговорил на тях.

SEO през 2018 година

Докато стигнем до средата на 2018 г. оптимизациите за търсачките стават все по-важни, тъй като повече компании осъзнават, че се нуждаят от това, за да се озоват онлайн. За щастие, с уеб сайтоветe, изработени от BEKYAROV.NET  всичките ви бази за проучване са покрити, така че не е нужно да се потапяте с техническите неща – особено с SEO добавките, които са вградени във всеки един сайт, който изработвам. Въпреки това, тъй като повече собственици на уеб сайтове ги оптимизират, разбираемо е запазването на бъдещите тенденции да е от решаващо значение за да останат конкурентни.

Така че е време да намалите осветлението, да говорите за драматичния филм на трейлъра и да се приготвите, защото тази година  оптимизацията изглежда доста футуристична. Последиците за по-интелигентни двигатели като Google отговаряйки на повече заявки директно на страниците с резултати и увеличавайки гласовото активирани находки, ще са съвсем различни.

Някои ще се притесняват, че тяхната стратегия за оптимизиране може да се наложи да се промени драстично. Но ако ботове не решат да погълнат света и да ни унищожат всички, предстоящите тенденции със сигурност ще навредят на вашия сайт S-E-O. Двигатели като Google и Bing се учат да разбират по-добре вътрешната структура и да се стремят да посрещнат нуждите на потребителите по най-добрия възможен начин. Това трябва да имате предвид, ако искате уеб сайтът Ви да се класира на по-добро място тази година.
Да видим какво интересно от S.E.O. тенденциите за 2018 г. има в бъдещият  магазин за нас и какво можете да направите, за да сте готови за успешна иновация:

1. Показват се повече функции на SERP

Функцията SERP е в основата си страница с резултати, която съдържа повече от обичайното заглавие, URL адрес и описание на S_E_O. Напомняне: SERP е интелигентен начин да разберете какво търсите в страницата с резултати. Примерът е този, който наричаме отпечатан фрагмент, но има много различни типове функции, които се използват, за да отговарят директно на заявки: свързани с тях проблеми, локален пакет (карта на Google в SERP), резултати от изображения, за да назоват няколко различни параметри. Размерът на разнообразните фрагменти се е утроил през последните две години, а сега 87% от SERP функциите ще стават все по-успешни. Тези типове резултати са склонни да получат повече кликвания, отколкото обикновените ограничени резултати.

2.Повече хора използват гласово приложение.

Какво се случва, когато имате важен въпрос, но никой не е наоколо? Просто попитайте телефона си, всички готини деца го правят! Сериозно. Активираното гласово приложение се разпространява бързо благодарение на софтуера за гласово разпознаване, използван на различни устройства и домашни високоговорители. Вече 55% от тийнейджърите и 40% от възрастните използват гласови находки на дневна база, плюс половината от резултатите, които ще бъдат активирани до 2020 г.
Растящата популярност на тази тенденция е неизбежна. Факта, че вече не е необходимо да въвеждате заявка в полето за търсене, за да получите отговори, прави гласовата поща бърза и удобна за заетите хора. В допълнение, мултитаскинг наркоманите имат по-голяма гъвкавост, защото са в състояние да „Google“-нат нещо, докато правят извършват други дейност, като например лов за „пицарии близо до мен“, докато пишем блог пост и.тн.

Ще ви позволим да разберете една малка  тайна: Повечето от резултатите всъщност са резултати, които показват избран фрагмент. В този случай същите правила  са важни за тази тенденция. Въпреки, че гласовите възможности са по-добри за по-сложни отговори, важат същите основни принципи: високо структурирана, текстова тема, която лесно се разбира от посетителите на сайта, както и от търсещите двигатели.Просто помнете това: Ако сте добър в тялото на търсене, ще имате по-голям шанс да получите нужната информация и добавеният бонус да се чете като гласов резултат.

3.По-голямо значение се дава на устройствата

Да, разбрахте това много добре, но е твърде голям  проблем, за да се игнорира. Проблеми със смарт телефона за в бъдеще, например. Въз основа на статистическите данни, вероятно сте го чели от вашия смартфон. Телефонните устройства не само се използват за проверка на харесвания на Instagram, но и за неща в Google в движение. Вече повече от 50% изследователи са извършили преглед на устройствата и този брой ще продължи да расте. Приложението е популяризирано толкова много,че може да започнете класирането на сайтове чрез своя телефон, а не чрез настолния компютър. Въпреки, че промяната ще е на лице постепенно, трябва да знаете, че даденото устройството, от което посещавате определен сайт, оказва влияние върху оптимизацията ви.

В допълнение, Google също търси страници AMP (Ускорени мобилни страници). Този формат, посветен на публикациите и статиите в блога, позволява бързо зареждане, когато се правят кликвания върху резултатите. Освен че предлага на читателите по-добри възможности, той подобрява намирането и оптимизирането на уеб сайтовете, които ги използват. А това определено е печеливша ситуация.
Но за да се възползвате от всички тези предимства пълноценно, преди всичко имате нужда от много добър уеб сайт, а ние с радост ще ви помогнем в това начинание за да се доближите максимално до тазгодишните тенденции в уеб дизайна и SEO оптимизацията.

Други публикации