+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Пет стратегии за подобряването на класирането

Пет стратегии за подобряването на класирането

seo-optimizationОптимизацията на търсачките не е толкова лесна задача. Именно поради тази причина все повече компании и фирма за SEO оптимизация влагат нови алгоритми, тъй като търсачките са станали доста по-умни и ключовите думи не вършат много работа. Ако вече се чудите как да направите успешна оптимизация на вашия сайт, в следващите редове ще ви представим пет съвета, с които ще постигнете желания успех.

Гост блог

Може би сте чували това, а може би не. Това означава да напишете текст за някой сайт или блог, а в замяна въпросният сайт да постави в описанието на текста линк към вашия сайт или работа. Това е доста изгоден начин и почти нищо не струва – статия от 400-500 думи е напълно достатъчна.

Проблемът тук е друг и той е свързан с лошата репутация на този метод. Тя идва от факта, че повечето гост блогъри искат само да си получат линка и не се интересуват дали читателите ще харесат материала им и дали изобщо е важен за тях. В резултат на това страда сайта, който е решил да постави линк и изобщо да допусне гост блог.

Въпреки, че хората са с предубеждения към този вид метод, вие можете да извлечете известни ползи от него. Вместо да се интересувате само от линка, можете да напишете статия, която да е добре оптимизирана, да съвпада с тематиката на сайта. По този начин вашият материал ще стане популярен, а заедно с него и вие. Блогът ще има своя трафик, вие също. И двете страни са доволни и това именно целта на гост блог.

Само писането на статии, за да си вземете линк се е превърнало отдавна в отживелица. Но това, каквото и да кажем, гост блог ще си остане един силен метод за трафик и печелене на нови клиенти.

Инфографики

Ако сте импулсивни и забавни и искате да направите сайта си с по-разчупен вид, то инфографиките са чудесен начин, а и по този начин можете да вземете по-лесно допълнителни линкове.

Това става чрез код. Кодът се поставя в самата инфографика. Хората, които искат да си я поставят в своя сайт, ще трябва да използват кода.

Направете препращане към вашия сайт, но с точен адрес, а не генериран. Някои могат да го игнорират, но повечето биха задържали вниманието си върху хипервръзката и ето вие имате трафик и то натурален.

Лични блогове на собственици и служители

Воденето на блог е един чудесен начин да можете да поддържате връзка със своите читатели. Блоговете са написани в неформален стил, дори и професионалните и това именно привлича читателите.

Блогът на изпълнителен директор например е чудесен начин да се разкаже какво прави компанията и да се докоснете по-лесно до таргет групата, към която се стремите.  Също така и служителите могат да водят свои блогове, в които да пишат за даден продукт, като се засегне всеки един акцент. Дори и конкуренцията би се зачела, за да види какво да подобри.

За блог на фирмата е добре да наемете професионалисти, но дадете и право на своите служители да пишат, защото именно те са източника на информацията и могат да представят най-добре услугите и продуктите, които предлагате.

Стигнете върха

Това не е толкова невъзможно, колкото изглежда.  Хората искат да има качествена информация, която да е представена добре и на разбираем език. Затова вместо да пишете за 10 начина, чрез които да подобрите положението си в Гугъл, напишете за 20 или 100.

Ако сте се спрели на по-малко опорни точки, то тогава ги запълнете с повече текст, графики и каквото друго се сетите. Задръжте вниманието на вашите читатели.

Последното важно нещо е да се насочите към конкретна таргет група, която би се интересувала от вашите неща. Не се опитвайте да достигнете всички – това е невъзможно. По-лесно и успешно е да се спрете на конкретни неща, хора, които се интересуват от тях и по тези теми да стигнете върха.

Давайте интервюта

Читателите обичат да четат интервюта с изпълнителни директори или служители на тази компания. Това, което трябва да знаете при интервютата е, че не можете да продавате.

Вие не продавате своя бранд, а го представяте. Това означава, че трябва да бъдете уверен, с остър ум и да бъдете готови за предложение. Често тези неща отварят хората и ги предразполагат към вас и вашата фирма. Не забравяйте, че клиентите ви са живи същества, а не роботи, които да излъжете.

Интервютата са може би най-лесният начин да разкажете какво правите и какво предлагате. Също така, можете лесно да посочите и блога на фирмата в интервюто, като просто добавите линк към самото видео, преди да започнете да го споделяте по социалните мрежи и каналите за споделяне на видео.

Надяваме се, че тези съвети са ви били полезни и сте разбрали, че с правилна стратегия можете да достигнете до нови висоти. Тенденцията е тези методи да се утвърждават и продаването на линкове да стане изключително популярно, дори и един от основните методи да се популяризират сайтове.  Резултатите от тези методи можете да постигнете чрез усилена работа в социалните мрежи, където именно са вашите потенциални клиенти. Ангажирайте ги постоянно и им предлагайте нови неща, така че да привличате вниманието. Разбира се, въпреки че ключовите думи не вършат цялата работа, те са също толкова важно, колкото и останалите неща.  Но, каквото и да предприемете, то със сигурност би ви помогнало да подобрите своето класиране в социалните мрежи.

Други публикации