+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Ефективна оптимизация през 2018 година

Ефективна оптимизация през 2018 година

services-seo-copyrightingНовата година е на прага ни и това означава, че е време да видим какво ще бъде модерно през нея по отношение на оптимизацията.

Оптимизацията е необходима част от всеки един дигитален маркетинг, изработка на сайт и изобщо всичко, което се намира в търсачките. Заедно с критериите на Гугъл, които се променят с всяка измината секунда, оптимизацията също се развива с бързи темпове. Наблюдаването на тенденциите е трудна задача дори и за най-добрите специалисти.

Излишно е да се каже, че SEO оптимизацията не е за пренебрегване и всеки един оптимизатор го знае много добре.  Неговата задача е да следи всичко, което се случва в тази област, за да може да предложи на своите клиенти най-доброто.

В следващите няколко редове ще ви представим едни от най-важните тенденции в оптимизацията през следващата година, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да имате успех.

Фактори, които са от изключително значение за добрата оптимизация през 2018 година.

На първо място поставяме качеството на сайта. Както и преди сме казвали това е неизменна и основна част от оптимизацията. Нещо повече – гръбнакът на целия процес.  Тази важна част ще си проличи особено през новата година. Всъщност, ако сте забелязали, тази година се е заформила една от тенденция, при която колкото повече посещения има даден сайт и колкото повече харесвания, то останалите хора го посещават повече. Това са казва „повличане“ на потребители на принципа на лавината. Истината е, че хората правят това, което и другите, посещават това, което е модерно. Поради тази причина е важно сайтът ви да бъде направен по най-последен писък на новостите, да бъде изчистен като дизайн, да функционира правилно и най-вече да има качествено съдържание, което да предложите на посетителите. С хубава визия можете да привлечете потребители, но лошото съдържание няма да ги задържи повече от минута. И обратно – добро съдържание няма да ги задържи, ако им го предлагате в лоша и натрапчива визия. Така че, начинът на изработка и качеството на сайта ще са от особено значение през следващата година.

На второ място поставяме изображенията и всякакви инфографики. Тук е мястото на клипчета, гифчета, схеми и каквото друго се сетите. Хората искат да гледат, да възприемат визуално, тъй като нямат особено време да четат дълги материали. Именно и това търсят в гугъл. Ако и вие го имате в изобилие в сайта си, то непременно това ще се отрази на оптимизацията ви, това от своя страна на търсачките и вие ще вземете по-предни позиции. Така че, ако сте имали съмнения за този метод, то е крайно време да се отървете от тях и да го приложите с пълна сила.

На трето място поставяме мобилните технологии. Тук спадат смартфоните и таблетите. В такъв технологичен подем, какъвто е именно 21 век е чисто самоубийство да нямате мобилна версия. Нещо повече тя е задължителна, трябва да бъде оптимизирана, така че да работи без проблем. Хората търсят през мобилните си устройства и сайтът ви трябва да бъде съвместим и с това, за да може да излиза и на по-предни позиции в търсачките.

На четвърто място поставяме локализираното търсене в гугъл. При последните проучвания е изготвена статистиката, че хората търсят неща локално. Това означава, че те пускат своето местоположение и искат да намерят нещо около тях. 12 пъти са се увеличи търсенията на думи като „близо до мен“, „около мен“, „до мен“, „най-близо до мен“ и други подобни неща.

В допълнение към този четвърти съвет бихме казали, че той е тясно свързан с третия, а именно мобилните устройства. Хората търсят места, услуги и каквото друго се сетите близо до тях чрез телефона си или пък таблета си.

Петият и последен съвет е свежото съдържание. Посетителите искат да научат нещо ново, да прочетат нещо актуално. Гугъл следва тях и следователно ще затегне и правилата по отношение на уникалността. Ако искате наистина да пожънете успех, то тогава трябва да се погрижете съдържанието, което качвате на сайта си да бъде актуално, с най-търсените ключови думи и уникално.  Гугъл и преди не е харесвал копираното съдържание, но сега той наистина „преследва“ такива сайтове и ако засече нещо подобно при вас, цяло чудо ще е, ако сайта го намерите на трета, четвърта или по-задна страница.

Ако искате да оптимизирате добре сайта си, то трябва да излезете от традиционните методи. Разбира се, това не означава да ги прескочите. Това означава да ги включите към уникалното съдържание и по този начин да стигнете до върха.

Успехът спохожда тези, които са готови да вложат усилия в постигането. Оптимизацията ще се развива през следващата година и вие ще трябва да бъдете готови за това и да направите всичко възможно, за да приложите новостите в сайта си и по този начин да достигнете нови по-предни места в търсачките и да привлечете нови посетители. С други думи казано – да достигнете нови висоти и да покорите нови върхове в интернет пространството.

Други публикации