+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

10 ключови маркетингови умения

10 ключови маркетингови умения

digital-marketingМаркетинг  умения

Професията – интернет маркетинг е свързана с нещо много творческо и в същото време глобално. Всъщност има много специализации в тази област и можете да избирате какво искате или да се фокусирате върху стратегии.

За да може работата да доведе до ефективен резултат, интернет маркетингът прави портрет на целевата аудитория, изучава неговото поведение, знае как се движи през сайта и анализира обратната връзка.

Един добър интернет маркетинг е съвкупност от десет професии в едно. Не можете да изградите ефективна стратегия, без да разберете как да свържете всички канали за продажби.

Буквално преди три години, един напреднал специалист трябваше да овладее един или два инструмента перфектно и още два или три на основно ниво. През 2018 г. броят на необходимите умения се увеличи до десет, а всичко е на напреднало ниво.

Ако сте маркетинг специалист, проверете знанията си с помощта на нашите контролни списъци, а ако сте собственик на бизнес, покажете този списък от десет ключови умения на вашите служители.

Най – популярните умения

SEO

Маркетинг специалистите  и SEO специалистите искат да видят сайта на първите места в резултатите от търсенето за възможно най-много запитвания. В крайна сметка, това ще доведе до голям брой безплатен трафик.

За да получите желания резултат, е важно правилно да изработите семантичното ядро, правилно да оптимизирате сайта и съдържанието му. По този начин ще получите насочен трафик и увеличаване на поведенческите фактори. Това е основната цел на SEO.

Уеб анализ

Уеб анализите са необходими за оформяне и оптимизиране на стратегия за популяризиране на компанията, което означава да се подобрят резултатите и да се намалят бюджетите.

Всичко работи, но не е ясно за кого. И трябва да плащате сметки. Така че с рекламни кампании без надзор. Интернет маркетинг винаги е маркетингов анализатор.

Мобилен маркетинг

Една трета от всички покупки в света се правят от мобилни устройства. Вашият специалист трябва да знае как да оптимизира съдържанието за тях. Те включват: Адаптиране на сайта за всички разрешения, бързо изтегляне, удобен достъп до основното съдържание на сайта.

Това придвижва сайта в класацията на Google и дава реализации от мобилните устройства. Една трета от мобилните купувачи са вашите клиенти. Не оптимизиран сайт – губите повече от 30% от възможните поръчки.

РPC (Контекстуалната  реклама – (Pay per Click)

Знаете ли, че 95% от приходите на Google се генерират от Google Adwords? Сега разбирате защо 90% от съветите за услуги в профила Ви (като „Автоматично увеличаване на CPC“ или „Автоматично добавяне на думи“) не водят до повишаване на ефективността, а до увеличаване на разходите?

Маркетинг специалистите в Интернет – могат да оптимизират кампаниите самостоятелно, използвайки насочване. Също така знаят как да получат по-висока позиция от конкуренти за по-ниска цена.

SMM

Интернет маркетингът в социалните мрежи трябва да бъде смислен, планиран и да има ясни цели. Този принцип е последван от едва 1% от търговците.

SMM е един от най-конверсионните и в същото време евтини инструменти за интернет маркетинг. Това не е просто сайт за продажби. Тук потребителите се превръщат в защитници на марките.

Маркетинг на съдържанието

Задачата на маркетинг специалиста е да бъде полезен на клиента. Тогава ще има доверие и продажби. За целта има отделен специалист в GeniusMarketing. Той знае каква е целевата аудитория, какво е важно за нея, когато тя се нуждае от нея и как да говори с нея.

Имейл маркетинг

Знаете ли, че привличането на нов клиент е седем пъти по-скъпо от запазването на досегашния?

Имейл маркетингът е случаят, когато получавате повече печалба с по-малко разходи. Това е бърз начин лично да се свържете с лоялен клиент, познавайки неговите характеристики и нужди.

Какво дава това? Способността да продавате по-лесно, по-често и повече, без да инвестирате в реклама.

Използваемост

Няма високи реализации без добра използваемост. На такова място се купува само ако цената е много атрактивна. Ако го забележим преди да затворим сайта. Интернет маркетинга не завършва само с технически средства, а засягат и дизайна.

Използваемостта на сайта, UX (User Experience Design) е потребителско изживяване. UX влияе върху използваемостта, а информационната архитектура се основава на психологията на потребителя.

Видео маркетинг

Гледането на видеоклип за даден продукт ще събере четири пъти по-повече потребители, отколкото четенето без него. Този интернет маркетинг е просто задължителен. Както и фактът, че средно 75% от посетителите придобиват продукт след гледане на рекламата. Конверсията от видеото е по-висока от текстовите реклами.

Но самият процес на създаване на видео е доста сложен. Планиране, производство, разположение в точното време, промоция и анализ на изпълнението. Как да го направите правилно, за да увеличите възвръщаемостта на инвестициите, това е работа на интернет маркетинга.

Автоматизация на маркетинга

Маркетинговата автоматизация е лесен начин за управление на комплекс от маркетингови дейности в реално време.

Какво ви дава това?

Възможност за бързо изчисление на резултатите и бързо внедряване на промени. Интернет маркетинг пуска A / B тестове, разглежда показателите за изпълнение, оптимизира ги. Това ви спестява време и пари.

Необходимостта от интернет маркетинг никога не е била по-силна от сега. Но разликата между уменията и изискванията на специалистите никога не е била по-широка.

Други публикации