+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

10 правила за правене на бизнес в Instagram

10 правила за правене на бизнес в Instagram

instagramСъздаването на Instagram профил и отварянето на Вашия бизнес вече не е чудо на прогреса, а нещо обичайно. Вярно е, че ще трябва да се развива според всички закони на тази социална мрежа.

Можете да продавате всичко  –  мебели, козметика или автомобилни части, да превръщате вашия Instagram в магазин за дивани, да популяризирате услугите си или да продавате внимание на публиката.

Всеки от 700-те милиона активни потребители на социалната мрежа има своя собствена страница, която служи не само като онлайн албум с моменти от живота, но и предоставя неограничени възможности за бизнес.

За да бъде успешна, трябва да следвате правилата, които много предприемачи от Instagram вече са тествали върху себе си.

1. Първо, запазете профила си като редовен блог

За всеки бизнес се нуждаете от начален капитал. Ако говорим за бизнес в Instagram, тогава те могат да служат като активен и справедливо развит акаунт с няколко десетки снимки, както и първите абонати.

Погрижете се да поддържате Вашия бизнес акаунт, преди той да започне да търгува. Нека да служи за блог за първи път: Публикувайте постове, които ще помогнат на потребителите да създадат първо впечатление за вашия продукт или услуга, да научат философията на бъдещата марка, да видят процеса на подготовка за стартиране на бизнес. Тази основа е полезна за бъдещето и не е нужно да започвате всичко от нулата.

2. Попълнете профила така, че да вдъхва доверие

За да печелите пари от вашия профил в Instagram, трябва да го попълните и подредите по такъв начин, че потенциалните клиенти да не се съмняват, че може да ви се вярва.

– В описанието кажете най-важното за вашия бизнес. Но текстът не трябва да бъде много дълъг (около 150 знака). Не забравяйте за възможността да използвате активни връзки в тази област.

– Направете постове с поглед върху това как тяхната комбинация ще изглежда в общата мрежа от публикации. Тя трябва да изглежда чиста, да радва окото с цветни преходи или цвят на пръски.
– Излезете с официални #хештагове за вашия проект и ги използвайте под текста към публикациите, така че с течение на времето те ще станат разпознаваеми за абонатите.

3. Публикувайте съдържание, което е хубаво да се вижда в емисията

Визуалният компонент трябва да бъде на първо място. Но не всички снимки ще бъдат еднакво полезни за развитието на вашия бизнес, успехът на който зависи пряко от броя на абонатите.

– Следвайте тенденциите в обработката на снимки. Рамки с голям брой филтри и добавянето на фреймове, които са били популярни в началото, сега едва ли донасят много харесвания.

– Използвайте предимно живи снимки, направени с камерата на смартфон. Потребителите са свикнали да ги виждат. Професионални снимки, коригирани след ретуширане, с очевидно рекламно съдържание, обикновено не получават добър отговор под формата на харесвания. Въпреки това, ако те са свързани с една единствена концепция и са специално премахнати в обичайните за Instagram формати, тогава този подход има шанс за успех.

– Обърнете внимание не само на всеки пост поотделно, но и на мрежата от публикации в профила си като цяло. Това е като корица на книга за тези, които виждат профила ви.

4. Предлагайте изключителна оферта на абонатите

Един от най-сигурните начини да запазите абонатите и клиентите е да им предложите нещо, което не се намира никъде, освен в акаунта ви в Instagram. Например в нея се обявяват отстъпки, промоции, състезания и други оферти, от които потребителят може да се възползва.

5.Взаимодействайте с абонатите

Социалните мрежи са пространство, в което се намалява разстоянието между обикновен потребител и, например, холивудска звезда: Можете да напишете коментар или да изпратите съобщение на Direct към любимата ви актриса. Клиентите също биха искали да общуват.

– Ако искате да покажете на клиента фокуса на вашия бизнес, направете Instagram място, където можете да достигнат до Вас: Задавайте въпроси, разберете цените на стоките и услугит.

– Също така, абонатите ще оценят, ако обърнете внимание на техните коментари с емоционалния компонент. Дори и в случай, че не съдържат въпроси и теоретично изискваните отговори не се изискват. Изпратете малка емотикона на абоната.

6. Покажете това, което в живота е скрито от любопитни очи

Забраненото и недостъпното предизвиква най-голям интерес. Използвайте го и публикувайте това, което клиентите обикновено не виждат. Тънкостите на производствения процес, работните моменти – всичко това ще бъде ново за онези, които не познават вашата област на дейност отвътре. Също така, постове със сходно съдържание увеличават лоялността на потребителите.

7. Пускайте новини онлайн

Друг начин да се спечели доверието на клиентите е да им се позволи да проследят пътя на новия продукт. Подредете обратното броене до стартирането на новостите, покажете какво стои зад неговото създаване, давайки информация. Създайте интрига и накарайте потребителите да останат в режим на готовност, докато не се появят подробности.

8.Насърчавайте абонатите

Цената на доверие може да бъде награда, изиграна в конкурс, или повторно публикуване на публикация, посветена на вашия бизнес. Абонатите няма да пречат на допълнителната мотивация. Нека имат друга причина да следят актуализациите ви.

9. Използвайте ръчна промоция

Можете да намерите клиенти за вашия бизнес чрез увеличаване на броя на абонатите без допълнителни инвестиции. Промотирайте Instagram – ръчно. Това ще ви помогне да харесвате и коментирате, които оставяте под публикациите на други хора, абонамент за техните сметки, използването на хештеги, геотагове и марки. Достигането на аудитория за тези прости действия ще се увеличи значително.

10. Вдъхновете клиентите

Помислете не само за себе си, но и за другите. Това е страхотно, когато съдържанието в бизнес сметката е положителна, вдъхновяващо, кара ви да се усмихвате и ви вдъхновява. Не само продажбата, но и емоциите – заради това може би си струва да се работи.

Други публикации