+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

10 съвета как да направите оптимизиран текст

10 съвета как да направите оптимизиран текст

services-seo-copyrightingОптимизацията на който и да е сайт, независимо от това какви услуги или продукти са предлагани, е насочена директно към популяризирането й в огромните пространства на глобалната мрежа.

Всички видове трикове за оптимизиране на сайтовете са насочени към максимизиране на рейтинга на даден сайт в най-популярните търсачки. Трябва да се отбележи, че сайтът, върху който оптимизацията работи усилено, ще заеме високи позиции в класацията за търсене и ще надмине по-малко сложните си конкуренти. В резултат на това получавате нарастваща популярност на сайта и огромен брой потребители.

Съвети ще ви помогнат да овладеете една от стъпките за успешно оптимизиране на всеки сайт: Създаване на оптимизиран текст.

  1. Текст

Разбира се, нито един сайт в Интернет не е пълен без определено съдържание. Именно от текстовете, които потребителите на сайта могат да научат за продуктите и услугите, които даден сайт предоставя. Въпреки това, това може да бъде абсолютно всяка необходима информация, един вид посещение сайт свитък. Ето защо, преди всичко, трябва да обърнете внимание на привлекателността на текста, неговата грамотност, ярък и примамлив стил. Разбира се, съдържанието на сайта трябва да отговаря на изискванията и отливанията на потенциалните потребители на сайта. Това се отнася предимно за рекламни текстове, чиято цел е да привлече вниманието към рекламирания продукт и услуга и да ги продаде възможно най-високо.

  1. Съответствие

За да оптимизирате даден сайт с помощта на висококачествен оптимизиран текст, е необходимо да се погрижите за неговата значимост, т.е. за съответствието на текста, който се намира на страницата, и заявката, която може да бъде въведена по конкретна тема. Следователно е необходимо да се извърши задължителна оптимизация на текста, така че потребителят, който въведе заявка в търсачката, незабавно да се натъкне на сайта, който има необходимата информация.

  1. Ключови думи

Когато създавате оптимизиран текст, не можете да го направите без определен брой ключови думи, които ще „изпратят“ потребителя на вашия сайт. Сред ключовите думи е необходимо да се подчертае централната дума и думите, които го допълват. Тези думи обикновено са различни форми на дадена дума (например глаголи на съвършени и несъвършени видове или глаголи от миналото, настоящето или бъдещето), синоними на думата и други. Важна бележка: трябва да решите кои ключови думи да използвате в текстовете, за предпочитане преди да създадете страниците директно и след това да ги попълните със съдържание.

  1. Оптимизирайте заглавието

За да оптимизирате сайта успешно, е необходимо не само да оптимизирате текста, но и заглавието на този текст. Преди всичко, не бива да пишете големи заглавия,  а трябва да е кратко и сбито послание, което отправяте към потребителя. Отново, не забравяйте да използвате ключови думи, или по-скоро една дума, която съответства на основното съобщение на текста. Най-важното: не натрупвайте заглавието с ненужни думи, фрази и дори изречения. Тя трябва да бъде ясна, разбираема и кратка.

  1. Изисквания към текста

След като сте решили за ключовите позиции на бъдещия текст и получите идеалното заглавие, можете да започнете да пишете текста директно. Най-важните изисквания, които важат за текстовете – е уникалността, грамотността и коректността. Що се отнася до изискването за уникалност, това означава, че текстът в никакъв случай не трябва да се копира от други сайтове. Такова несправедливо отношение е много лесно да бъде открито днес. Благодарение на специална програма, клиентът на текста веднага ще намери сайта и конкретния текст, от който сте копирали съдържанието за вашия сайт. А що се отнася до коректността и грамотността, всичко е ясно: проверете фактите и не правете граматични грешки в пунктуацията.

  1. Рекламни текстове

Необходим е специален подход при писането на рекламни текстове. Те трябва да бъдат насочени към привличане на максимален брой потенциални купувачи. В такива текстове е желателно да се използват кратки фрази и закачливи лозунги.

  1. Трикове

Когато пишете рекламни текстове, можете да използвате специални трикове. Например, необходимо е да се призове купувачът спешно да закупи определен продукт, с връзка към „акцията“ или „ограниченото предлагане“ на продукта. Когато се заемете с писането на рекламни текстове, трябва да се съсредоточите предимно върху целевата аудитория, която се интересува от вашия продукт, и няма да отидете на друга страница. Ето защо стилът на текста трябва да е подходящ: бизнес или по-малко формален и лесен. Всичко зависи от вашите цели и целевата аудитория.

  1. Правила за писане

Стартирайте текста директно с централна ключова дума, която сте избрали преди. Но не се прекалявайте с тях. Ако вземем предвид процентното съотношение на ключовите думи, те трябва да бъдат не повече от 10% от целия текст. Ако прекалявате с поставянето на ключови думи, най-вероятно търсачките ще прогонят текста и ще го присвоят на спам. Но ако желаете да „попълните” текста с една или други ключови думи, просто увеличете размера на самия текст. Текстовите изречения отново не трябва да бъдат много дълги. Когато пишете оптимизирани текстове, запомнете една мъдрост: „краткостта е сестра на таланта“

  1. Форматиране

След като текстът е написан, вашата задача е да маркирате предварително избраните ключови думи в текста. Търсачките се съсредоточават предимно върху тези думи. Между другото, можете да изберете абсолютно всеки стил на форматиране на текст, в зависимост от вашите очаквания, желания и предпочитания. Традиционно се използват следните стилове на форматиране на текст: ключови думи, които трябва да бъдат подчертани: използване на ярки цветове, подчертаване на думи, удебелен, получер или курсив.

  1. Заключение

Обобщавайки всичко по-горе, може да се отбележи, че при създаването на оптимизирани текстове трябва преди всичко да извършите задълбочена предварителна работа и едва след това да започнете да пишете уникален и интересен текст!

Други публикации