+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

4 Предимства от инвестирането в рекламата на вашия малък бизнес

4 Предимства от инвестирането в рекламата на вашия малък бизнес

1. Изгражда информираност за марката

Колкото повече името на вашия бизнес изскача в ежедневието на хората – в тяхната стена във Facebook, в интересна статия или дори във входящата им поща – толкова по-вероятно е те да развият дълготрайно мнение и връзка с вашата марка.

Вашата цел е да създадете познание, доверие и надеждност на клиентите си. След това, когато са изправени пред избор, като вашия продукт или този на конкурент, те ще изберат вашия. Нека си признаем, ние сме твърдо свързани с избора на продукти, които знаем, че ще ни харесат – никой не иска да отделя пари за боклуци.

2. Увеличава трафика на уебсайта

Ефективната рекламна кампания може да насочи потенциалните клиенти към вашия уебсайт. Това от своя страна ще им помогне да научат за огромния набор от продукти и услуги, които предлагате.

Ако включите стимул на уебсайта си, като код на талон за изпращане на имейл адрес, ще можете да задържите тези клиенти за бъдещи маркетингови усилия.

3. Привлича нови клиенти

Дори да имате здравословен брой отдадени клиенти, важно е да знаете, че хората и техните нужди се променят често, а понякога и без предизвестие. Следователно рекламата винаги трябва да бъде част от вашия бизнес план, като помага на новите клиенти да се вливат.

И въпреки че „от уста на уста“ не е ефективна кампания сама по себе си, знайте, че всеки нов клиент, който спечелите, най-вероятно ще сподели подробности за вашия бизнес със своята социална мрежа – или чрез разговори, споделяне във Facebook или купуване на ваучер за приятел. Така че всеки нов клиент струва много повече от само един човек.

4. Увеличава доходите

Простата истина е, че рекламата работи! Когато хората постоянно виждат положителни изображения, истории и видеоклипове, които рисуват ясна картина на вашата марка, те са длъжни да се обърнат към нея, когато имат нужда от артикулите или услугите, които предоставяте.

Ето защо всеки бизнес, независимо от размера си, трябва да има рекламен бюджет. Въпреки че парите излизат, с хипер фокусиран подход, вие непременно ще видите възвръщаемостта.

Други публикации