+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

5 основни начина за привличане на клиенти във вашия интернет-магазин

5 основни начина за привличане на клиенти във вашия интернет-магазин

online-shopping-website

Няма значение дали отдавна имате онлайн магазина си или тепърва започвате своето приключение в електронната търговия – няма да успеете, ако не можете да привлечете клиенти към вашия електронен бизнес.

Разбира се, това звучи сякаш е по -лесно да се каже, отколкото да се направи – привличането на потребители на онлайн магазин може да бъде наистина предизвикателство и отнема много време.

За да се улесни този процес, предлагаме 5 най -ефективни начина за да получите голям трафик, без да харчите огромен бюджет.

 1. Красив и привлекателен

Първото нещо, което трябва да направите, е да се запитате дали вашият сайт е привлекателен.

Дизайнът на онлайн магазина е от решаващо значение, защото ако е грозен, клиентите просто ще го отбягват. Трябва да знаете, че решението за покупка на потребителя обикновено се взема след 3 секунди от посещението на вашия уебсайт, така че това е първото впечатление, което има значение. Ако клиентите не го харесват, те няма да купят нищо и няма да се върнат.

Уебсайтът на магазина е неговото представяне. Затова той трябва да бъде красив. Ако клиент търси изключителна рокля и попадне на грозен уебсайт, той ще го затвори. Клиентите ще изберат този с най -модерен и естетичен дизайн. И причината за това е проста: красивият магазин се счита за по -надежден и привлекателен.

 1. Активност в социалните мрежи

Социалните мрежи са един от безплатните канали за промоция. Разбира се, ако публикувате реклами в мрежи, вие плащате, но самото присъствие е безплатно.

Ключът към успеха на социалните мрежи е страхотното съдържание. Трябва да бъдете интересни и изключителни, за да искат хората да ви следват. Ако успеете, ще имате страхотен маркетингов канал без финансови инвестиции. И така, какво наистина трябва да направите, за да привлечете клиенти, използващи социални мрежи?

 • Публикувайте редовно – поне ежедневно, така че клиентите да не забравят за вас (но не на всяка цена – ако публикувате само защото трябва, това може да има обратен ефект!);
 • Ангажирайте потребителите: задавайте им въпроси, отговаряйте на техните коментари, опитвайте се да привлечете вниманието им;
 • Изберете най -добрите канали за вашия бизнес, но винаги се фокусирайте върху Facebook и Pinterest, защото те насочват най -много трафик към онлайн магазините (FB: 55%; Pinterest: 25%)
 • Използвайте графики – публикациите с изображения обикновено получават 50% повече внимание от останалите.
 1. Обслужване на клиенти:

Друго нещо, което ще ви помогне да привлечете много потребители, е страхотното обслужване на клиентите. Помнете: няма по -добра промоция от доволните клиенти. Направете покупката от магазина си незабравима – но само по положителен начин. Според проучването 45% от потребителите ще изоставят онлайн транзакциите, ако техните въпроси или притеснения не бъдат разрешени бързо.

Това означава, че ако искате да привлечете клиенти, трябва да отговорите на всички техни коментари и искания. И колкото е възможно по -бързо, навременното реагиране е ключът към успеха по този въпрос.

Така че помнете!

Никога не подценявайте въздействието на обслужването на клиентите. 70% от пазаруването се основава на това как клиентът чувства, че се отнасяте към него. Оказва се, че ключът не е продуктът или самата реклама, а обслужването на клиентите. И вашата задача не е лесна – хората са два пъти по -склонни да споделят отрицателни, отколкото положителни впечатления.

Те дори казват, че са необходими 12 положителни отзиви на клиенти, за да се компенсира една отрицателна. По този начин се уверете, че всички ваши клиенти са доволни от услугата, която предоставяте.

Бъдете мили, услужливи и компетентни и ще видите как клиентите идват. Повярвайте ми, ще се изненадате колко голяма е силата на устната реч.

 1. Промоции

Всички обичаме промоции и отстъпки. Но обикновено не 5 или 10 лева, които спестяваме, ни правят щастливи. По -скоро психологическия механизъм е отговорен за тези чувства. Потвърдено е, че „свободният“ свят ни предизвиква ирационална възбуда, която стимулира асоциации с положителни емоции.

Как да го използвате във вашия онлайн магазин за привличане на клиенти?

Една от идеите е да предложим на клиентите безплатна доставка.

Много магазини предлагат безплатна доставка на своите клиенти и това е успех. Броят на покупките в техните магазини нараства значително, тъй като разходите за доставка са една от причините купувачите да се откажат от покупката. Някои магазини предлагат безплатна доставка на специална цена – например само за тези, които харчат повече от 50 лева. Това е чудесен начин да насърчите клиентите да купуват повече продукти, отколкото са планирали, като просто не плащат за доставка. Следователно вие не само добавяте стойност, която клиентът цени, но и увеличавате продажбите.

Друг начин е да разпространявате промо код за отстъпка. Можете да ги подарите на нови клиенти, за да ги стимулирате да направят първата си покупка. Препоръчва се също да информирате редовни клиенти, като им направите специални оферти, например: „Купете 2, вземете третия безплатно“ или „Втори продукт с 30% отстъпка“. Всичко това ще накара клиентите ви да се чувстват специални и ще ги насърчи да пазаруват във вашия магазин.

 1. Имейл маркетинг

Не на последно място, имейл маркетинг. Това е евтино и ефективно решение за привличане на клиенти. Установено е, че 54% от хората са по -позитивно настроени към компаниите, които им изпращат имейли. Нещо повече, 71% от анкетираните казват, че когато пазаруват, винаги запомнят имейлите, които компанията им изпраща. Тези резултати потвърждават важността на имейл маркетинга.

Но какво всъщност може да се направи?

Някои от по -често срещаните идеи са:

 • изпращане на имейли за нови продукти;
 • изпращане на имейли за продажби и промоции;
 • изпращайте имейли след покупка с подобни или препоръчани продукти, така че хората да искат да направят нова покупка;
 • изпращайте имейли на клиенти, които не са били активни в магазина ви известно време с промо кода за отстъпка, за да могат да посетят сайта ви отново;
 • изпратете някои съвети, свързани с вашите продукти – това ще вдъхнови хората и ще ги накара да посетят вашия магазин.

Както можете да видите, не са необходими милиони, за да привлечете клиенти във вашия онлайн магазин. Най -важното е да проявите креативност и да знаете кои канали да използвате. Сега, когато имате тези знания, започнете да популяризирате магазина си!

Ако не можете да се справите сами потърсете услугите на BEKYAROV.NET. Това е едно от най-добрите решения за вашия бизнес: поддръжка и развитие на вече създаден уеб сайт в дългосрочен план.

Други публикации