+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

5 правила на съвременното SEO

5 правила на съвременното SEO

Както съм споменавал и в други статии, думите Search engine optimization добиват все по-различно значение с всеки изминал месец. А как да сме в час? Знаете ли – много е лесно! Вместо да следвате откачени стратегии, които можете да чуете от всеки „SEO експерт“, просто предоставяйте полезно съдържание и се доверете на професионалист, който да го популяризира. Запомнете, най-важно е потребителят да е доволен – ако не прилагате нищо друго от тази статия, а само това, пак ще спечелите.

Нека видим как да предоставим това съдържание и да извършим началната оптимизация на статията си, както и кои са нашите приоритети, за да постигнем желания резултат. Време е да започваме!

  1. Целта е… ВСИЧКО!

Вижте какво казва един от мениджърите на Moz:

„Преди борbbата беше само за един клик… Но сега търсачките вече разбират и се интересуват от това как потребителите се държат на Вашия сайт – намират ли отговорите на въпросите си, връщат ли се обратно на страницата Ви и още куп други неща, за които никой не знае“

Истината е, че ако се целим само в едно нещо, независимо какво е то, няма как да успеем. Все пак конкуренцията става все по-голяма с всеки изминал ден, а за 1 година тя се увеличава в пъти. Поради тази причина търсачките стават все „по-строги“ и дори най-малката грешка може да Ви изстреля надолу в класациите. Просто трябва да пишете всяка статия с мисълта, че не сте единствени!

  1. Използвайте уникални изображения

Това е нещо, с което може да изпъкнете пред останалите, тъй като вече все по-малко хора изработват сами изображенията си. И да, със сигурност ще бъдат „откраднати“ и от други собственици на сайтове, но това напрактика не значи нищо, тъй като Вие имате най-голяма полза от това и си заслужава.  Естествено няма нищо лошо в това да използвате и сток фотография ( за която задължително трябва да имате лиценз ), но не трябва да прекалявате – правете го само когато е невъзможно да направите свое изображение – например ако пишете статия за изчезнали видове, надали ще можете да ги снимате. Ако пък нямате умения да ги правите сами, то наемете някой професионалист – със сигурност ще си струва и ще възвърнете инвестицията си с голяма печалба!

  1. Съсредоточете се върху това… съдържанието да е полезно на потребителите

Сега ще разширя това, което казах в началото на статията:

Към днешна дата софтуерният гигант Google прави над 500 промени в алгоритъма си за търсене годишно. Всяка една от тях е съсредоточена върху това всеки потребител да намира това, което търси – най-доброто съдържание. Тоест… не можете да знаете за всички „тесли“ и точно поради тази причина уникалното и полезно съдържание е по-важно отвсякога. Друго нещо, което има критично значение е да таргетирате съдържанието правилно и то да е съобразено с аудиторията, която посещава сайта Ви. Тоест, ако имате блог на обща тематика, Вие трябва да проучите следните неща:

  • Коя възрастова група преобладава
  • Кой пол преобладава
  • Кои са държавата и градът, които те обитават

Знаейки това, вече можете да проучите интересите на този пол и възрастова група в съответния град  и/или държава и съответно да пишете по актуалните за тях теми.

Още по-ярък пример е да пишете за отглеждане на пингвини в България… може би на някой ще му е интересно, но повярвайте, няма на кой да му е полезно.

  1. Дължина на статията

Факт е, че някой хора казват, че дължината няма значение. Но.. според последните изследвания, статии, които дават еднакво добра информация в един и същи сайт се класират различно. И най-добре се е представила тази, която е с дължина между 1,200 и 1,500 думи. Да, те се класират най-добре! За жалост на някои и за щастие на други, вече статиите от 300 думи нямат такова добро представяне и могат да бъдат напълно засенчени от по-дългите. Причините са очевидни – има повече за индексиране на страницата – повече снимки, повече текст, повече параграфи, повече h1, h2 и h3 тагове…

  1. Оптимизирайте за мобилни устройства

Много често проверяваме дали сайтът ни е оптимизиран за десктоп. Но вече повече от 80% от трафика в световен мащаб идва от.. мобилни устройства. Затова ако излизате на първа страница през компютъра си и се чудите защо нямате посещения и приходи, то се сетете да погледнете и класацията от телефона си. Ако нямате мобилна версия на сайта си е направо самоубийствено, затова и не го споменах –  просто сте обречени без нея, не се заблуждавайте !

Като заключение бих искал да кажа, че оптимизацията става все по-сложен процес. А ако се чудите защо, то е редно да погледнете статистиките по колко статии на ден, час, минута и секунда се появяват в пространството…може би голяма част са полезни и добри, но място за всички на първа страница НЯМА! Но защо да не се намери за Вашата? Защо да работите безрезултатно? Поръчайте качествено SEO от bekyarov.net и станете наистина успешни.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.