+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

6 тайни за успеха на вашия онлайн магазин

6 тайни за успеха на вашия онлайн магазин

Много хора си задават въпроса как да започнат успешно бизнес по Интернет  да продават стоки?

Не е толкова трудно да се разбере какво може да направи успешна вашата фирма и какво може да я доведе до фалит. Понякога това е просто въпрос на здрав разум. Трудното е да останете последователни и да не се замесвате в най-често срещаните грешки при управлението на онлайн магазин.

1: Труда си заслужава

Мрежата предлага равни условия за онлайн продажби. Има милиони потребители по целия свят, но може да има хиляди конкурентни уебсайтове, които се борят за вашето внимание.

Започнете да продавате продукти онлайн точно както стартиране всеки друг бизнес, изисква много работа. Първо трябва да привлечете посетители към сайта си и след това да предложите страхотно обслужване и страхотни продукти. Добрата новина е, че продажбата на продукти онлайн е много по-евтино от отварянето на физически магазин.

Нашата тайна №1 е проста: труда си заслужава. Колкото повече време и усилия вложите в изграждането и популяризирането на вашия онлайн магазин, толкова повече продажби ще имате. Дори ако нещата вървят бавно в началото, продължавайте да работите и ще успеете!

2: Изберете правилната ниша

„Какъв продукт трябва да продавам онлайн?“ Това е въпрос, който често си задаваме. Няма правилен или грешен отговор.

Въпреки това, като се има предвид пазарната ниша, към която искате да се насочите, ще ви помогне да решите какви видове продукти да продавате онлайн.

Колкото по-малка е нишата, толкова по-малка е конкуренцията, което означава, че е по-вероятно купувачът да ви намери. Но бъдете внимателни, това означава и по-малко потенциални купувачи. Следователно трябва да балансирате нивото на конкуренция с размера на пазара.

Ако планирате да продавате дигитален продукт като софтуер, музика, електронни книги или PDF файлове, можете да продавате в международен план и да получавате продуктите незабавно. Местоположението може да бъде проблем, ако продавате физически продукта онлайн, тъй като трябва да вземете предвид разходите и логистиката за вътрешна или международна доставка.

3: Улеснете клиента за да направи покупката

Посетителите на вашия уебсайт или блог обикновено обръщат малко внимание, така че обикновено имат около 10 секунди, за да привлекат вниманието, когато за първи път посетят вашия сайт. Не поставяйте препятствия по пътя им и не ги карайте да мислят твърде много, много посетители ще напуснат сайта ви в момента, в който се сблъскат с някаква трудност.

Не принуждавайте посетителите да се регистрират при първото посещение на вашия сайт. Не правете навигацията на вашия уебсайт или блог тромава и бавна. Поставете навигацията в горната част на страницата.

Не правете процеса на покупка дълъг и не се опитвайте да събирате много информация от купувачите. Колкото повече стъпки и информация поискате, толкова повече продажби губите, когато купувачите се откажат от покупката.

Много програми за електронна търговия са неудобни от гледна точка на купувача, принуждавайки ги да спрат до някъде и не стигнат до крайната покупка.

Съвет: Опитайте се да купите продукта си по начина, по който би го правил потенциален купувач.

Можете ли да го направите бързо и лесно, без да мислите?

4: Предлагайте отлично обслужване на клиентите

Когато хората пазаруват в уебсайт, те искат спокойствие, преди да купят. Помогнете им да купуват с увереност.

Забележка. Новината за лошо обслужване на клиентите достигат два пъти по бързо до ушите им, отколкото похвалите за доброто обслужване на клиентите.

Един от начините да продавате продукти онлайн е да предложите гаранция, ако клиентът не е доволен, ще възстанови парите си, без да задава въпроси.

Важно е да покажете, че вашият сайт е защитен и проверен от доверени трети страни като Symantec или McAfee. Ако планирате да обработвате информация за кредитна карта, вашият уебсайт или блог трябва да се хоства на защитен PCI съвместим сървър. Изисква много работа, време и инвестиции.

Най-добрата алтернатива би била използването на платежна система на трета страна.

Ако продавате онлайн дигитални продукти, доставката трябва да е автоматична. Ако продавате физически продукти, бързата доставка е важна, както и позволява на купувача да проследи доставката им.

5: Рекламирайте своя магазин

Наличието на уникален уебсайт или блог не е достатъчно за генериране на трафик и продажби. Трябва да привлечете хора във вашия магазин и да им помогнете да направят покупка.

Поставете се на мястото на потенциалния си купувач. Какво ще направите?

Google това, което търсите.

Попитайте за съвет във форума или други хора в социалните мрежи като Twitter или Facebook.

Потърсете препоръки или отзиви от други уебсайтове или социални мрежи.

Ще трябва да инвестирате значително време и енергия всяка седмица, за да се рекламирате. Опитайте да напишете подходящи статии или публикации на вашия сайт или публикации за гости на други уебсайтове, които вашите потенциални клиенти ще посещават. Помолете други хора да прегледат вашите продукти на вашия уебсайт.

Съсредоточете се върху привличането на потенциални клиенти към вашия блог или уебсайт. Използвайте Google Analytics, за да разберете кои източници генерират най-много потенциални клиенти и кои превръщат най-много в продажби.

Лесен начин да се рекламирате е да бъдете част от нещо по-голямо. Магазини, които са част от молове, могат да се възползват от маркетингови стратегии и да достигат по-лесно до потенциални клиенти.

Техниките, които помагат на сайта ви да се показва по-високо в резултатите от търсенето, се наричат ​​оптимизация за търсачки или накратко SEO. Този процес породи цяла индустрия и е предмет на отделна публикация.

Можете също да харчите пари за реклама на вашия сайт в търсачки или други сайтове, това се нарича маркетинг в търсачките (SEM) или плащане на клик (PPC). Двете основни рекламни мрежи са Google Adwords и Facebook Ads.

Съществуващите клиенти са най-печелившите. Насърчавайте клиентите си да посещават сайта ви редовно. Можете да направите това, като актуализирате редовно съдържанието си, пускате нови продукти, публикувате подходящи публикации, които може да ги заинтересуват, и актуализирате области, които смятате, че работят (можете да видите това с Google Анализ).

Насърчете клиентите си да споделят връзка или две в акаунтите си в социалните мрежи. Не забравяйте, че вие ​​не просто ги молите да направят покупка, вие ги молите да споделят вашия онлайн магазин с хора, които познават – личните препоръки могат да бъдат изключително ценни и могат да бъдат източник на нови клиенти.

6: Бъдете търпеливи

Последният съвет е да бъдете търпеливи. Отнема много време и усилия, за да се изгради аудитория и да се изгради бизнес. Но не се отказвайте. Трудно е, но всичко ще ви се върне, което сте вложили.

BEKYAROV.NET предлага качествена изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация. Интегриран подход към всеки проект: поддръжка, ефективно популяризиране.

Други публикации