+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Google Penguin: Възстановителни съвети и Указания

Google Penguin: Възстановителни съвети и Указания

Какво беше Penguin?

The Penguin актуализацията стартира на 24 април. Това е промяна в резултатите от търсенето на Google, която е проектирана да накаже сайтовете, които спамят Google резултатите с некачествено съдържание. Ако не сте запознати със спама, това е, когато хората правят неща като “ пренасищане с ключови думи“ или „прикриването им“, които нарушават правилата на Google.

Дали Penguin е активен?

Понякога може да отнеме няколко дни на актуализация за напълното и пускане във всичките различни центрове за данни на Google, което от своя страна означава отразяване на всичките резултати от търсенето. В този случай, внедряването е пълно. Google потвърждава, че Penguin е изцяло активен.

Засегнат ли съм от Pinguin ъпдейта ?

Моят съвет към хората, притеснени от това, дали са били засегнати от Pinguin е този: Актуализацията стартира на 24 април. Разгледайте трафика си на търсене в Google веднага след тази дата. Виждате ли основен спад в сравнение с един или два дни по-рано? Ако е така, вероятно сте били ударени от Penguin.
Виждате покачване на трафика? Тогава вие вероятно се възползвате от Penguin. Виждате ,че няма промяна? Тогава Penguin не е оказал влияние върху вас.

Как въстановим уеб сайта си?

Тъй като Pinguin е насочен към спама, трябва да отстраните всичкият спам, който води към сайта Ви. В някои случаи, Google може да са ви изпратили съобщения за спам дейност в миналото. Съобщенията могат дори да ви чакат в Google Webmaster Tool, ако никога не сте потвърждавали акаунта си.
Така че,коригирайте всяко нещо, което Google е маркирал като спам на вашия сайт. Ако нищо не е означено като спам, но вие сте сигурни, че Pinguin ви е ударил – тогава премахнете всичко, което според вас може да попадне в графата на спам.
В рамките на Google Webmaster Tools, имате способността да подадете молба за преразглеждане. Въпреки това, Google казва, че Pinguin е промяна в алгоритъма и че това е наказание, което се прилага автоматично.
Поради това, Google заяви, че молбите за преразглеждане няма да помогнaт относно Pinguin.

Ами ако Google греши!
Мислите , че Penguin ви задържа за спам неправилно? Можете да използвате новата Penguin форма отзиви. Ако направите това, моят съвет е да не сте с нагласата, че Google  ще онеправди вашият сайт. Може би ще го направи, но Google е по-заинтересовани от това .дали резултатите от търсенето, които се правят от търсачките ,са погрешни .
Дайте пример за търсене, където може би преди това сте били изброени. Обяснете качеството на вашия сайт. Обяснете какво остава, особено ако изглежда , че се възползвате от спам.

Наказание за преоптимизация?

Google първоначално предупреди, че ще има наказания относно“пре-оптимизация“. Това е наказанието , за което се говори, но бе пояснено, че не е предназначено да се насочи към някои трудни за сваляне сайтове с „пре-оптимизации“, а по-скоро за категоричния спам.

Какво за Panda 3.5?

Вчера, Google потвърди, че също ще пусне актуализация за Panda алгоритъма, Panda 3.5, на 19 април . За разлика от Penguin, която има за цел да насочи спама, Panda е предназначен за насочване на страници, които не са спам, но не са със добро качество.
Датата е важна. Ако трафикът ви спадна на 19 април и никога не се възстановява, вероятно сте били ударени от Panda, а не Penguin, и трябва да се следват съветите за възстановяване от Panda.

Parked-Dmains(паркирани домейни) ?

Около 17 април, редица сайтове обявиха загуба на огромен трафик. Това се оказа проблем с това как Google неправилно ги класифицира като паркирани домейни.
Ако трафикът ви е спаднал около 17 април, вероятно е свързано с това, особено ако сте възстановени на 18 април. Ако след 18 април имате някакви проблеми то по-скоро, Panda и Penguin са виновниците за това.
Какво за всички тези Link предупреждения?
Около средата на март, Google започна да предприема действия срещу някои блог мрежи, които изглеждат главно предназначени само за генериране на линкове към тези, които участват, с надеждата за повишаване в ранглиста на търсачките. След това в края на март, Google също изпрати предупреждения за „изкуствени или неестествени връзки“ към различни сайтове.
Ако сте забелязали, че трафикът ви спада в средата на март, то може да бъде поради едната от две причини. Първо, Google може вече да не допуска трафика от връзки в др мрежи. Вие не сте наказани. Вие просто не може да се възползвате от това вече. Второ, Google може да е приложил наказание на сайта ви.

Наистина не е ясно какво точно се е случило . Получаването на предупреждение не означава непременно, че имате наказание, както изглежда.

Какво за отрицателното SEO?

Особено през изминалата седмица, е имало огромно покачване във форумите за дискусии, че „отрицателното SEO“ вече е сериозен проблем. Идеята е, че ако се намирате в блог мрежа или имате платени линкове, може да ви нарани, и , че всеки би могъл да посочи лоши връзки, за да навреди на друг сайт.
Този страх съществува в продължение на години. Това е дори нещо, което може да се случи на Google познанията, и може да се случи в някои ограничени случаи. Фактът, че не сме имали много сайтове през годините , който се оплакват, че отрицателно SEO е ударило и тях трябва да бъде успокояващо.
За повечето сайтове, това не е проблем, тъй като добрите сайтове разполагат с достатъчно добри сигнали в своя полза. Това е по-скоро отговорност за по-малки обекти, които не са изградили авторитета си, по мое мнение.
Вреден ли е Penguin за потребителите, малкия бизнес ….

Ако четете форум дискусии, Penguin актуализацията е разрушил резултатите от търсенето на Google. Реалността е трудно да се каже.
Нямало е масов протест от обикновените търсачи на Google, че търсеното внезапно се влошава. Има също така и типичен протест най-вече от издатели, които са засегнати от актуализациите, а не от издатели, които са спечелили.
След актуализацията, Google е обвинен, че се опитва да направи всичко, за да постави малки предприятия извън бизнеса, за да се опита да получи повече AdWords пари от големите марки. И SEO беше отново мъртъвo.
Ако Google наистина има голям генерален план да унищожи малкия бизнес, то тогава стават 10 години ,през които той не е успял да го направи.
Реалността е, бих казал, че по-голямата част от малките предприятия получават достатъчно трафик от Google, реални малки фирми, които правят истински неща или  предоставят реални услуги.
Разбира се, ако определението за малък бизнес е някой, който пише стотици статии за блог, за извършване на Google или заедно с това реклами на някой друг , а след това „завърта“ тези статии, използващи софтуер в малко по-различни версии за три други блогове, за да донесе повече реклами, тогава да, тези видове бизнес са в опасност. Те са били от самото начало, всъщност, и това е изненадващо, че са продължили толкова дълго време.
Търсенето не престана внезапно да изпраща трафик. Google не просто спря да изпраща на сайтове тонове трафик. Един куп хора са определено удари, някои от които вероятно е трябвало да бъдат ударен. Един куп хора са били възнаградени, някои от които е трябвало да бъдат възнаградени. Повечето хора вероятно не забелязаха никакви промени. Надяваме се хората, които бяха ударени погрешка, или които не са били възнаградени, а трябва да са били, да се коригира в бъдещите актуализации.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.