+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Безплатен SSL сертификат инсталиране за WordPress стъпка по стъпка

Безплатен SSL сертификат – инсталиране за WordPress стъпка по стъпка

SSL сертификатите станаха изключително важна част от разработването на всеки един уебсайт, тъй като от януари насам Mozilla и други браузъри направиха всички уеб страници без SSL сертификат по-трудни за четене. И това съвсем не е всичко… те планират достъпването на такива сайтове за в бъдеще да става чрез специална процедура, която да скъса нервите на повечето потребители. Нека си говорим истината – никой няма да отдели 5 минути за извършване на обикновено влизане в сайт. Повечето от посетителите Ви ще изчезнат, приходите ще спаднат…и всичко това може да бъде предотвратено само с добавянето на един SSL сертификат, който в някои случаи излиза напълно безплатно.

Видове SSL сертификати

  • Стандартен

Това е сертификатът, който вероятно имате и Ви трябва. Той най-често е познаван като Positive SSL или Let’s Encrypt SSL, зависи от това кой от двата варианта сте избрали.

  • Разширен-за големи компании и организации

Този сертификат се използва за подсигуряване на много поддомейни, а и за по-натоварени уебсайтове, нуждаещи се от наистина много добра защита. Използвайте го ако притежавате онлайн магазин с много голяма клиентска база, социална мрежа и т.н.

Това са онези зелени ленти, които виждаме на едни от най-известните сайтове в света като PayPal и онлайн банкиранията на банките, които използваме ежедневно. Изключително доверие би създавала подобна лента в адресния бар, но за съжаление той може да излезе доста солено ако сте стартираща компания.

Време е да свършим с теорията и да преминем към това как да инсталирате Вашия SSL сертификат?

Показваме Ви стъпките чрез популярния и напълно безплатен Let’s encrypt, предназначен и достъпен за всеки уеб сайт. Използването му е неограничено и не се различава по нищо от платените сертификати.

Ето как да се сдобиете с него:

  1. Влезте във Вашия хостинг контролен панел – Cpanel

Всичко, което трябва да свършите, за да инсталирате SSL, е да го генерирате и инсталирате. Това ще стане от таба сигурност > Let’s Encrypt.

После трябва да отидете на Issue new certificate. В този таб ще видите всички инсталирани домейни в хостинг акаунта Ви. Изберете този, на които искате да сложите сертификата и изберете синия бутон Issue.

Ще бъдете препратени към тази страница:

Ще бъдете препратени към страница, където се изписва, че сертификатът Ви вече е инсталиран. Но това не е всичко, което трябва да направите. Време е да се заемете с Вашия сайт след като влезете в контролния панел на WordPress. Следва да направите пренасочванията от http към https.

Това се прави чрез добавянето на специален код в htaccess, но тъй като има съществени разлики от сайт до сайт, аз ще покажа по-лесния и универсален метод – чрез плъгин. Отидете на таба „разширения“, а след това „добавяне на още“. В търсачката въведете „Really Simple SSL“. Инсталирайте плъгина и го включете. Следвайте инструкциите. Разширението ще направи и пренасочването от администраторския панел, и това в htaccess. Изчистете кеша и бисквитките.

Върнете се отново в Cpanel, тъй като все още не сме свършили цялата необходима работа. Отново скролнете до таба „сигурност“ и изберете SSL/TLS.

Отидете най-долу. Попълнете всички необходими данни, избирайки новосъздадения сертификат от падащото меню. Преди това цъкнете на View and Edit. Запазете данните.

Готово! Това е всичко. Презаредете страницата с изключен кеширащ плъгин и ще разберете, че сайтът Ви вече зарежда под https.

Не искате да вършите тази работа сами?

Това вече не е проблем! Намирате се в сайта на един от най-опитните WordPress експерти в България. Аз ще:

  • Изградя напълно функциониращ сайта на WordPress
  • Направя професионален дизайн
  • Подсигуря проекта Ви изцяло и ще го защитя от всякакви уязвимости
  • Направя SEO, за да се класирате на първите места в търсачките

Свържете се с мен още днес! Ще отговоря до няколко часа на запитванията Ви.

Качество и коректност от BEKYAROV.NET вече 10 години

 

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.