+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Безплатни програми за Windows, които всеки трябва да има

Безплатни програми за Windows, които всеки трябва да има

Windows-10Най-добрите безплатни програми, които могат да бъдат полезни за всеки потребител на Windows и като бонус – лесен начин да инсталирате няколко помощни програми от списъка наведнъж само с няколко кликвания.

Браузър: Google Chrome

Може би уеб браузърът притежава заглавието на най-популярната програма за компютъра. По ирония на съдбата, стандартните браузъри на Windows се оказаха слабата точка на системата. Напредналите потребители отдавна не ги използват поради грешки, бавно развитие и съмнителна използваемост.

Първо, Chrome поддържа огромен брой полезни разширения, които допълват неговите функции. Второ, тя е кросплатформена и синхронизира потребителските данни с мобилни устройства. В допълнение, разработчиците бързо прилагат поддръжка за всички съвременни технологии. Поради тези причини е разумно да инсталирате Google Chrome вместо стандартен браузър.

 uTorrent

Браузърът не е подходящ за изтегляне на големи програми, видеоклипове и други големи файлове: Изтеглянето може да прекъсне по всяко време. И скоростта едва ли ще е добра. За тези цели са проектирани други приложения, които бързо изтеглят файлове с всякакъв размер и не е проблем  връзката.

Добър пример е програмата uTorrent. Тя комбинира висока скорост и богати функции за конфигуриране на изтегляния. За целта можете дори да се примирите с вградена реклама.

Media Player

Windows Media Player усвоява повечето основни формати, но може да не може да се справи с някои от клиповете, налични на дискове и в мрежата. В този случай алтернатива е да изпробвате VLC плейъра. Този прост, но мощен плейър е мултимедийна комбинирана платформа, която възпроизвежда огромен брой мултимедийни формати, включително DVD и видео потоци.

Музикален плейър: Музика

Ако все още слушате музика, изтеглена на твърдия ви диск, имате нужда от добър музикален плейър. Winamp някога беше най-добрият вариант, но след препродажбата му бъдещето на проекта беше под въпрос и потребителите трябваше да търсят замяна. Очевидният фаворит не е лесен за избор. Но ако търсите бърз, красив и функционален плейър, погледнете MusicBee.

Облачно устройство: Google Drive

Облачното устройство решава две важни задачи при работа с документи: Прави файловете достъпни за различни потребители и устройства, а също така създава техните архиви. Една от най-добрите услуги в тази категория спокойно може да се счита за Google Drive. Той е лесен за използване, предлага 15 GB безплатно хранилище за документи в облака и се интегрира с много офис услуги на Google.

Архиватор: 7-Zip

Един ден може да попаднете на архивиран документ, който не можете да отворите без специална програма. Затова е по-добре да го заложите на безопасно и да инсталирате 7-Zip на вашия компютър. Тази програма трябва да реши всички проблеми с четенето и създаването на файлови архиви на компютър.

PDF редактор: Foxit Reader

Можете да отворите PDF файл за четене във всеки модерен браузър. Но какво ще стане, ако трябва не само да се запознаете със съдържанието на документа, но и да го редактирате: Да правите бележки, да добавите коментари или преобразувате в друг формат? За това е подходящ специален PDF редактор. Например, Foxit Reader, който предлага средно място между функционалност, лекота на използване и скорост.

Система за почистване: Cleaner – мултифункционална програма

Докато използвате компютъра, ненужна информация неизбежно се натрупва в системата, поради което започва да генерира грешки и се забавя. Cleaner е универсален, прост и ефективен инструмент за почистване на операционна система.

Тя освобождава място на вашия твърд диск, изтрива временни файлове на браузъра и други програми, подрежда регистъра на Windows и помага за напълно изтриване на ненужни приложения. Cleaner работи в полуавтоматичен режим и не изисква дълга конфигурация.

Антивирус: Avira Free Security Suite или Kaspersky Free

Една добра антивирусна програма за Windows. Системата има предварително определен инструмент за защита, но не получава последователно най-високите оценки от независими експерти.

f.lux

Малката, но не по-малко полезна програма f.lux настройва цветовете на дисплея към времето на деня. Необходимо е само да посочите местоположението и условията на осветление. След това f.lux ще намали яркостта и интензивността на синята светлина вечер, което, както знаете, инхибира производството на хормон на съня. Това ще ви помогне да поддържате правилния режим и да намалите напрежението на очите.

Месинджър – Skype

Skype е най-популярната програма за провеждане на безплатни видео разговори. Не е изненадващо, че Microsoft купи месинджъра и се интегрира в Windows. Сега програмата се разпространява с операционната система. Ако в някоя версия на ОС няма предварително инсталиран Skype, винаги можете да го изтеглите от официалния сайт.

Графичен редактор: Paint.net

Графичният редактор е незаменим инструмент за фотографи и дизайнери, който може да бъде полезен на всеки друг човек. Ако за професионалисти има Photoshop и подобни програми, Paint.NET е достатъчен за задачите на обикновен потребител.

Този лек и минималистичен редактор идва на помощ, когато трябва да изрежете изображението, да го преоразмерите, да коригирате цветовете или да правите бележки.

Качествена изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация на най-добри цени – избор на функционалности, неограничени възможности, уникални функции, плъгини и добавки може да намерите при мен:  BEKYAROV.NET

Други публикации