+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Защо хората се страхуват да предприемат  SEO рискове?

Защо хората се страхуват да предприемат  SEO рискове?

Organic Long-Term SEOПовечето бизнесмени трудно виждат стойността на SEO. Има много информация и дезинформация за оптимизацията на търсачките и това наистина може да увеличи трудността на това решение.

Докато една ефективна стратегия за SEO ще отнеме много месеци, за да даде положителни резултати за една компания, тя може да направи значително подобрение в онлайн експозицията и печалбите на компанията.

Много компании са нервни и нетърпеливи да опитат нещо, с което не са запознати, но нека се изправим пред него, почти всяко бизнес решение ще носи известни рискове. Някои могат да бъдат избегнати, а някои могат да доведат до внезапен и сериозен растеж.

Въпросът, който трябва да се зададе е: Предприемане на SEO рискове и избягване на SEO рискове

Предприемане на SEO рискове

Възползвайте се от доказаните процеси на SEO, за да получавате още повече уеб трафик, клиенти и печалби.

SEO ще работи с вас сега и в бъдеще, за да осигури всички онлайн маркетингови услуги, които може да ви трябват, за да продължите да развивате бизнеса си.

1. Извършване и тестване на големи и малки промени

Общата цел на SEO е да получите трафик и, в крайна сметка, транзакции на вашия уеб сайт.

Нито едно от тези неща няма да се случи, ако никой не кликне на вашия сайт на първо място.

Какво се случва, ако уебсайта ви се класира добре за определени ключови думи, но никой не кликва върху вашата връзка?

Може да има няколко причини за това и може да отнеме известно време до нулево, точно заради това, че не е представя както добре.

И единственият начин да направите това е чрез тестване. Ще трябва да вземете един елемент, независимо дали това са описанията на мета, заглавията, съдържанието и др., и да ги изпробвате срещу новите вариации.

И така, какво го прави „рисково“?

Вероятно ще отнеме малко време, за да излезе с правилната комбинация от думи и оформления, което води до максимален трафик и транзакции на уебсайта. През това време може да откриете комбинация, която не работи добре и в крайна сметка намалява трафика – поне за известно време.

Рискът обаче си заслужава, защото, след като откриете най-добрите резултати, ще можете да се съсредоточите върху този елемент и да продължите да увеличавате трафика и да постигнете по-добра възвращаемост.

2. Получаване и предоставяне на висококачествени препратки

Защо една компания ще има линк към уебсайт на друга компания и ще рискува уеб потребителите да напуснат страницата си?

Препратките са добре установена част от SEO и повечето компании искат да получат колкото се може повече от тях. Те помагат да се увеличи класирането и да се изгради авторитет.

Обаче, не става въпрос само за това, че е най-голямата връзка. Понякога трябва да се върнете назад.

Така че, да, може да рискувате да загубите няколко уеб посетители, като осигурите връзка към други висококачествени сайтове, но в същото време показвате на Google, че използвате и се свързвате с надеждни сайтове с установени пълномощия.

Просто имайте предвид, че уеб страниците, които съзнателно съдържат връзки към нискокачествени злонамерени уеб сайтове с нежелани съобщения, са изложени на риск да бъдат наказвани от Google. Възможно е също така да получите наказание, като получите прекалено много връзки към сайта си от тези сайтове с лошо качество.

3. Подобряване структурата на URL адресите на вашия сайт

В идеалния случай URL адресът на началната Ви страница трябва да е кратък, само с името на фирмата, като например: www.yourcompany.com. Кратък, прост, кратък и лесно запомнен.

Следващите страници обаче трябва да са насочени към ключови думи и да са по-конкретни за съдържанието на уеб страницата.

Рискът тук е, че всяка промяна като тази може да повлияе на класирането ви. Докато променяте старите URL адреси и пренасочвате трафика към новите, може да забележите спад в трафика и класирането.

Въпреки това, ако го направите правилно, можете да завършите с рационализирана структура, която привлича както търсачките, така и интернет потребителите.

4. Обновяване на Вашия уеб сайт

От време на време уеб сайтовете трябва да се актуализират и преработват.

Може би просто изглежда изключително остарял. След това отново може да бъде оптимизиран за търсачките, но потребителите намират трудно навигацията. Може да има редица причини, за да разгледате отново уебсайта си и може би – да го реконструирате.

Разбира се, подобно на промяната на структурата на URL адресите, тези видове промени представляват риск за класирането ви, тъй като Google се опитва да преоцени сайта ви. Затова идва с риска от отчуждаване на клиентите, които са свикнали с вашия уеб сайт точно по начина, по който е.

Избягване на SEO рискове

Ако сте собственик на малък бизнес, най-вероятно сте чували поне един човек да предполага, че SEO (оптимизация за търсачки) е важна за прилагането на онлайн стратегия за бизнеса ви. В края на краищата повечето хора първо гледат към интернет – или на смартфоните си или компютрите си – за да намерят някакъв бизнес или услуга.

Разбирате, че имате нужда от уебсайт и че това изисква малко работа, за да се появи в търсачките. И така, прекарвате известно време – може би да възложите процеса – и да изградите основен сайт за вашия бизнес. Може би използвате предварително направен шаблон, за да стартирате уеб сайта.

Оказва се, че въпреки всичките ви усилия сайтът не е „оптимизиран“ достатъчно.

Разбирате, но не сте искали да се занимавате със SEO. От всичко, което сте чували, оптимизирането на търсачките отнема твърде много време, и не гарантира значителни резултати.

Нека да разгледаме няколко аспекта на SEO, които карат новодошлите да се колебаят да го прегърнат и да го използват:

1. Това не е магическа формула

Ако смятате, че SEO е магията за незабавен успех и печалба, ще бъдете крайно разочаровани. SEO е ценна за рентабилността на вашия бизнес, но ще ви отнеме известно време, преди да видите възвръщаемост на инвестицията.

В бизнеса всяка стратегия и кампания трябва да донесе измерима, значителна възвръщаемост на инвестициите. Ако това е нещо, което няма да помогне да развиете бизнеса си, няма да го направите. Тъй като ROI от SEO е бавен процес, много собственици на малки фирми смятат, че SEO няма никакво значение и следователно те го отхвърлят.

Тези, които са нови за прилагането на SEO, ще вложат много време и пари в него и често ще са разочаровани от липсата на резултати. Това прави много собственици на фирми склонни да започнат SEO кампания.

В крайна сметка резултатите ще дойдат, ако стратегията бъде направена правилно. Те просто няма да са непосредствени.

SEO е безценна стратегия за бизнеса и не бива да се пренебрегва. Бъдете търпеливи и потърсете логически процеси, а не магия.

2. Това отнема твърде много време

Тези нови за SEO смятат, че този вид онлайн маркетингова стратегия е дълъг, сложен процес, който включва много части. Макар че има много фактори, които трябва да имате предвид при оптимизирането на уеб сайта си, не е нужно всичко да се прави едновременно.Има няколко опции за зает бизнес от собственици, които се занимават с SEO. Първият вариант е да предадете всички задачи и отговорности на SEO на дигитална маркетингова агенция. Когато просто нямате време да го направите сами, разбира се, можете да делегирате целия процес на фирма SEO. По този начин можете да прекарвате времето си в бизнеса си, докато агенцията провежда онлайн кампанията.Консултирайте се с професионалист за разработването на SEO стратегията на вашата фирма

3.SEO е твърде технически

Много собственици на малки фирми, които са нови за SEO, имат тази идея, че SEO е сложен технически процес, който се извършва от уеб програмист или „интелигентен компютър“. Те се чувстват неподготвени да прилагат SEO или дори се опитват да го научат.Много елементи на SEO, може да се направи от почти всеки. Не се нуждаете от опит в техническата компютърна мрежа или развитие. Основната SEO е лесна за научаване и отнема само няколко часа обучение. Когато фирмата ви е млада и сте нов за SEO, най-добре е да се съсредоточите единствено върху прилагането на няколко елементарни SEO елементи и тактики.

Също така има много технически елементи (ние ще стигнем до тези в един момент) и много малки фирми се притесняват, че агенциите ще се опитат да ги преодолеят с тон специфични за индустрията условия и странни твърдения.

4. Наказание и санкции

Ако се занимавате със SEO, вие неизбежно ще чуете SEO санкциите на Google. Вярно е, че има много потенциални наказания за непредпазливите. И ако правите SEO самостоятелно, може да прочетете за безупречен метод за постигане на ранглиста, само за да разберете месец по-късно, че това е едно от нещата, които Google абсолютно презира.

Други публикации