+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Какво е Google Adsense и как да го използваме?

Какво е Google Adsense и как да го използваме?

В предишната статия обяснихме най-важните неща относно функционалността на продукта на Google – AdWords. В тази статия ще Ви запознаем с друг продукт на компанията.  Това е AdSense. Тук е време да отбележим, че ако сте собственик на новинарски сайт, обикновен информационен сайт, е-списание и други подобни, задължително трябва да знаете какво представлява AdSense.

Трябва да се каже, че този продукт е много тясно свързан с AdWords – те определено не могат да издържат един без друг. И така…. с помощта на AdSense, почти всеки сайт с добър трафик може да се монетизира. Тази рекламна мрежа Ви предоставя код, който поставяте на сайта си и показвате техните реклами. В замяна Вие получавате заплащане за всеки клик.

Как работи?

Схемата тук е проста.

Рекламодател плаща за текстова/дисплейна реклама в AdWords – Вие я показвате чрез AdSense – Потребител кликва на рекламата- Google получава парите от клика и дава част от тях на Вас.

Относно много често задаваният въпрос „дали тази рекламна мрежа е най-добра“, отговорът е,че все още не е намерена добра алтернатива на най-употребяваната рекламна мрежа – AdSense. Нека отбележим, че тук изплащането на печалбите Ви е сигурно, стига да не употребявате забранени от тях методи.

Adult?

Съдържанието за възрастни е напълно забранено от AdSense и трябва да се отбележи, че слагайки реклами на подобен сайт, можете много бързо да се лишите от правото завинаги да слагате техните реклами, което може да бъде голяма загуба за Вас и бизнеса Ви. Хазартни сайтове също са забранени.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.