+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да превърнем еднократните читатели/клиенти в редовни част втора

Как да превърнем еднократните читатели/клиенти в редовни – част втора

Време е да продължим със съветите за това как да имаме повече редовни клиенти и след като ги спечелим – да ги задържим…

1. Реферален линк

Колко ценно е приятелството? Използвайте това! Изпращайте имейл на клиента с всяка платена поръчка с реферален линк, който да изпраща на приятели. Нека с него получава не процентова, а парична отстъпка. Така много лесно, с помощта на редовните си клиенти, увеличавате продажбите си. И не се притеснявайте, че ще сте на загуба! Това със сигурност няма да е така, ако оставяте потребителите си доволни от услугата, която предоставяте. Препоръката от приятел е най-силната реклама. Тези клиенти, които са доведени от познат имат най-голямо доверие към Вас.

2. Флаер + визитка с всяка поръчка

Може това, което прочетохте току – що да Ви се струва излишен разход за Вас и безполезна хартия за клиентите Ви, но не сте прави. Представете си ситуацията, че един ден Ваш потребител иска да си купи отново от същия ръчен натурален шоколад, който е взел от Вас. Ами сега, той забрави адреса на магазина? Някой по – настоятелен клиент може и да го открие, но друг ще предпочете просто да отиде до близкия хипермаркет и да си купи друг шоколад. Слагайки визитката си в торбичката му с поръчката, има голяма вероятност той да я запази и да превърнете десетте стотинки разход за нея в десетки левове печалба. Важно е тези материали да са добре направени от професионален дизайнер, защото нека си признаем, че всеки получава по няколко флаера ежедневно и ако пазим всички, накрая цялата ни къща ще се превърне в сметище.

3. Дребни подаръци

Всеки обича подаръците. Това е един от най-лесните трикове, които можете да приложите за по-големи печалби. Няма нужда да давате на клиентите си злато, а просто една брандирана химикалка или чаша за по-големите поръчки. Така той слагайки химикала в торбата или чантата си, за да го има за всеки случай, винаги може да се сети за адреса на магазина Ви или пък просто да пазарува от Вас за безплатните писалки ( това в кръга на шегата, разбира се ). Не е задължително да е точно определено нещо – важното е да бъде полезно. Препоръчително е подаръка да е брандиран – например, ако си купя нестандартен шоколад, ще се радвам да получа едно допълнително блокче безплатно с вашето лого от друг тип лакомство, което може би съм се колебал да купя. Така ще ме зарадвате и може да пазарувам отново. Разбира се, не прекалявайте и с това. Разходите по тези подаръци трябва да са малко, за да все пак да имате печалба. Не забравяйте, че никой няма да е доволен ако десет пъти получи безплатна изненада и на следващият не бъде зарадван с нищо.

Това са едни от най-често практикуваните трикове за привличане на допълнителен брой редовни и доволни клиенти. Пробвайте ги и със сигурност няма да останете разочаровани, защото всичко това, което изброихме в двете статии демонстрира специално внимание към потребителя. И…не забравяйте доброто и милото отношение, тъй като то стои в основата. Тази статия съдържаше информация за втория етаж на „къщата“.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.