+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Конкуренти: Как да ги намерите + Топ 3 услуги за анализ

Конкуренти: Как да ги намерите + Топ 3 услуги за анализ

Конкуренти: Как да ги намерите + Топ 3 услуги за анализ

Конкурентите на сайта са не само вашите съперници. Изучавайки ги, можете да получите много полезна информация и да станете по-добри.

Как да разберете конкурентите на сайта?

На вашето внимание са представени най-добрите услуги. За удобство те са разделени на няколко групи, в зависимост от техните характеристики. Работата с такива услуги е чудесен начин да намерите преките си конкуренти.

Събраната и анализирана информация ще ви позволи да идентифицирате своите слабости, да разберете в каква посока да се развивате. Например, като знаете трафика на уебсайта на конкурент, можете да разберете истинския му трафик.

Ако видите, че е много по-висок, това е повод да се замислите как точно успява да привлече посетители. След това ще проучите по-задълбочено проекта на конкурентна компания, ще анализирате работата си и ще намерите най-добрите начини за увеличаване на трафика към вашия уеб ресурс.

Препоръки за намиране на конкуренти: кратки и разбираеми

За да определите конкурентите на сайта, трябва да се съсредоточите върху уеб ресурси, които първоначално са подобни на вашия проект. Например, ако се занимавате с търговия, тогава трябва да проучите сайтовете, които представят същата гама от стоки.

Ако предоставяте определени услуги, проучете фирми, работещи в същата ниша във вашия район. Същите препоръки важат за информационни портали, новинарски сайтове и др. В същото време си струва да изключите от анализа различни ресурси, които не са свързани тематично с проектите на вашия уебсайт.

Ако планирате да създадете онлайн магазин, да заемете своето място в онлайн търговията, но не знаете откъде да започнете, поръчайте изработка на професионален уеб сайт, който да работи за успешното ви представяне в интернет пространството от BEKYAROV.NET. Това е правилният избор за вас!

Вие не само ще създадете своя онлайн магазин, но и ще получите много полезна информация и допълнителни умения:

 • как да организираме проект;
 • каква трябва да бъде структурата;
 • как да проектирате продуктови карти;
 • какви ключови думи да използвате за промоция;
 • как да привлечете купувачи;
 • какви плъгини и услуги да свържете;
 • как да приемате плащането;
 • и още много.

Конкурентите на уебсайтове по заявки за търсене

Често вашите конкуренти ще бъдат тези, които използват подобни ключови думи и думи за търсене. Въпреки това, за да приложите този метод, първо трябва да подготвите семантичното ядро ​​на вашия сайт.

Забележка! Ако искате да знаете кои са конкурентите на сайта, търсенето по ключови думи ще осигури най-точната информация. Точността и ефективността ще зависят пряко от широчината на семантичното ядро.

Конкурентите на сайта, намерени по ключови думи, винаги ще отговарят точно на вашия проект. Нека да видим как да използваме този метод.

Резултати от търсачки

От техническа гледна точка най-лесният начин да разберете конкурентите на сайта чрез заявки за търсене е да използвате директно резултатите от търсачката. Този метод обаче се характеризира с определени разход на труд.

За да го приложите, трябва да изберете от десет до петнадесет фрази за търсене, които сте избрали за популяризиране на вашия сайт, и последователно да влезете в полето за търсене. Следва – да се сълерат всички сайтове от първите 20 позиции, тоест първите две страници.

Забележка! Изключително важно е точното подбиране на заявките. Трябва да използвате поне 10 ключови думи със средна и висока честота.

Този метод е идеален, ако искате да определите конкурентите на целия уеб ресурс като цяло, както и конкуренти за отделни страници. Във втория случай, за търсене, трябва да използвате заявките, използвани за конкретни целеви страници.

Този метод за търсене на конкуренти се изпълнява, както следва:

 • въведете всяка заявка за търсене;
 • не забравяйте да изберете региона на заявката, ако търсенето включва изучаване на конкуренти във вашия град или регион;
 • за всяка заявка събирайте резултатите от търсенето в таблица – Excel е подходящ за това;
 • Освен това можете да правите бележки за позицията на сайта от резултатите при търсенето.

Когато съберете всички конкуренти, вижте колко сайтове се повтарят по определени ключови заявки. Не забравяйте да проучите подробно всеки проект, анализирайте какви са неговите предимства пред вашия ресурс.

Key Collector и конкуренти на уебсайтове

Инструментът е представен на адрес: https://www.key-collector.com/

Услугата е фокусирана върху работата със семантичното ядро, използва се за събиране и проверка по ключови заявки.

Key Collector дава възможност за получаване на цялата семантика на сайта. Тоест, ако имате пълно ядро, ще получите най-точните резултати и подробна картина на резултатите от търсенето.

Забележка! Софтуерното решение е платено. За да използвате услугата, трябва да закупите достъп.

SEM Rush – конкуренти на сайта

Инструментът е представен на https://www.semrush.com/

Услугата е призната за една от най-популярните в маркетинга. Използва се от над 800 000 потребители. Включително известни компании и корпорации, включително Philips и PayPal.

Онлайн инструментът предоставя много полезна информация:

 • търсене по CS;
 • обратни връзки;
 • нискочестотни клавиши;
 • конкуренти в социалните мрежи;
 • позиция в резултатите от търсенето;
 • и т.н.

Освен това ще ви позволи да анализирате трафика на уебсайта на конкурент.

Единственият недостатък на платформата обаче са нейните такси. Има три ценови плана, но най-евтиният е $99,95. Разликите в тарифните планове са в количеството данни и отчети и други параметри.

Алекса

Инструментът е достъпен на https://www.alexa.com/

Ще завърша прегледа с друга мощна и популярна услуга. Той има невероятни способности. Можете не само да разберете трафика за уебсайта на конкурент, но и да получите пълните му подробности:

 • източник;
 • темпове на растеж;
 • средно време, прекарано от потребителите на сайта;
 • и т.н.

Има и набор от други аналитични данни, които ви позволяват да изучавате конкурентите. Например, ако искате да получите подробна информация за конкретен проект, трябва да отидете на страницата с информация за сайта и да въведете името на домейна в специален ред. Ако не сте регистрирани, информацията ще бъде ограничена и е необходима регистрация за пълен достъп.

Освен това има платени тарифи, които ви позволяват да събирате максимална информация от всеки сайт, който ви интересува. Системата работи автоматично и това е нейното удобство.

Заключение

Всяка от услугите, инструментите има своите плюсове и минуси. Но най-важното е, че можете да използвате всички инструменти едновременно, за да получите възможно най-подробна информация.

Други публикации