+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Малко повече за една от най-мощните SEO техники на 2016

Малко повече за една от най-мощните SEO техники на 2016

От известно време път си пробива изключителна техника за оптимизация на сайтове. Всъщност, тази техника съвсем не е нова, но това съвсем не означава, че и преди година беше толкова популярна. Нея винаги си я е имало, но преди „панда“ и „пингвин“ ъпдейтите SEO можеше да се прави спокойно със спам и усилията съвсем не си заслужаваха толкова, колкото сега. Колкото и да Ви се струва странно, вече ще получите бан ако започнете да слагате линкове във всяка видяна директория към сайта си и е наистина изненадващо, че има хора, които все още действат по стария и познат метод, който прави само поразии. А най-фрапантното е, че има SEO експерти, които го правят….но стига отклоняване от темата!

Ако вече се досетихте коя е тази техника – браво! А ако не – спокойно, сега ще разберете коя е тя и как да я използвате.

Това е техниката „небостъргач“ и се изразява единствено и само в съдържание. Но не какво да е, а уникално и добро.

Всъщност хваля тази техника, защото тя не е само за търсещите машини – много мощна е и за читателите. Работи при всякакъв тип сайтове и публикувайки само такива материали можете да имате истински успешен и доходоносен проект. Ако трябва да съм честен, статии „небостъргач“ се използват изключително често, да не кажа, че вече и само такива, в най-известните български сайтове, които почти всеки от Вас знае и най-вероятно ги посещава много често. Предполагам се досещате за кои става въпрос.

Как се прави?

Всичко се дължи на качествения материал, както вече казах. Тя се състои в това да съберете няколко от най-добрите и успешни статии от 1,2 или защо не 3 езика, да извлечете най-доброто от тях и да направите авторска статия. Звучи доста сложно, но не е!

Просто трябва да направите стойностен материал и това ще се оцени високо и от търсачката, и от потребителите.

Принципно можете да използвате техниката за всички типове сайтове, но все пак има някои изключения, при които е безсмислена и неефективна:

  • Новинарски статии – тук много често се налага да се използват доста от спецификите на „небостъргач“, но не и една основна, а именно – дължина на статията над 800 думи. Това много често е невъзможно при новините.
  • Развлекателни статии ( за губене на време ) – използвайте тази техника само за статии тип „полезно“, но не и за такива, целящи човек да си губи времето…колкото и езика да са източници, повярвайте, няма смисъл – това вече не е тази техника

 

Как работи?

На всички им е ясно, че Google не се интересува дали сте публикували 5 или 100 рецепти за здравословни десерти в една статия…търсачката няма да си сготви нито една от тях. Но тези статии имат едни характерности, които се явяват особено полезни за оптимизация:

  • Дълги са над 800 думи
  • Открояват се с полезни съвети и споделяне на опит – тоест обединяват ползите от всички източници
  • Добро графично оформление

Спазени ли са всички тези точки сайтът Ви става магнит за потребителите. А ето как влияят и на търсачките по ред на номерата:

  • Гарантира престой над 1 минута на сайта, особено ако са използвани думи и изрази „кукички“, което е един от основните фактори за добра оптимизация
  • Това кара потребителите да споделят в социалните мрежи, което дава естествен път на нови потребители да видят статията и на сайта Ви да се оптимизира за съответната социална мрежа
  • Всички знаем, че H1 и H2 таговете са важни, а също така и снимките с уникални имена

Какво да очаквам?

Ясно е, че всички искат високи резултати, и то ясни. С тази техника посещенията могат да скочат тройно само за 3 седмици ако публикувате редовно. Не мисля, че е нужно да споменавам, че позицията на сайта в търсачката скача рязко и за постоянно, но все пак ще го направя. Не забравяйте, че тази техника може да донесе много и безплатни линкове към сайта от други сайтове, желаещи да използват Вашия материал и упоменаващи Ви като източник.

За финал бих искал да кажа, че няма да съжалите, използвайки тази техника. Пак казвам, че в нея няма нищо сложно и изисква само и единствено разбиране на езиците, от които събираме информация. Най-добре е да търсите в английски сайтове, тъй като те са най-много, тъй като това е изключително говорим език и има много известни сайтове, правещи уникални материали, които да преведете и да спечелите също толкова, колкото ако търсите и правите авторска статия. Единственото нещо, за което трябва да проверите в такъв случай е дали вече го няма преведен, защото така можете да си навлечете проблеми с уникалността на статията и съответно да постигнете обратен и възможно най-малко желан ефект с бан от търсачките за спам и копиране на съдържание.

Пожелавам успех с използването на техниката „небостъргач“!

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.