+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Новите положения в SEO оптимизацията на уеб сайтовете

Новите положения в SEO оптимизацията на уеб сайтовете

SEO оптимизацията на вашия уеб сайт е гаранция за добра репутация, разпознаване в онлайн средите, излизане на челни позиции в търсачките, което респективно довежда и до повече приходи, по-голям брой направени продажби и разбира се, повече клиенти с всеки изминал ден. Но, ако се замислите по-сериозно над въпроса, няма да ви е трудно да стигнете до заключението, че всички тези свойства и функции на SEO, не биха били изпълнени и постигнати в случай, че самата оптимизация не е перфектно организирана и реализирана. А имайки на предвид, че SEO постоянно се променя, вие и вашият IT отдел трябва да сте постоянно активизирани в следенето на най-новите тенденции в областта. Това ще ви избави от наказанията на Google, ако случайно карате по стара практика, а тя вече е така да се каже противопоказна, както и ще ви направи лидери в ранк листите на търсачки. А всичко това – знаете много добре – води до засилване на интереса от страна на аудиторията и от повишаването на приходите ви от трафик, от поръчки и максимален брой направени заявки за вашата услуга. В тази връзка, решихме да опростим поне малко вашия процес по изграждане на перфектна SEO оптимизация. Представяме ви новите положения в SEO оптимизацията на уеб сайтовете.

 

  1. Предварителното проучване на ключовите думи с висока степен на популярност продължава да е в сила като най-доброто начало за вашата SEO оптимизация. Новото в случая е, че все повече на пазара, а и в мрежата се появяват и безплатни, и платени тулове за бързо и прецизно проучване на ключовите думи за вашата оптимизация.
  2. Корпоративният ви блог е препоръчително да бъде на същия домейн, на който е и официалната ви страница. Това, категорично, води до повече трафик, а и носи ред други предимства със себе си. Така например, ако блогът е на домейна на корпоративната ви страница, вашият бранд ще се приближи максимално по-близо до хората, защото чрез блога си ще можете да общувате с аудиторията, а освен това и подобрява вашата репутация.
  3. Засилете присъствието си с гест блогинг. Това е уникално добра стратегия да станете известни в интернет, като намерите партньори, с които да работите и които имат същите планове като вас самите. Гест блогингът е типичен представител на новите видове партньорства в интернет, където повечето задачи и организация се базират на взаимното доверие.
  4. Помислете за допълнително съдържание на страницата си. Всяко такова допълнително съдържание е всичко под формата на текст – може и придружен с видео или аудио – което не е част от основната информация на сайта и рекламите му. Така например, можете да включите отзиви и мнения. Те обикновено инкорпорират в себе си и голяма част от ключовите думи, а освен това засилват и доверието на потребителите към вас.
  5. Риспонсив дизайнът вече не е препоръчителен, а задължителен. От края на миналия месец, страниците, които нямат мобилна версия – т.е. не са с респонсив дизайн – ще бъдат гледани с така да се каже лошо от С други думи, тези страници, които не са оптимизирани от мобилна гледна точка, ще бъдат санкционирани от търсачките.
  6. Вътрешната за сайта оптимизация изиграва особено важна роля и за SEO оптимизацията. Тук имаме предвид простичкото структуриране на всеки отделен пейдж, а и на цялата ви страница. Стремете се да не прекалявате с голям обем текст, а ако такъв е наложащ, раздробете го на абзаци, превърнете някои части от него във видео, в инфографика, а защо не дори и в изображение под формата на лично снимана от вас снимка? Подзаглавията също биха свършили перфектна роля във визуалната оптимизация на вашия сайт и отделните му страници и категории. Поставянето на лого на всяка страница, както и линк или отделно каре с данните ви за контакти, е наложително. Вътрешни линкове, оптимизация на всяка отделна снимка са също все фактори, които влияят на добрата SEO оптимизация.
  7. Акцентът е в мобилните страници. Освен с нововъведенията на Google като политика по повод риспонсив дизайна, простата човешка логика трябва да накара една лампичка да ви светне, а именно сигналът трябва да е насочен към мобилните устройства. Ясно е, че половината – а скоро и много по-голяма част – от интернет трафика вече се генерира през мобилни устройства (смартфони, таблети…). Това означава, че ако направите перфектно оптимизирана десктопна страница усилията ви са напразни. Без мобилна версия сайтът ви вече не може да осъществи основните си функции за промотиране, реклама, осведомяване и т.н.
  8. Влезте в контакт с партньори и конкуренти, ако трябва…Целта ви в случая е да си осигурите цитати в нета, които да водят към вас. По-конкретно това означава да ви споменават големи или поне средно големи имена в чужди сайтове. Такъв тип реклама и оптимизация не просто дава повод за доверие във вас у потребителите, но и също по един или друг начин ви изкачва нагоре в класациите на търсачките.
  9. Последно, но не по важност, според последните проучвания, тенденцията за все по-трудното спечелване на вниманието на зрителя, определено, започва да се проявява и в реален план. Страниците и блоговете става все повече, а клиентите изискват все повече, така че SEO оптимизацията, честно казано, е най-малкото, с което можете да се захванете или даже да започнете, ако искате реален успех в мрежата.

 

Нещото, което обаче се запазва такова, каквото беше и преди е, че SEO оптимизацията е началната ви крачка към отличния имидж в интернет, от който имате нужда и вие, и вашия уеб сайт.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.