+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Осем причини защо имейл маркетинга е важен

Осем причини защо имейл маркетинга е важен

marketingСигурно се питате дали имейл маркетинга вече не е остарял метод. Истината обаче е, че няма по-добър начин за достигане до вашите важни клиенти и като цяло целевата група от този подход.  Заедно със SEO оптимизацията вие можете да спечелите много с малко средства.

В следващите редове ще ви представим причини, които ще ви покажат как можете да превърнете имейл маркетинга в печеливша стратегия.

Постоянен контакт с целевата ви група

Постоянна ангажираност на клиентите ви е сигурен знак за успех. Имейлите могат да бъдат простички: „Здравейте! Не пропускайте най-новите ни предложения!“ или „Ето тук има нещо ново, което ще ви хареса! Не го изпускайте! “ Тези имейли, ще накарат хората да си мислят, че вие сте загрижени за вас и наистина се интересувате от техните интереси. Списъкът ви с имейли към магазина или сайта ви ще ви бъде доста полезен в това отношение. Разбира се, трябва да можете да предложите наистина нещо стойностно, за да задържите и ангажирате аудиторията си.

Достигате в реално време до аудиторията си

В ерата на технологиите все повече хора използват мобилните си устройства, за да проверят имейла си или просто да сърфират в интернет пространството. Това е факт, който не трябва да се пренебрегва, ако искате вашата стратегия да успее. Адаптираният имейл, който е удобен за четене трупа само точки във ваша полза и клиентите ще оценят факта, че вие се съобразявате с новостите и им изпращате в удобен формат новите новини около вас.

Имейлът е най-предпочитаният начин за водене на бизнес

Все повече хора предпочитат да водят бизнес разговор по имейл. Много компании си комуникират по този начин. Ако правилно усвоите стратегията на този вид маркетинг, без проблем можете да „принудите“ хората да посетят сайта ви и да си купят нещо от вас. Много успешни бизнеси са станали успешни благодарение на имейл маркетинга.

Следите и правите анализ лесно и бързо

Много имейл стратегии предлагат анализи онлайн. По този начин можете да видите колко пъти вашите клиенти са отворили писмото ви или пък просто са го изпратили в папката за спам. Също така, можете да си направите изводи кое интересува аудиторията ви, кога най-често се четат имейлите ви. Това са показатели, които не бива да пренебрегвате.  Най-важното е целевата ви аудитория. Ако вашите клиенти очакват ежедневни имейли от вас, то по-добре им ги осигурете.  От друга страна пък трябва да внимавате и да не прекалявате. Има клиенти, които най-вероятно не биха искали да получават известие от вас повече от веднъж в седмицата. Ако ги претрупате със съобщения, най-вероятно ще се откажат от вас, което не е особено приятен ефект. Трябва да познавате какво искат клиентите ви, за да можете да им  предоставите ценно съдържание.

Позволява се анализиране на поведението на клиентите ви

С имейл маркетинга можете да видите кои клиенти са на етап разглеждане, проучване и сравнение или готовност за покупка. В зависимост от тяхното поведение вие можете да изпращате и подходящи имейли, с които да ги подтикнете към следващата стъпка.

Достъпност

Имейл маркетинга е доста достъпен. С малко средства можете да изпращате до хиляди имейли. Разбира се, това не трябва да се превръща  в спам. Както казахме, трябва да познавате вашите клиенти, за да знаете колко имейли да им пращате и през какво време.

Разпознаваемост

Разбира се, че социалните мрежи са важно нещо и можете да се рекламирате и там, за да можете да се разпознавате. Но те не са единствения начин за реклама. Имейл маркетингът също е подходящ начин, за да се запомните. Ако правите интересни имейли, те ще се запомнят в съзнанието на клиентите ви. Освен това, ако искат да намерят дадена реклама, която сте им пратили или оферта, могат по-бързо да я открият в имейла си, отколкото в социалните мрежи.

Имейлът е средство за комуникация

Всичко знаят истинността на това твърдение. Повечето хора обичат да споделят с приятелите си нещо, което им е харесало. Можете също така, да получавате обратна връзка и да разберете какво искат вашите читатели или клиенти. Освен това, имейлът много лесно се споделя. Ако в социалните мрежи има вероятност приятелите ви да не видят какво сте споделили, то със сигурност с имейла ще го видят.

Ако вече сте убедени, че можете да постигнете повече с имейл маркетинг, то със сигурност ще можете да постигнете големи успехи. И така, имейл маркетингът ви е грабнал окото, вдъхнал ви надежда, че можете да постигнете повече отколкото до сега и ако мислите , че това е правилният подход за вас и вашите клиенти и наистина те биха се зарадвали на новини от вас, то не се бавете, а веднага направете имейл бюлетин, където можете да виждате адреса на пощите на вашите посетители.

Надяваме се тази статия да ви е била от полза и да я приложите на практика. В днешно време правенето на реклама е по-лесно от всякога и е цяло престъпление да не се възползваме от възможностите, които ни дава техниката.

Други публикации