+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

„Сигурни ли сте, че искате да направите това“ грешка в WordPress

„Сигурни ли сте, че искате да направите това“  грешка в WordPress

Изработката на уеб сайт под WordPress може да се окаже доста трудна задача. И това не се дължи на администраторския панел, Вашата тема или дори на кода – грешките, които може да срещнете по пътя на изработка съвсем не са малко. В тази статия ще говорим за една от най-популярните, която си няма име и е известна най-вече като „Сигурни ли сте, че искате да направите това? Опитайте отново“ или „Are you sure? Please try again“.

Поправянето й понякога е доста лесно, но в други случаи не чак толкова. Нека дадем повече информация за нея.

Къде и под каква форма можем да я срещнем?

На всяка нова WordPress инсталация, направена в Cpanel, се задава стандартен лимит за максимален размер на качваните файлове – 2МB. Това означава, че не можете да качите архиви с теми/плъгини или снимки, които сами по себе си надвишават този лимит. В повечето случаи това е полезно, тъй като ако не компресираме подобно изображение и не сме видели колко е голямо, това може да ни създаде големи проблеми със зареждането на страницата. Но в други случаи е изключително неудобно – например когато се опитваме да качим нова тема на сайта си.

Моят съвет е да променяте този лимит само при нужда, за да се избегне качването на твърде големи файлове по невнимание.

Отстраняване на грешката чрез задаване на максимален размер на файловете, които се качват – начин №1

Начините за премахването на този досаден надпис, забраняващ ни да качим даден файл, са няколко, но започвам с най-популярния. Той е свързан с няколко клика във Вашия Cpanel.

Трябва да редактирате upload max file size в phpINI. Това може да се случи от Multi PHP Ini Editor.

При някои хостинг компании може да се казва по друг начин, но ключовата дума винаги е „PHP“.

Кликнете върху него. Ще бъдете препратени към страница, от където можете да изберете различни стойности. Към момента Ви интересува само функцията max upload file size. Изберете стойност между 40 и 50 MB.

Сега се върнете в сайта си и опитайте отново да извършите същото действие. Ако отново не се получава, то опитайте втория метод.

Метод №2 – изчистване на кеша

Понякога дори най-простото нещо като изчистването на кеша върши перфектна работа. Просто изпълнете клавишна комбинация CTRL+ Shift +Delete и изберете изтриване на кеша за цялото време. След което натиснете F5 и опитайте да качите файла отново. Ако и това не работи има един доста радикален начин за справяне със ситуацията, който е твърде сложен за изпълнение и за който няма да говорим в момента. С това искам да кажа, че има твърде неща, които може да се объркат, за да Ви съветвам да го правите.

Твърде малко вероятно е да не успеете да се справите с проблема след изпълняването и на двете стъпки, но ако това все пак се случи, е най-добре да се свържете с поддръжката на хостинга си, тъй като е вероятно проблемът да не е в инсталацията. Ако говорим за преместен уебсайт, то тогава нещата може да бъдат усложнени, но ако става дума за нов, решението трябва да дойде от Вашия хостинг провайдър.

Можете да опитате някой от горепосочените методи. А можете да оставите всичко това на професионалист, който да оправи нещата само за няколко часа – без повече нерви и главоболия за Вас! Аз съм експерт в сферата на WordPress с дългогодишен опит и определено ще мога да помогна с цялостната изработка на уеб сайт или просто оправянето на дребни или по-сериозни бъгове в системата.

Ако имате този проблем, считайте го за разрешен.

Свържете се с мен още сега – ще отговоря до няколко часа и ще започнем работа възможно най-бързо.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.