+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

С какво трябва завършва всяка страница на вашия сайт?

С какво трябва завършва всяка страница на вашия сайт?

webМного хора посещават сайтове на големи фирми. Те са заинтересовани от дадена услуга, четат текста към нея и стигат до края на статията и накрая…..нищо.  Започват да се питат къде мога да зададат своите въпроси, как могат да кандидатстват за дадена услуга, какви са необходимите документи? Да не кажем, че всички, но почти всички сайтове нямат форма за контакт в края на своите страници и потребителите са оставени в нищото и това много често изиграва лоша шега. Разбира се, има въпроси  и отговори, но това би отнело доста време и честно казано едва ли на някой ще му се занимава да чете какво сте написали там. В края на всяка страница на вашия сайт трябва да има препратка към логично действие на потребителя или пък форма за контакт. Нека да разгледаме вариантите, които можете да поставите в края на страницата на вашите сайтове.

Описанието на услугите

След като сте описали дадени услуги е хубаво в долната част да има евентуални отговори на въпроси, които клиентите ви биха си задали. Хубаво е да оставите бутон, чрез който да се поръча услугата или пък да оставите телефон, на който хората да се обадят и да получат повече информация.

Страница с описание на продукти

Задължително е за онлайн магазините да имат бутон в края на страницата, който да гласи „Добави в кошницата“, „Поръчай“, „Купи“ или други подобни фрази. Много магазини правят грешката да поставят бутоните в началото на страницата. Клиентът не се е запознал с описанието на продукта, не е сигурен дали това ще улесни живота му и дали ще му върши работа, а вече го карате да купува. Най-логичното и което е близко до ума, е този бутон да бъде поставен в края на страницата. Хубаво е описанието на продуктите да съдържа отговори на въпроси, които клиентите си задават – за какво служи, как се доставя, колко струва доставката. Няма да е лошо да поставите и директна форма за поръчка, вместо да карате хората преминават през кошницата и да отиват на друга страница. Колкото е по-опростено, толкова по-добре.

Статиите

Ако поддържате блог за конкретен сайт или пък на онлайн магазина си, логично е статиите да бъдат тематични. Няма да е лошо, ако към различните фрази сложите линкове ли пък в края на статията да има връзка или няколко връзки, които да препращат посетителите към съответния продукт или услуга, която предлагате.

Главната страница

Ето тук много сайтове, онлайн магазини и каквото друго се сетите правят грешки. Дори големи и опитни фирми не са застрашени от това да допуснат или изпуснат важен елемент от главната страница.

Главната страница е страницата, която прави първо впечатление на клиентите и посетителите. Ако тя не е изрядна, тези хора едва ли биха се върнали отново при вас. На нея те очакват да видят най-важното от това, което предлагате, връзки, които да ги пренасочат към полезни съвети, услуги или пък продукти, които са изгодни. Важно е също така да видят информация за доставка, плащане и получаване на продуктите. Също така е, важно да видят и как могат да се свържат с вас и евентуално, ако са размислили да се откажат от поръчката. За онлайн магазините е важно да подсигурят безпроблемна рекламация, ако се наложи. Хората искат да имат добра комуникация със служителите на сайта, който посещават, особено за онлайн магазините, които изискват предварително заплащане на услугата или стоката.

Като обобщение бихме казали, че главната ви страница трябва да бъде изчистена, опростена и да съдържа сбито цялата тази информация, която споменахме в горните редове.  В допълнение, ако сте онлайн магазин, можете да извадите на преден план промоциите, които правите за сезона, месеца, седмицата или деня.

Обобщаващи изводи

От всичко казано до тук, можем да направим следващите обобщаващи изводи:

– Ако подтиквате хората към действие, осигурете поле или връзка за това действие
– Бъдете кратки, точни и изчерпателни в описанията на услугите или продуктите си
– Осигурете лесно поръчване на продукт или услуга
– За онлайн магазините е важно да осигурят и безпроблемна доставка и рекламация, ако това се наложи
– Главната страница на сайта или онлайн магазина да бъде изчистена, привлекателна и изчерпателна – да съдържа всички необходими връзки и информация, като по този начин осигури приятен престой на посетителите или клиентите си.
– Статиите, към онлайн магазина или фирмения ви сайт, трябва да бъдат тематични, да вдъхват доверие и да дават необходимата информация. Можете да добавите и връзки към услуга или продукт, за който се отнася статията.
– Описанието на продуктите за онлайн магазините е важно да бъде изчерпателно, да отговаря на всички потенциални въпроси и да вдъхне доверие, че това е нещо, от което се нуждаят.

Надяваме се тази статия да е била полезна за вас и да я приложете на практика. Гарантираме ви, че с тези съвети ще пожънете успех и ще имате много доволни и постоянни клиенти, а и посетители.

Други публикации