+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Топ 5 SEO задачи през 2022 г

Топ 5 SEO задачи през 2022 г

seoЗа разлика от контекстната реклама, ползите от SEO не се проявяват веднага. Оптимизацията за търсачки има тенденция да се развива непрекъснато. Това зависи не само от вътрешните промени в компанията, но и от външни фактори, като актуализациите на Google. Ако по-рано стратегията е била изградена около ключовите думи, сега SEO включва поетапен процес на внедряване на различни методи, инструменти и работата с тях. Идентифицирахме няколко от най-големите SEO предизвикателства, пред които SEO специалистите могат да се сблъскат през 2022 г.

Актуализации на алгоритъма на Google

През май 2022 г. Google завърши пускането на актуализацията Broad Core. Според правилата промените в алгоритъма влияят на резултатите от търсенето. Това е отразено в класирането на сайтовете. Някои заемат по-високи позиции, докато други, напротив, губят. Според Google тазгодишната актуализация засяга качеството на съдържанието, съдържанието на сайтовете. Ето защо експертите съветват да обърнете внимание на този въпрос на първо място.

Като допълнение към основните актуализации, Google непрекъснато въвежда и тества новите инструменти. Ключът към успеха е да бъдете в крак с всички актуализации, да следите и да реагирате стратегически.

Използване на ключови думи

Ключовите думи са постоянна част от SEO-то от много години. Въпреки това днешният Google поставя по-високи изисквания. Ако по-рано сайтът е бил класиран въз основа на ключови думи, сега търсачката се научи да определя тяхната уместност и авторитет. Ключовите думи няма да повишат резултатите от търсенето ви.

Целта на ключовите думи е да разберат намеренията на потребителя, проблема, който искат да решат. Въз основа на това вече е възможно да се формира план за съдържание, обща маркетингова стратегия. Това ще позволи на компанията да се мащабира. Освен това с помощта на ключови думи можете да проследявате скокове и спадове на трафика.

Писане на заглавия и описания

Проучване на Backlinko, което анализира CTR в SERP, показа, че емоционалните заглавия (положителни или отрицателни) подобряват CTR със 7%.

Мобилна оптимизация

Мобилните устройства представляват по-голямата част от трафика. Много потребители работят чрез смартфона. Това е по-удобно и практично, можете бързо да изпълните всяка задача.

Google индексира уебсайтове с фокус върху мобилното съдържание. Това означава, че търсачката използва мобилната версия на страниците при индексиране и класиране. Мобилната оптимизация е ключът към растежа на трафика, SEO и страхотното потребителско изживяване. Тази тенденция вече е налице и тепърва ще се засилва.

Видео в резултатите от търсенето

Стартирането на многофункционалното търсене на Google предполага, че потребителите вече няма да въвеждат заявка с думи в близко бъдеще. По-лесно е да направите снимка, да си кажете въпроса с помощта на гласовия асистент и да получите инструкции чрез видеоклип или резултати във вид на снимка с местоположение, „къде мога да го намеря“. Google предоставя отговори във видео формат и също така работи по нови начини за експериментиране с кратки видеоклипове в резултатите от търсенето.

Google планира да показва видеоклипове, като ги обхожда и индексира като всеки друг тип съдържание. Тенденцията ще прогресира.

Как да използвате инструмента в SEO задача?

Можете да добавите видео глави, които разделят видеоклипа на теми. Това улеснява Google да подразбира видеосъдържанието и да използва различни клипове в резултатите от търсенето.

Оптимизирайте заглавието, таговете и описанието. Подобно на страниците, видеоклипът също има заглавие, описание и тагове.

Вградете видеоклипове във вашия уебсайт и блог.

Заключение

SEO е дългосрочна работа. Не очаквайте моментални резултати, но добрата оптимизация ще се отплати в дългосрочен план. За БЕКЯРОВ.НЕТ не представлява трудност, защото повече от 15 години се занимава с изработка на уеб сайтове и SEO оптимизация за търсачки.

Всички сложности и SEO предизвикателства, пред които може да се сблъскате през 2022 г., ще зависят повече от това колко сте информирани относно актуализациите на Google, което е важно за класирането. Можете също да използвате съществуващи инструменти, базирани на съвременни тенденции за търсене.

Други публикации