+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Уеб дизайн тенденции през 2018

Уеб дизайн тенденции през 2018

marketing-researchПреди двадесет години уеб дизайнът все още беше в ранната си детска възраст. Повечето фирми просто искаха да бъдат онлайн; Те не се притесняваха как изглеждат техните сайтове. Но през годините уеб дизайнерите усъвършенстваха уменията си и се справяха все по-добре с това, което правят. Днес, поглед назад към първите бизнес уеб сайтове е почти засрамващ, като се има предвид колко е напреднал бранша.

Миналата година беше голяма година за уеб дизайна. Промените в мобилните устройства и нарастващите изисквания на потребителите принудиха тези в бранша да преосмислят още веднъж как са били създадени уеб сайтовете. Но учудващото е, че тези промени вероятно ще бледнеят в сравнение с това, което предстои през зимата на 2018 година. Напредъкът в технологиите ще означава по-фундаментални промени, отколкото се очакваше в началото на годината, затова бъдете готови.

Pixabay

Досега по-голямата част от хората са работили с уеб сайтовете, чрез натискане на бутони и писане на текстове на клавиатурата си. Но това не е естественият начин на взаимодействие на хората с каквото и да е, машини или по други начини. Ние сме разговорни същества и ние трябва да можем просто да разговаряме с уеб сайтовете, както правим с нашите телефони, за да ги накараме да направят това, което искаме да правят. В бъдеще уеб дизайнът ще бъде не само една великолепна навигация и красив дизайн, но ще бъде насочен към помагането на потребителите да взаимодействат с уеб сайтовете по интуитивен начин.

Може би първото място, в което вероятно ще видим този нов подход, е попълването на формуляри. В момента потребителите трябва да попълват полета и след това да потвърдят, че не са роботи. Това не е особено лесен за използване процес. Но в бъдеще неприятните форми могат да бъдат заменени с гласови потребителски интерфейси, което ще направи целия процес много по-лесен. Потребителите могат просто да посочат личната си информация и сайтът може да направи останалото. Това ще спомогне за увеличаване на реализациите на бизнес уеб сайтовете, особено за фирми за електронна търговия, които разчитат на търпението за попълването на дългите формуляри.

Pixabay

Фирмите непрекъснато търсят начини да направят своята марка по-последователна. Но когато става дума за уеб дизайнът им, те имат проблем. Да, би има харесало, ако имаха множествени клипове, които да отразят марката на бизнеса им, но обикновено нямат такива. Вместо това, трябва да се справят с генеричните клипове, използвани в десетки други фирми.

Тази нещастна реалност би могла скоро да приключи благодарение на дълбокото учене. Алгоритъмът на Google Tensorflow вече демонстрира, че е в състояние да бъде креативен и през следващата година, вероятно ще бъде използван за създаването на произведения на изкуството, които са специфични за конкретните марки. Вместо да плащате на художник големи суми пари, за да направи това, Tensorflow ще го направи безплатно или за някаква символична цена.

Интернет купувачите започват да осъзнават, че това, което прави разлика в уеб сайтовете са не толкова самите продукти, а по-скоро микро-взаимодействията, които потребителите могат да имат. Хората като цяло обичат, когато действията им засягат това, което се показва на страницата пред тях и това може да се използва в полза на бизнеса.

Добре проектираните микро взаимодействия насърчават потребителите да закрепят вашето съдържание, като например актуализациите на състоянието . Микроинтеграциите подсилват естественото човешко поведение, като подтикват към правилните действия, за да създадат нови навици, които да ви помогнат да продавате по-ефективно онлайн бизнеса си.

Експерти смятат , че дните на телевизорите са преброени. Но телевизорите имат нещо в тяхна полза , което другите устройства нямат: те са социални обекти. Хората не се тълпят около смартфони часове, но гледат телевизия заедно.

Vimeo

Сега, когато телевизорите са се превърнали в напълно цифрови и интернет-налични, компаниите трябва да започнат да ги третират като друга платформа, от която се нуждаят, и за която трябва да оптимизират своите уеб страници. Досега постигането на отлична гъвкавост между телевизора и други устройства не винаги е била възможна. Но компаниите все повече приемат по-интелигентни решения и по-добър код, който осигурява по-голяма гъвкавост. При различните размери и ширини на екрана, които не са просто настолни и мобилни, това ще бъде все по-важно в бъдеще.

Повече GIF- ове, но не и по-малко

GIF-овете се появиха на белият свят през 90-те години, когато широчината на честотната лента беше силно ограничена. Но неочаквано, те продължават да важат и до днес, въпреки сравнително основния им вид. Защо? Оказва се, че хората просто обичат да гледат GIF-ове. Въпреки тяхната повтаряемост, те са много ефективни за привличане на вниманието на хората. Според данни от маркетингови компании, фирмите, които използват GIF на началната си страница, имат 20% повишение в реализацията си.

Други публикации