+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

6 златни правила на SEO, които ще важат и през 2018

6 златни правила на SEO, които ще важат и през 2018

SEO оптимизацията никога няма да остарее, дори и след стотици години. Всъщност, тя ще съществува точно до момента, в който всички търсещи машини затворят вратите си. Но, ние можем само да се надяваме, че това няма да се случи в близките стотици години.

В този материал: Правилата, които са съществували и ще продължават да съществуват в бъдещето. Моля, не четете този материал ако желаете отговор на вечния въпрос „Как да класираме сайта си“, това са основните принципи, върху които трябва да се надгражда.

 

Нека започнем директно със списъка:

  1. Никога не поставяйте количеството пред качеството

Основната грешка, която начинаещите в SEO допускат, е да си мислят, че количеството може би е по-добро от качеството. Това е напълно обяснимо – всеки иска да види, че получава 1000 неща на цената на 1 и въпреки че в огромна част от статиите можете да видите горепосочения принцип. Няма нищо ново под слънцето до тук, но е важно да бъде припомнено.

  1. Спамът е най-лошото нещо, което можете да си причините

Принципът е подобен на първия, но не съвсем. С това се опитвам да кажа, че дори количество от качеството не е гаранция за добри резултати, даже напротив. Всичко трябва да изглежда натурално и естествено, търсещите машини не се интересуват от това колко сте платите за SEO.

  1. Никога не четете „точни“ методи

Влизайки в един форум на SEO тема можем да открием много от така наречените „точни“ методи, в които Ви се описва какво точно трябва да направите, за да излезете на първа страница. Това са прости маркетингови трикове, на които не бива да се връзвате – никой не би споделял такова нещо безплатно, а основната причина това да е лъжа е, че всичко зависи от много фактори. Това е все едно да говорите от какво имат нужда хората по целия свят – предполага се, че ще сме прави за едни, но за други – категорично не. Ето защо не се учудвайте ако въпросните методи са написани по толкова неразбираем и объркан начин, че ви трябват няколко дни да ги разшифровате.

  1. Сигурността е сигурност само за измама

Както съм казвал и преди в блога – един SEO експерт може да гарантира само, че ще даде всичко от себе си, но няма как да е сигурен в това какви резултати ще постигне. Представете си, че утре ще има изненадващ ъпдейт на алгоритмите (което съвсем няма да се случи за първи, нито за последен път) и се налага напълно нова стратегия за действие? Представете си, че Вашите конкуренти също са в готовност за надпреварата, въпреки че изглеждат пасивни?

  1. Евтиното ВИНАГИ излиза скъпо

Много често клиентите искат не просто оптимизация за търсачки, а „почистване“ след други експерти, наети от случайни платформи, форуми и уеб сайтове. Това не просто забавя работата, но и я оскъпява, тъй като локализирането на всички „тактики“ за SEO е трудна работа, която дори може да не се овенчае с успех във всички случаи.

  1. Бързата работа е срам за майстора

Ако усетите изстрелване на сайта Ви в търсачките за няколко дни – това определено не е причина да се радвате. Ефектът произлиза от ударният спам с линкове, който обаче все някога ще спре/намалее. Точно в този момент сайтът Ви ще изгуби всички позиции, дори и първоначалните. С други думи – отново се връщаме на предната точка.

 

Пожелаваме Ви успех с оптимизирането на уеб сайта си. Разбира се – ако имате нужда от помощ с това, аз винаги съм насреща. Аз съм експерт с над 10 години опит в областта… Отговарям на всички запитвания само за 2 часа!

Други публикации