+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Линкбилдинг как НЕ СЕ прави SEO

Линкбилдинг – как НЕ СЕ прави SEO

Днес, както обикновено, минах през най-популярните freelance платформи, за да проуча конкуренцията – нови тенденции, какво се продава в момента, какво търсят потребителите. Отчаях се. За пореден път се отчаях, преглеждайки и сайтовете на моите конкуренти.

Наистина ли си мислят, че 200 000 линка за 5 долара са SEO? И наистина ли хората вярват, че количеството е най-важно, че то контролира всичко?

За информация: 1 линк от известните и изключително авторитетни сайтове като HubSpot в произволна тяхна публикация със сигурност е по-силен от дадения напълно реален пример.

Но въпросът е: Как наистина се прави добро SEO и как да се предпазим от измами при SEO?

Заглавието може да породи у Вас някои съмнения – страхотно SEO чрез линкбилдинг може да бъде направено, но само изграждане на връзки съвсем не е достатъчно. Влияние имат множество други фактори. Ето някои за пример:

 • Съдържание – SEO текстовете, а и не само, задължително трябва да бъдат добре направени. Но науката за добре написаното съдържание си е за друга статия.
 • Структура на сайта – как е подредена информацията в сайта, изображенията, неговата скорост и подредба. Препоръчителният размер на началната страница е около 3МБ ( максимален препоръчителен размер ). Трябва да се стараете също важната информация за търсачките да е на възможно най-видното място.
 • Информационни знаци за търсещите машини като мета описание, ключови думи и ALT текстове на изображенията.

Но нека преминем към същината на въпроса, свързан със SEO чрез линкбилдинг – как разпознаваме некачествени линкове?

Линковете, които пречат на сайта да се развива, наричаме некачествени. Те, вместо да помагат за доброто ни класиране в Google, правят точно обратното. И най-лошото е, че търсенето на подобна услуга продължава да расте с всеки изминал ден. Може би този факт се дължи на това, че хората се влияят твърде много от цифрата… като видите „линкове за SEO“, съвсем не значи, че ще направите добро SEO. Много често въпросните потребители на тази услуга често се възползват и от „bad link removal“ след това. И така – bad links са тези, които:

 • Имат нисък DA ( под 15 )
 • Имат нисък TF ( под 15 )
 • Имат нисък CF, много често пренебрегван фактор за сила на линковете, но не по-малко важен от останалите два
 • Домейните имат висок spam score според инструментите на MOZ ( над 5 )
 • Сайтовете имат нисък PR и видимо цялото съдържание е некачествено

 

Това са почти всички фактори, по които да съдим за лошите линкове. Ако някой не дава информация за това каква линкова пирамида ще направи, по-добре изобщо не поръчвайте.

Силните и наистина добри линкове са точната противоположност на гореизброените.

Ако искаме да се наемем с изключително сложната задача да си набавим линковете сами, търсейки оферти, то трябва да се оглеждаме за такъв тип оферти:

 • Търсете основно PBN линкове – изключително ценни за SEO
 • Не пренебрегвайте социалните сигнали, които са много добър трик за онлайн маркетинг
 • Все още си струва да залагате на така добрите и познати на всички ни web 2.0 профили
 • Гост блогването си остава най-силният метод, а в същото време и най-ефективен.

Обяснихме кои са най-лошите линкове, кои са най-добрите и към какви отделни услуги да се стремим. Време е да се насочим към стратегията за линк билдинг, която наистина би Ви донесла ползи.

Има едно нещо, което трябва да знаете за стратегията – няма универсална такава. Разбира се, има основни стъпки, които трябва да бъдат спазени, но е нужен индивидуален план за развитие на сайта Ви в търсачките. И така, ето някои неща, които е строго препоръчително да спазите:

 • Никога не правете само едно нещо. Силата е в разнообразието – изградете стабилна основа
 • Заложете на последователността. Не правете нещата едно през друго.
 • Не забравяйте за социалните мрежи – те са нещото, което могат да дадат перфектен начален тласък на всеки бизнес.

 

Ако искате перфектния начален тласък, свържете се с мен! Аз съм SEO експерт, един от най-добрите в България и определено си заслужава да работите с мен. Имам над 10 години опит зад гърба си и стотици успешни проекти, доволни клиенти и хора, които разчитат на мен всеки месец за своите проекти. Трябва да се каже, че всеки един проект постига желаните резултати – това, което правя, е напълно комплексна услуга, за да може всеки да се възползва от нея и качеството.

Изготвям пълна стратегия за SEO и предприемам наистина най-добрите действия за изкарване на Вашия сайт до ТОП позициите, които винаги сте искали. Работя по едни от най-конкурентните ниши в България и ежедневно постигам блестящи резултати. Резултатите, които всички искат, но малко могат да постигнат.

Направете запитване днес – свържете се чрез посочения горе телефон или ползвайте контактната форма. Отговарям веднага на всички клиентски запитвания и съм готов да започнем работа по всяко време.

Да работиш с професионалисти е най-приятното чувство, а да работиш с най-добрите е рядко срещано удоволствие, което Вие, тук и сега можете да си позволите.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.