+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

11 Основни съвета: Как да подобря моя уебсайт?

11 Основни съвета: Как да подобря моя уебсайт?

website-trendsВ рамките на 5 секунди от посещението на вашия уеб сайт, посетителите ви могат да определят с какво се занимавате?

Могат ли потребителите лесно да се придвижват до блога, ако се налага? Дали оформлението на ценообразуването ви е лесно разбираемо?

Ако откриете, че отговорите са „не“ на тези въпроси, може би е време да погледнете твърдо на начина, по който сте проектирали и оптимизирали уеб сайта си.

Уебсайтът не може просто да бъде успешен, като се отличава с ограничени аспекти (като например само дизайн или съдържание). Трябва да има дизайн, който да се вписва в потребителския ви опит, функционалност и подходящо допълнение към вашето съдържание.

Вашият уеб сайт също така трябва ясно да комуникира с вашата аудитория какво правите, защо го правите и за кого го правите. Лесно е да се овладеете колко велик сте като бизнес, че забравяте да сте сигурни, че се отнасяме към основните проблеми, които вашата публика има преди всичко.

И така, какво трябва да знаете, за да започнете да подобрявате уеб дизайна си?

За да отговорите на това, тук са 12 съвета за уеб сайта, за да сте сигурни, че вие вървите​​ в правилната посока и да сте сигурни, че няма да отклонявате посетителите.

12 съвета за подобряване на уеб дизайна

Имате план

За да сте сигурни, че уеб сайтът ви отговаря ефективно на нуждите на вашите посетители, трябва да пресметнете посетителя или купувача си от първия път, когато посещават уеб сайта Ви в момента, в който се превърнат в клиент.

Какви страници ще гледат, какво съдържание ще четат и какви оферти ще преобразуват?

Искате да проектирате уеб сайта си за следващата стъпка. Всичко е свързано с отговора на правилните въпроси в правилния ред.

Това може да се случи в контекста. Вземете това, което вече знаете за настоящите си клиенти (или дори да ги интервюирате) и проучете как са отишли ​​от посетител до клиент. След това използвайте тези данни, за да очертаете стратегията си.

Премахнете следното от уеб сайта си

Някои елементи на уеб сайта Ви ще отклонят стойността и посланието, които се опитвате да предадете. Усложнените анимации, прекалено дългото съдържание, изобразените уеб сайтове са само няколко фактора в списъка.С аудитория, която има само 8 секунди внимание, трябва да създадете първото впечатление, което лесно ще получи основните точки. Това трябва да се прави с кратки, мощни секции от съдържание и приложими снимки / икони, които се разделят от ясни и кратки заглавия.Ако имате такива, проверете ги и се уверете, че не съдържат жаргон или двусмислена терминология. Той служи само за размърдване на съдържанието ви и объркване на потребителите ви.

Някои думи, които трябва да избягвате, включват следващо поколение, гъвкави, здрави, лесни за употреба, остриета, първокласни, най-добри породи, критични за мисията, иновативни … това са думи, които са използвани от стотици, ако не хиляди компании и не правят вашето съдържание по-привлекателно.

Включете бутоните за социално споделяне и следване

Ако в уеб сайта Ви в момента липсват социални бутони за споделяне, бихте могли да пропуснете много социален медиен трафик, генерирани от хора, които вече са чели вашия блог!Ако това звучи ново за вас, бутоните за социално споделяне са малките бутони, които се намират в горната или долната част на публикациите в блог. Те съдържат икони от различни социални медийни уеб сайтове и ви позволяват да споделяте страницата директно на социалния медиен канал по ваш избор.Тези бутони действат като инструмент, който насърчава социалното споделяне от купувачите ви.

Изпълнете призивите за действие

Бутоните с подканваща фраза са един от многото елементи, които показват следващата стъпка, която потребителят трябва да предприеме на страницата. Докато много от нас знаят, че може лесно да не успеете да ги използвате правилно, за да насочвате потребителите към уебсайта си.

Отделете време да добавите подканващи фрази, които им дават насока и да помогнат за решаването на техните наложителни действия. След като идентифицират фирмата ви като фирма, предоставяща материали, които ги облекчават, те ще се почувстват по-удобно да проучат услугите Ви, за да видят дали можете лично да направите тези решения в реалност.

5. Използвайте правилните изображения

Не всяко изображение ще съвпада с вида на съобщението, което се опитвате да покажете на аудиторията си.

За щастие имате много да избирате (дори някои, които са безплатни). Но все пак, причината за това, много от нас решават да посетят уебсайта с изключително съдържателни снимки.

Само защото уебсайта има изображение, не означава, че изглежда истински и ще предизвика доверие във вашата компания. В идеалния случай искате да използвате снимки, които изобразяват изображения на истинските хора, които работят във вашата фирма и офис.

Това ще ви помогне да донесете повече реализъм на вашата марка и да се уверите, че изображенията съвпадат кой сте и какво обяснява вашето съдържание.

Навигация

Когато проектирате уеб сайта си, навигацията е ключова, това е по същество картата, която показва основните места, които потребителите могат да посетят.Няма нищо по-лошо от сайт с неорганизиран или объркващ навигационен интерфейс. Когато подобрявате навигацията на уебсайта си, важно е да сте сигурни, че посетителите ви лесно могат да намерят това, което търсят.Някои характеристики на постната лента за навигация включват рационализирано съдържание, йерархия на навигацията и дизайн, така че опитът не се променя драстично на мобилни устройства.

Ако потребителите не могат да намерят това, което търсят, нямат причина да останат на сайта Ви. Вместо това те със сигурност ще отскочат и ще намерят конкурент, който предлага по-добра практическа работа на потребителите.

Оптимизация за мобилни устройства

Не забравяйте да оптимизирате сайта си за мобилни устройства. Ако вече не знаете, 80% от интернет потребителите притежават смартфон и „Google твърди, че 61% от потребителите едва ли ще се върнат на мобилен сайт, в който нямат достъп и 40% посещават сайта на състезателя“.Необходимо е да приспособите сайта си така, че да отговаря на нуждите и желанията на вашите посетители. Може би ще искате да си зададете въпроса защо някой ще има достъп до моя сайт на мобилни устройства? Какви неща биха търсили? Дали опитът ми в момента им позволява да правят тези неща лесно?Ако вашите уеб сайтове изостават в оптимизирането на мобилните си устройства, проверете някои от тези страхотни мобилни уеб сайтове, за да разберете как са създали безпроблемен мобилен опит за потребителите си.

Стратегия за SEO

Ако искате да развиете значително онлайн присъствие, тогава трябва да създадете уеб сайт, който да се намери.

Това започва с разработването на стратегия за SEO, която взема под внимание думите за търсене, които купувачите ви и аудиторията биха търсили. Тези стратегически термини трябва да включват създаване на съдържание, което е от значение за нуждите на посетителите ви. Видеоклиповете, статиите в блог и електронните книги са няколко примера за съдържание, което може да направи това.

Уверете се, че не сте твърде отклонени от безкрайните възможности за съдържание, за които можете да се класирате. Идентифицирайте правилните ключови думи, които вашата аудитория всъщност търси, така че да не привличате твърде много посетители, които никога не биха преобразували продукта ви, да не говорим за вашите оферти.

Никога не спирайте да тествате

Оценяването на пътищата за реализация, доколко са посещенията на потребителите и накъде кликват и т.н. са важни качества, които могат да разкрият, ако страниците ви изпълняват начина, по който възнамерявате.Ако сте човек, който има отношение към предлаганото съдържание, може да ги прегледа, и ако открие, особено на по-старите целеви страници, може да ги подобри. Страници като тези може всъщност да се представят доста добре, но съдържат остаряла информация, която знаете, че може да бъде актуализирана.

Други може да имат нужда от някои актуализации или промени в дизайна. Прости промени като цветове на бутони, заглавки или добавяне на няколко изречения във вашето копие могат да доведат до невероятни разлики в ефективността на страницата.

Но вместо да ги променяте и да ги поставяте по пътя, особено ако не знаете какво да промените, можете да използвате инструменти за създаване на тестове за тях, тестове с много варианти или дори да настроите топлинни карти, за да видите какво потребителите правят. Всеки тест може да разкрие повече различни данни, които идентифицират защо потребителите взаимодействат със страниците по конкретни начини.

Идентифицирайте неизвестните грешки или неправилни връзки

В зависимост от размера на уеб сайта Ви, може да имате няколко страници или връзки тук и там, които не работят. Освен всичко това, посетителите ви дори няма да ви уведомяват.Отделете време, за да прецените дали сайтът ви има такива страници. Възможно е да се изненадате да откриете по-рано целеви страници с висока ефективност, които са непубликувани, или страници на уеб сайтове, които са неправилно свързани.12. Създайте нови или уникални предложения

Конвертирането на посетителите е основният начин, по който можете да прецените колко потребители преместват маркетинговата ви стратегия. Много от нас знаят, че начинът, по който обикновено преобразувате посетителите, е чрез представяне на оферти, демонстрации или елементи, които те ще намерят като привлекателни.

Може би сте социална медийна компания, която забелязва, че много други конкуренти правят електронни книги за това как да създадете календар за социални медии. Вместо да създавате подобна оферта, може ли да го направите още крачка и да създадете инструмент, който позволява на хората да въвеждат информация, която помага да генерирате график, който се синхронизира с календара им в Google?

Ако това изглежда твърде сложно, можете също така да опитате да идентифицирате шаблони, които понастоящем не са широко достъпни и бързо да ги създадете и да ги популяризирате.

Каквото и да е вашето решение, важно е да се уверите, че това, което правите, е крачка над вашите конкуренти.

Други публикации