+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

7 Доказани начини за подобряване на вашите Facebook реклами през 2018г.

7 Доказани начини за подобряване на вашите Facebook реклами през 2018г.

social-icon-facebookСлед като прекарате седмици в създаването на реклами във Facebook, най-накрая стартирате кампанията си.

Ако сте на път да се отдръпнете, да се отпуснете и да си отпочинете, имаме лоша новина за вас след това: трябва да работите усърдно дори след старта.

Нека си го кажем:

Като най-бързо разрастващата се социална мрежа, Facebook се превърна в привлекателно място за маркетинг търговците да популяризират своите марки / продукти.

Това означава борба за една и съща публика в конкурентната ниша.

Необходимо ли е доказателство?

Разгледайте някои от последните статистически данни от доклада на Mary Meeker:

 • Facebook контролира 62% от ръста на онлайн рекламите
 • 5 милиона компании използват Facebook обяви, за да достигнат целевата си аудитория (TA)
 • 93% от търговците използват редовно Facebook реклама
 • За да достигнете до целевата си аудитория, трябва да се откроите от тълпата.

Така че, подобрявайте рекламните си кампанията във Facebook!

Създаването на убийствена рекламна кампания във Facebook изисква много знания и опит, но можете да разчитате на следните съвети, които може да ви помогнат да постигнете по-добри резултати през 2018 г.

 1. Използвайте видеореклама

Нищо не убива рекламите повече от неактуалността им.

Ако не познавате текущите тенденции в интернет маркетинга, може да използвате погрешни типове реклами, времеви рамки и други важни подробности за рекламите, които ви предпазват от показването на съобщението до целевата Ви аудитория.

Съветът? Поддържайте текущите тенденции!

И ако искате да привлечете вниманието на аудиторията през 2018 г., опитайте със видеореклами:

Видео маркетингът процъфтява!

Всъщност потребителите на Facebook гледат на ден 8 милиарда видеоклипа и броят им продължава да нараства.

Вярвате или не, видеоклиповете получават 135% увеличение на органичния обхват от снимките.

Основното предимство е, че такива реклами предлагат по-привлекателно съдържание от статичните.

Въпреки че повечето хора възприемат всички видове визуално съдържание добре, видеосъдържанието е най-популярният тип, тъй като то предвижда:

 • емоции;
 • популярността на марката;
 • по-висока ангажираност;
 • значение;
 • богато съдържание;
 • Доверие.

По различни причини видеорекламите работят добре и е добра идея да ги приложите към маркетинговата си стратегия през 2018 г.

Проучването на Cisco прогнозира, че потреблението на видеа от потребителите ще съставлява 80% от целия глобален интернет трафик до 2019 г.

 1. Създавайте реклами като целеви хранилища

Електронната търговия процъфтява. Facebook повлиява на 52% от покупките на потребителите онлайн и офлайн през 2015 г.

Освен това 31% от потребителите на интернет потвърждават, че Facebook повлиява на покупките.

Това означава, че потребителите на Facebook са готови да разберат повече за вашия продукт и да го купят, ако могат да решат проблемите си.

По този начин използването на складове е важно, когато става дума за популяризиране на вашия продукт във Facebook.

Рекламата с въртележка ви позволява да показвате до 10 изображения и връзки в рамките на един рекламен елемент, за да насочвате хората към конкретни местоположения на уеб сайта си.

По този начин можете да популяризирате различни елементи едновременно, да подчертавате множество функции на един продукт или да разказвате история.

Помогнете на целевата си аудитория да получи това, от което се нуждаят: да създадете реклами като целеви хранилища, за да позволите на клиентите си да преглеждат продуктите ви и да купуват стоки!

В крайна сметка, колкото по-малко кликвания е нужно на посетител, за да завърши покупката, толкова по-добре.

 1. Оптимизирайте рекламите за мобилни устройства

80% от хората притежават смартфони и има 3,5 милиарда потребители на глобален мобилен интернет.

Средно потребителите изразходват 69% от медийното си време чрез смартфони.

Но чакайте, има още: тъй като хората започват да харчат повече време, залепени за мобилните си устройства, от решаващо значение е да рекламирате откъдето можете да заловите вниманието им!

Разположението на рекламите е много важно. Въпреки че повечето специалисти по маркетинг пускат рекламите си в настолна информационна емисия, не забравяйте да достигнете до мобилните потребители – оптимизирайте рекламите си за мобилни устройства.

Ако решите да достигнете до мобилни потребители, рекламите Ви автоматично ще се показват и форматират за мобилни устройства.

Освен това мобилната реклама се очаква да представлява 72% от всички цифрови рекламни разходи на САЩ до 2019 г.

Ето как можете да оптимизирате Facebook реклама за мобилни устройства:

 • Изберете привлекателно за окото изображение: ясна и ярка картина без текстове (трудно може да се прочете на мобилен екран)
 • Не публикувайте много информация: хората имат кратко внимание и също така е по-трудно да прочетете много информация на телефона си. Поддържайте текста кратък (1-2 изречения).
 • Рекламите за мобилни устройства са създадени перфектно за поведението на потребителите в мобилната мрежа.

Трябва да знаете какви устройства вашите потенциални клиенти използват, когато става въпрос за намиране на най-добрите начини за насърчаване на вашата марка.

 1. Обърнете внимание на успешните кампании

Въпреки че може да звучи очевидно, това е хак, който много търговци пренебрегват.

Няма нищо ново под слънцето и много теми биват забравени в мрежата, но трябва да познавате конкурентите си, за да се вдъхновите.

Проверявайте успешните рекламни кампании, за да:

 • Научете се от успешните истории и избягвайте да правите грешки, ако не искате да бързате да изтриете наскоро публикувана реклама.
 • Опознайте нишата: Идеите за заемане могат да бъдат добра идея, ако можете да развиете темата от нов ъгъл.
 • Разберете какво е модерно: когато видите рекламите на други търговци и реакцията на аудиторията им, можете да видите какво е популярно.
 • Излезте от зоната за комфорт: ако се страхувате да сте креативни, за да не загубите ТА, това е добре. Има обаче някои доказателства като кампания от SLACK, с която можете да получите по-добри резултати, ако напуснете зоната си на комфорт и изненадате хората.
 • Умерените специалисти по маркетинг биха се съгласили, че познаването на вашата аудитория и нейните нужди / очаквания са важни, но никога не трябва да пропускате шанса да се учите от вашите конкуренти или успешни казуси.
 1. Изпробвайте рекламите, за да оптимизирате

Не би ли било чудно, ако успеете да създадете успешна Facebook рекламна кампания веднъж завинаги?

Въпреки че звучи като мечта, не е възможно да проведете успешна Facebook рекламна кампания, без да я оптимизирате и без да сте готови да загубите бюджет, без да получите резултати.

Ако искате резултати в рамките на няколко минути, поемете дълбоко дъх, тъй като рекламата е траен процес, който изисква много работа, време и търпение.

Когато става въпрос за тестване на реклами, по-добре следвайте следните стъпки:

Стъпка 1. Персонализиране. Изберете важни за Вас данни, за да се съсредоточите внимателно върху тази информация.

Стъпка 2. Анализиране. Можете да видите резултатите и всички свързани показатели, за да разберете дали кампанията Ви е била успешна или не. Плюс това, разберете кой тип (и) аудиторията отговаря най-благоприятно.

Стъпка 3. Синхронизиране. Оптимизирайте графика на рекламите си, за да достигнете до максималната аудитория. Не е нужно да правите сложни изчисления – просто наблюдавайте, кога вашата аудитория е по-активна.

Стъпка 4. Останете настроени. Променете разположенията, офертите и бюджета на рекламите, за да разберете кои реклами работят най-добре за вашия ТП.

С оптимизирането на рекламите можете да подобрите ефективността на кампанията си и да я подобрите.

Предвижданията невинаги са 100% приложими към Вашата маркетингова стратегия и трябва да създавате, анализирате и оптимизирате, за да извлечете максимума от вашата Facebook кампания.

Ако не искате да убивате реализацията на рекламите си, тествайте кампанията си!

 1. Дайте опит на маркетинга на маркетолозите

Рекламирането във Facebook става все по-скъпо в наши дни. Проблемът е, че платформата е пълна с търговци, които искат да популяризират своя продукт. С увеличаването на броя на рекламодателите в социалните медии високите цени са резултат от конкурентната стойност на рекламния търг. Ако нямате голям бюджет за реклами в Facebook, можете да се опитате да популяризирате продукта си с маркетинговия маркер.

Доказано е, че хората се доверяват на мнението на обществените лидери, така че сътрудничеството с тях е чудесен начин да влезете във вече установена общност и да рекламирате вашия продукт, без да сте досадни.

 1. Изпълнете рекламите си и в Instagram

Създаването на реклама във Facebook е лесно да се стартира също и в Instagram и това е доказан начин да достигнете до повече хора и да получите по-добри резултати. Използвайте двете платформи, без да отделяте допълнително време или усилия.

Всъщност 32% от всички потребители на интернет са в Instagram, така че тази платформа е доста популярна сред търговците, а 70.7% от американските фирми я използват за популяризиране на своите продукти, тъй като аудиторията там е доста по-голяма.

Ако искате да показвате реклами в Instagram, трябва само да изберете тази опция в мениджъра на рекламите :

Доброто е, че можете да достигнете до Instagrammers, дори ако нямате сметка в IG! Разширете потенциалната си аудитория, като пуснете реклами и на двете платформи.

Заключителната бележка

Справянето с оптимизирането на реклами в Facebook може да е обезсърчително, но се отплаща! Познаването на горепосочените начини за укрепване на кампанията ви е като да имате карта на ръкава си.

По-долу са дадени няколко въпроса, за да се запитате за вашата кампания във Facebook:

 • Постигате ли по-добри резултати?
 • Доставяте ли съобщението до подходящата аудитория?
 • Сигурни ли сте, че не губите рекламния си бюджет?

Ако сте отговорили с „да“ на всички тези въпроси, знаете как да подобрите своята Facebook кампания, за да извлечете максимална полза от нея.

 

 

Други публикации