+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

6 съвета за създаване на креативна Фейсбук реклама

6 съвета за създаване на креативна Фейсбук реклама

social-icon-facebookКакто вече споменахме има нови тенденции в оптимизацията на сайтовете, същото важи и за фейсбук рекламата. Истината е, че двете са свързани ръка за ръка, ако искате да постигнете успех, то тогава трябва да ги свържете в едно. Сайтът ви не може без оптимизация, но не може и без социалните мрежи, тъй като хората прекарват там най-много време и именно оттам виждат най-новите тенденции, сайтове и каквото друго се сетите. Ето и кои са 6-те неща, които трябва да спазите през следващата година, за да имате успешна Фейсбук рекламна кампания.

Определяне на аудиторията

Преди да направите каквато и да е рекламна кампания, то трябва да определите аудиторията, към която се стремите. Отговорете си на въпросите какво харесва, какво търси и от какво се интересува групата от хора, които искате да достигнете. След като откриете задоволителен отговор, измислете посланията и формата, под която ще ги предоставите на аудиторията.

На мястото на потребителите

Най-добрият начин да разберете дали нещо ще работи е да се поставите на мястото на потребителите. Представете си дали това, което вие сте изготвили ще ви хареса, ако сте потребител. Колкото по-емоционално ориентирани са вашите реклами, толкова по-голяма е вероятността потребителите да кликнат върху нея и вие да получите гледаемост и трафик към сайта си.

Споделете предимствата

Изследванията показват, че все повече хора кликват върху реклами с изображения, които представят плюсовете на даден продукт. Представете сайта си чрез подходящо гифче, забавно видео или пък забавна снимка или някакъв друг вид изображение.  Разбира се, нека това да не бъде натрапчиво и отблъскващо.

Ясни и кратки послания

Сигурно сте се чудели защо ясните и кратки послания са имали такъв успех върху аудиторията? Хората искат просто нещо ясно, кратко и да привлича вниманието си. Те имат кратък обхват на внимание и бързо прескачат през различните реклами, постове и снимки във Фейсбук. Направете нещо наистина грабващо вниманието, така че потребителите да се върнат, когато скролват и да кликнат върху изображението и по този начин да посетят и сайта ви.

Вдъхновявайте

Всеки човек иска да има някакъв тласък или подтик към дадено действие. Често ние се колебаем дали да направим нещо или пък дали да купим нещо. Това, което трябва да направите е да напишете послания от типа на „купи сега“, „точно днес е точния момент за тази важна покупка“ или нещо подобно. Това определено ще засили любопитството на клиента към вас и определено това ще ги накара да кликнат, а и да купят нещо. Ние винаги се стараем да не изпуснем нещо, да бъдем модерни и да се открояваме. Използвайте тази психологическа нагласа в рекламите си и ще имате успех.

Много, много дълги послания

Да, трябва да има послания, но не и цели фермани. Все пак хората не са влезнали във Фейсбук, за да четат. Те са влезнали, за да отбият време, да се позабавляват, да намерят нещо интересно. Предложете им го с кратко, забавно послание. Това определено ще им привлече вниманието и те ще ви посетят. Също така, нека посланията ви да предлагат нещо. Ако сте онлайн магазин предлагайте повече промоции, повече нови продукти, повече отстъпки за лоялни клиенти. Редовно качвайте съдържание на страницата си. По този начин ще ангажирате потребителите си и ще ви следят. Хубаво е поне веднъж седмично да има нещо ново от вас на страницата ви. Също така, можете да направите и бюлетин, където потребителите да оставят имейла си и по този начин да обвържете Фейсбук маркетинга с имейл маркетинга. Това също ще доведе до страхотни резултати.

В заключение бихме казали, че това, което е било актуално тази година, ще бъде още по-актуално през следващата. Хората искат нещо ново, грабващо, забавно и ясно. Дайте им го. Съдържанието за сайта ви също е важно и именно от това ще потръгне фейсбук рекламата ви. Не го забравяйте и него, тъй като ако имате страхотна реклама, а почти никакво съдържание, нищо няма да постигнете. Хубаво е дори посланията във Фейсбук да са ви уникални и по този начин да се класирате на предни позиции в търсачките чрез страницата си. На кратко казано, всичко, което може да се използва като функции от социалните мрежи и оптимизацията, служи за вашето класиране в търсачките. Така че, не пропилявайте тези възможности.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да приложите тези съвети на практика. Убедени сме, че резултатите няма да закъснеят. А ако още се съмнявате, че това е правилният път, то просто наблюдавайте и със сигурност ще видите растежа на хората, прилагащи тези принципи. Но по-добре е да ги приложите на практика още днес и да видите какво могат да направят с вас вашия сайт!

Други публикации