+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

8 съвета за успешно начало на On-Page SEO оптимизация за начинещи

8 съвета за успешно начало на On-Page SEO оптимизация за начинещи

СЕО оптимизацията може да бъде разделена основно на две части – On-Page и Off-Page  оптимизация. В предходната публикация: „СЕО оптимизация – Какво представлява тя и защо имате нужда от нея“ вече разясних накратко, какво представляват двата вида оптимизация. В тази статия ще Ви изброя 8 основни стъпки, за започване на On-Page SEO оптимизация за начинаещи.

 

1.Ключови думи

Ключовите думи са един от най-важните елементи в On-Page СЕО оптимизацията. Изборът на правилни ключови думи, е първата стъпка към успешната оптимизация на Вашия сайт.

2.Заглавие (Title tag)

Заглавието е много важна част от On-Page оптимизацията. Винаги се старайте да използвате ключовите си думи в заглавието на страницата, но не прекалявайте с дължината му, то не трябва да е повече от 70 знака.

3. Брой думи в статия

Желателно е да пишете статии с повече думи, за да привлечете вниманието на търсачките. Може да напишете статия с 300 думи, която да привлече вниманието на търсачката, но е много по-добре ако статията е в диапазон от 500-1000 думи.

4. URL Aдреси

URL адресите също са една много важна част от On-Page оптимизацията. Структурата на URL адресите трябва да е “seo friendly”, също така се старайте те да съдържат и ключовите Ви думи.

5. Снимки

Винаги използвайте поне една снимка във всяка статия на сайта. Задължително условие тук, е да поставяте ALT таг, който отново да съдържа основната Ви ключова дума.

6.Удебеляване на думи (Bold)

Хубаво е да удебелявате ключовите си думи във всяка статия. Това не е толкова основно изискване за On-Page СЕО оптимизацията, но все пак ще е от полза за по-високото класиране на сайта Ви.

7. Уникално съдържание

Това е може би едно от най-важните изисквания за качествена On-Page оптимизация  на вашия сайт. Търсачките наказват дублираното съдържание, затова винаги използвайте уникално, без граматически и правописни грешки съдържание.

8. Карта на сайта (Sitemap)

Картата на сайта информира търсачките, че вашия сайт е готов за индексиране. Използването на карта е задължително условие при започване на една успешна СЕО кампания.

Други публикации