+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Kолко важен е дизайнът за вашия корпоративен уеб сайт?

Kолко важен е дизайнът за вашия корпоративен уеб сайт?

Фактът, че в съвременната технологична и дигитална епоха, в която живеем, присъствието в интернет е задължително, е безспорен. Без значение в коя сфера от бизнеса се намирате вие и вашият екип, наличието на корпоративен уеб сайт, промотиращ това, което предлагате, доставяте, произвеждате или творите, е задължително. Който не е разбрал това, трябва веднага да си вземе бележка и да преосмисли цялата си рекламна и PR кампания. Защото в крайна сметка, 21 век въвежда общо задължителна онлайн рекламна и PR кампания, каквито и вие трябва да интегрирате в собствения си подход към привличане на клиентите, увеличаване на продажбите и най-вече – постигане на максимално повече от поставените ви цели и амбиции на дневен ред…

Разбира се, след като създаване на корпоративен уеб сайт и регулярното му поддържане са толкова важни за вашия бизнес, че се възприемат като аксиома, подобренията и допълнителните препоръки идва от гледна точка на визията на този уеб сайт. Знаете добре, че за да работи една страница и да изпълнява основната си функция – без значение дали тя е създаване на добър имидж за вашата компания или намиране на нови партньори, например – тя трябва да е създадена от професионалисти и да изглежда добре. Вторият критерий за ефективността на корпоративния уеб сайт неименуемо се свързва с уеб дизайна. А дизайнът сам по себе си изиграва повече от важна роля в промотирането на бизнеса ви в интернет, в изпълнението на основните ви задачи в своята собствена ниша и в постигането на на основните си цели. Колко важен обаче всъщност е дизайнът за вашия корпоративен уеб сайт? И по-конкретно – защо той е важен и с какво подпомага в предвижването ви напред към лидерските позиции в бизнес бранша, от който сте вече част, ще разберем още сега.

Уеб дизайнът е естетическото отражение на това, което предлагате или продавате!

Никога не забравяйте това, а напротив – използвайте го във ваша полза. Ако страницата ви е с максимално опростена навигация и интерфейс, т.е. във функционално отношение уеб дизайнът отговаря на техническите познания на вашата таргетирана аудитория, то тогава, потребителите ви бързо и лесно ще се ориентират какви са предимствата да се работи с вас, как да направят заявка, как да се свържат с екипа по поддръжка и връзка с клиенти и така нататък. От друга страна, ако самият дизайн е атрактивен, привличащ погледа от раз, съобразен с цветовете, които според маркетинговите теории събуждат желание за покупка или просто събуждат любопитството, той ще отговори на нуждите ви да увеличавате клиентите си, респективно своите приходи. Колкото по-оригинален обаче е уеб дизайнът на корпоративната ви страница, толкова и по-добро първо впечатление ще направите на своите клиенти – особено ако сте новобранци в нишата си.

Дизайнът на корпоративния ви сайт е знак за вашия професионализъм и качество на обслужване!

Добре, нека си представим следната ситуация: вие предлагате уникално различен нов продукт, но сте решили да спестите някой лев от уеб дизайнер и предлагате този продукт в напълно обикновена и даже почти грозна страница. Колко хора мислите, че изобщо ще стигнат до етапа заявка за поръчка? И още нещо – ако дизайнът на страницата ви е отблъскващ, категорично, никой няма да остане на нея повече от 5 минути, т.е. няма да се запознае с брилянтното ви уеб съдържание, за което също сте платили известна сума на копирайтър, а и няма да научи за предимствата на вашия продукт или услуга. Последно, но не по важност отблъскващият уеб дизайн създава и лошо впечатление за самите вас. Гледайки на безразличното и недостатъчно внимателното ви отношение към презентацията на продуктите и услугите си в онлайн пространството, нито един клиент няма да ви приеме на сериозно. От тук и рейтингът ви спада и репутацията ви се превръща в едно негативно всеобщо мнение или още по-лошо, в крайна сметка никой няма да знае кой сте и какво правите.

Перфектният уеб дизайн стимулира аудиторията!

Няма какво да се лъжем – създаваме определен стил уеб дизайн, за да напълним жадния поглед за интересни изображения и оригинална подредба на отделните елементи на потребителя. С две думи – уеб дизайнът има определени въздействащи и влиятелни функции върху съзнанието на клиента. Колкото по-уникален и симпатичен е сайтът ви, толкова повече потребителите ще влизат в него, в много случаи дори не само заради самия продукт, а подсъзнателно заради дизайна. Според психолозите, 20% от формирания избор на вашия клиент за крайната му поръчка в сайта се дължи на добрия уеб текст, а 60% – на уеб дизайна, т.е. важността на самата стока или услуга се равнява само на 20%. Накратко, дизайнът стимулира клиента да остане на страницата, да прочете онова, което искате да му разкажете за своя продукт и в крайна сметка – да купи от вас. Това, определено, превръща уеб дизайна не просто във важен елемент в бизнес стратегията ви, но и в основен такъв.

Вместо да се чудите колко важен е дизайнът за вашия корпоративен уеб сайт, по-добре помислете какво да направите за подобрите сегашния си такъв. В мрежата може и да намерите интересни идеи, но никога не подценявайте професионално изпълнената работа. Нещо повече – изграждането на страницата може да е техническа задача, която в крайна сметка се извършва по определени параметри и правила, но дизайнът е креативна работа, т.е. за него трябва да се наеме човек с творчески заложби и да се заложи на индивидуалното и различното. Помислете за всички тези неща следващият път, в който се зачудите какво да подобрите в бизнес плана си, за да увеличите своите приходи!

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.