+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Елементи за успешно привличане на клиенти в социалните мрежи

Елементи за успешно привличане на клиенти в социалните мрежи

Всеки знае, че Фейсбук, а и не само, е мястото, където хората постоянно се намират и прекарват една огромна част от времето си там, да не кажем денонощно. Това автоматично прави социалните мрежи задължителен елемент от изработката на онлайн магазин и изобщо от онлайн маркетинга. Също така, те са важна част и за SEO оптимизацията, като по този начин сайтът ви може да излиза на по-предна позиция в търсачките. Ще ви представим няколко елементи, които са задължителни за успешен онлайн маркетинг.

Изяснете си основата цел

Знаете от къде сте тръгнали и какво сте положили като усилия, за да имате успешен бизнес, но знаете ли на къде отивате? Можете да публикувате много уникално съдържание и да си стоите там, откъдето сте тръгнали. Ако не знаете как да използвате социалните мрежи, то вие уронвате техния престиж и реално не вършите никаква работа. Тоест – нямате нужда от тях. Докато не си изясните какво искате и не си го кажете, то вие нищо няма да правите, а вашата конкуренция ще трупа капитали.

Честота на публикуване в социалните мрежи

Колко често публикувате в социалните мрежи? Веднъж седмично не е достатъчно. Може и да получите краткотраен резултат, но реално ще се утвърдите на пазара, когато редовно публикувате. Така хората наистина ще се убедят, че не сте поредните, които предлагат дадени услуги или продукти и след известно време ще залязат. Добре е да публикувате по 3-4 пъти на седмица. Гифчетата също са добра идея, тъй като те ангажират зрително.

Внимавайте какво публикувате

Публикувайте само изпипано от всички страни съдържание. Ако си вършете работата през пръсти, то ще получавате пари през пръсти. Оптималният брой публикации го изяснихме, но съдържанието трябва да бъде полезно, интересно и атрактивно.

Избягвайте да поствате еднообразно съдържание. Трябва да има актуално такова, за да покажете, че следите новините свързани с продуктите, които предлагате. Хубавото съдържание носи двустранни облаги: от една страна за вас, тъй като вие печелите пари и репутация, от другата страна е клиента. Той получава качествена стока, информираност и коректно отношение. От своя страна той би споделил на свои приятели за вас и така да имате още повече клиенти. Най-добрата реклама е от уста на уста или от споделяне и споделяне.

Направете анализ на дейността си

Ако използвате Фейсбук, социалната мрежа предлага анализ на достигнатите хора. По този начин можете да разберете кое кара хората да ви търсят, кое ги интересуват и кое е полезно за тях. Така можете да правите оптимизация на сайта си, спрямо анализите. Също така, има много специалисти, които се занимават с това  и тяхната преценка и оценка е настина много полезна. Така че, отделете пари и затова нещо, тъй като това е инвестиция, която ще можете да направите и да си възвърнете.

Правилно разпределение на разходите

Едно от нещата, които се харесват на хората, занимаващи се с бизнес е именно евтината и ефикасна реклама. Фейсбук предлага именно това. Разбира се, много често можете да получавате оферти за безплатни реклами. Тогава трябва да бъдете внимателни, тъй като това може да е нож с две остриета. По-добре е да се доверите на платената реклама, която е с минимални разходи, които несъмнено ще ви се върнат. Например, Фейсбук предлага анализ на рекламата и ви показва какви резултати можете да очаквате, ако инвестирате определена сума. Това е много полезно за вас, защото ви помага да разпределите правилно доходите си и по този начин да изградите успешен бизнес.

В екип ли работите или сам?

Ако работите сам, ще ви е доста трудно да постигнете добри резултати, мислейки за реклама, продажби, оптимизация.  С правилно подбран екип и разпределение на задачите ще можете да бъдете в пъти по-ефективни, отколкото сами. А и все пак няма как да разбирате от всичко. Например, вие можете да сътворите прекрасни послания, но пък да не ви бива особено добре в подбирането на изображенията за тях. Тази задача се изпълнява от графичен дизайнер, който ще направи най-точна оценка на това, от което се нуждаете.  Това важи и в обратния случай – вие сте графичен дизайнер, но не можете да сътворите привлекателни послания. Също така, трябва да си намерите и добър SEO оптимизатор, тъй като това е специфична работа и се изисква определен подход.

Съчетаване на безплатна и стандартна реклама

Въпреки че, стандартната реклама е изключително полезна, не можете да разчитате само на нея. Отпуснете малко повече средства за платена. Тези средства ще ви се възвърнат, а и едва ли ще станете по-богати, ако си ги спестите.  Платената реклама достига до много повече хора, генерира повече приходи и ви прави по-популярни.

Ако пък сте решили да се възползвате от безплатната реклама, то трябва да направите анализ на пиковете часове на броя посещения в социалните мрежи. Именно тогава трябва да си пуснете своята реклама и тогава шанса да достигнете до повече хора се увеличава. За този вариант трябва да бъдете търпеливи, тъй като това изисква време и известни усилия от страна на вас и вашия екип.

Други публикации