+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Идеи за увеличаване на продажбите онлайн

Идеи за увеличаване на продажбите онлайн

services-prize-on-lightВсеки е наясно,че мозъкът винаги работи ефектно и на пълни обороти.

Той си създава модели и ги запазва, за да не е нужно постоянно да възприема всичко наоколо с пълна концентрация. Това прави и възприятията ни ефективни: вниманието към вече познатото не е така интензивно и в голям обем. Доста често именно нашият мозък създава определени стереотипи, които обаче често ни пречат, особено когато става дума за онлайн бизнес и онлайн продажби, които искате максимално да увеличим. Понякога стандартните методи не носят нужния резултат и тогава започва да се питаме какво да предприемем. Отговора е изключително лесен-трябва да излезем извън наложените рамки и познатите модели на възприятие. Различното и интересното винаги се откроява, това важи и за онлайн бизнеса.

Забравете отъпканите пътеки и правилата и сменете стратегията, със сигурност няма да съжалявате след това.

Ето и четири примера как бихте могли да забравиш правилата и това да ви спечели много продажби и потенциални клиенти.

#1. Разчупи собствените правила за дизайн

Всяка отделна страница в уеб сайта има дадена структура. Ако се извади някой елемент от рамката/колонката, тоест той не седи подреден спрямо другите, не е в симетрия, тогава точно той изпъква повече (дразни окото).Но за щастие, това не винаги е така и понякога ефекта от подобно разместване е повече от добър.
Ключовата дума е експеримент. Не се страхувайте от експериментирането с различни елементи от различни дизайни.

Може да се акцентира на определено съдържание в някоя част от страницата като се използва интересен и разчупен шрифт – най-добре би било дае почти ръкописен. Със сигурност рискът може да ви донесе дилеми в началото и да свикнете с новата визия на сайта по-трудно, но си струва и клиентите ви ще оценят тази свежа промяна.

Бележка: всякакви нестандартни форми, се препоръчват и при създаването на визии за Facebook реклама.

#2. Разбий реда в списъците

Свикнали сме, когато отворим категория с продукти на онлайн магазин за мъжни тениски например, да виждаме подредени различни модели в няколко реда, нали така? Това обаче,не ознавача,че и вашият сайт трябва да изглежда по стеропитен начин и да предлагате продуктите си какво във всички други онлайн магазини. Бихте могли да прекъснете стандартния ред на тениските с някоя интересна оферта за намаление от съвсем друга категория. Повярвайте, вашите настоящи и бъдещи клиенти ще го оценят! На този трик са заложили Mirapodo.de, например.

От aboutyou.de пък рекламират дадена марка като представят продукта в дизайн, който няма нищо общо с другите. Време е и вие да предприемете тази иновация!

#3. Пренебрегвай правилата изцяло! Наистина.

Ако борбата с конкуренцията е твърде жестока, винаги целим дасе доберем до нова таргетна група и в този случай не се жалят и средства. Прибягва се до нестандартни методи както за цялостната уеб страница, така и за подстраници. Ако и вие искате да привлечете повече клиенти и продажбите ви да скокат, сега е момента да забравите за правилата. Можете да вземете чудесен пример от Congstar където са вживяли в ролята на диджеи и цялата оферта е точно като истински музикален пулт. За трите услуги (разговори, съобщения и интернет) се ползват плъзгачи. По такиа начини ще привлечете и задържите вниманието на потребителя и ще го изненадате приятно. Със сигурност му е втръснало от обикновени и скучни онлайн магазини.

Това ангажира и потребителя – той може да си калкулира офертата сам. За 100 мин телефония, 100 съобщения и 100 МВ интернет ще плати 6 Евро.

#4. Използвай методи с намален риск! Ефекта винаги е успешен!

Дотук дадохме примери само за интернет страницата. Но са нужни и добри подходи извън нея. На пръв поглед не обещават грандиозен резултат, но не бързай, само така ти се струва.

Мейл бюлетинът е медия, чрез която лесно може да се изпробват различни методи. При това тук рискът не е така голям. Разбираш бързо, когато някаква идея не се приеме положително от клиентите и не правиш промени по сайта след това.

Онлайн магазинът за визитки, картички и стикери moo.com например, не обстрелва потребителя с намалението директно, а разполага ваучер за отстъпка в рамките на определена и едва на следващата стъпка хората могат да се възползват от него. Звучи малко бавно и трудоемко, но определено си струва. Ако постоянно правите намаления за щяло и за нещяло или смъквате цените буквално всеки ден, ефекта може да е обратен и потребителите да решат,че стоките не са толкова качествени или,че искате набързо да се отървете от тях. А вие нямате това за цел, нали?

5. Правете периодично анкети

Анкетите не са чак толкова нестандартно нещо, но доста родни онлайн магазини така и не стигат до тях поради липса на желание, идеи, време или друга причина. Ако правите периодично анкети и запитвания адресирани до потребителите с въпроси от рода на кои артикули са им любими, които биха искали да бъдат пуснати в продажби и кои не им допадат особено, ще добиете подробна представа какво най-много се търси във вашия онлайн магазин и към кое никога няма да има особен интерес. Понякога само следене на продажбите не е достатъчно, важно е да отправятели лични запитвания и да създавате интересни анкети. Така клиентите ви ще видят,че сте съпричастни към избора им, което е голям плюс за вас.

6.Live Chat

Ако добавите такава функция в онлайн магазина ни, това би спомогнало да увеличите продажбите в него и то за кратко време. Подобен чат много улеснява и автоматизира общуването с потребителите, като при това винаги сте на разположение за коментари. Освен всичко друго, при евентуално колебание, можете да убедите успешно клиенти да закупи даден продукт! Ефекта няма да е същия, ако чата е обикновен, защото купувачите ще имат чувството,че общуват с робот, който използва заучени фрази и по така дори тръпката от пазаруването на потребителя се губи! Идеята е да направите вашия витуален магазин колко се може по-„жив“ и реалистичен, за да създадете сигурност и комфорт на клиентите си.

7.Добавяне на SSL сертификат

Ако добавите подобен сертификат това първо кара потребителите да се чувстват сигурни, купувайки неща в онлайн магазина ви. На второ място ви помага с представянето в Google, защото епичната търсачка харесва много тази добавка.

8. Чудесно клиентско обслужване

Интересното потребителско преживяване в онлайн магазина не трябва да се изчерпва със закупуването на дадената стока. Трябва да предложите изключително клиентско обслужване и подкрепа, за да се превърне еднократният посетител в редовен клиент (блянът на всеки търговец). Винаги дръжте най-високо ниво в обслужването, защото средното не е препоръчително за вас и бизнеса ви. Отделяйте нужното време и внимание за всеки клиент и запомнете,че всички са еднакво важни. Без значение дали в магазини ви пазарува известен актьор или продавачката от кварталния магазин, постарайте се да останат доволни. Помнете,че клиента винаги е прав и избягвайте споровете, ако не искате да го изгубите.

9. Създаване на блог

Освен,че това може да ви помогне да сте винаги на челни позиции, ще привлече повече клиенти. Не всеки обича да пазарува за 2 минути и да напусне даден онлайн магазин и за това на помощ идват блоговете, в които да публикувате интересни статии свързани с вашите продукти. Ако магазина е за дрехи например, може да напишете модни статии-предложения за комбинация на различни тоалети, интересни факти за някои материи или дори да посочите любопитна информация от модния подиум. Стига да са увлекателно написани-резултата ще е положителен. В случай,че нямате умения за писане на подобни материали, потърсете услугите на професионални копирайтъри. Те с радост ще ви помогнат да изградите един въздействащ и успешен блог, който ще направи магазина ви двойно по-посещаван.

Други публикации