+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Изображенията в WordPress проблеми, свързани с тях и техните решения

Изображенията в WordPress – проблеми, свързани с тях и техните решения

Да качим най-обикновена снимка в WordPress инсталация може да се окаже по-сложно, отколкото предполагаме. Въпреки че това се възприема като базово умение, в уеб пространството то е обвързано с някои основни проблеми, за които всеки трябва да знае. В този материал ще говорим точно за тях и как да ги решаваме в случай на нужда.

  1. Превишаване на upload_max_file_size в ini

Тази грешка се появява, когато се опитвате да качите файлове над 2МБ на сървъра. Тя най-често се появява на чисто нов екран с текст „Сигурни ли сте, че искате да направите това? „. Единственото нещо, което се налага да направите: Влезте във Вашия cPanel хостинг контролев панел и отидете на PHP настройки – PHP.ini, след което променете upload_max_file_size от 2 на 200 или друго удобно за Вас число.

  1. Бавно зареждане на сайта заради размера на изображенията

Не веднъж сте опитвали да оптимизирате скоростта на сайта си, но това просто не се получава? В 2017 година това със сигурност не е проблем… Най-често бавното зареждане на WordPress страница се дължи на тежки изображения и недостатъчно бърз хостинг. Ако искате да разрешите първия проблем – компресирайте всички картинки на уебсайта си. Разбира се – не ръчно и в никакъв случай не за сметка на качеството им. За целта използвайте плъгин като подходящ за целта е EWWW Image Optimiser, който се заплаща според  броя на снимки, които трябва да бъдат компресирани. Ако имате малък уеб сайт, цената за цялата процедура би била само 1 долар и по още толкова за всеки следващи 3000 изображения.

Важно е да знаете все пак, че както казах, тежките изображения създават проблеми и е строго непрепоръчително да използвате много и тежки снимкови материали на една страница, тъй като това значително ще намали скоростта на зареждане. Нека не забравяме, че в днешно време могат да бъдат намерени всякакви картинки и ако една е прекалено тежка – потърсете подобна. Никой не се интересува толкова много от снимковия материал освен ако не сте професионален фотограф.

  1. Размазване на картинки в различните им размери и типове публикации

Това е любимият проблем на всички начинаещи WordPress потребители, а и не само. Много често изображението стои добре като основно изображение на Woocommerce продукт, но в галерията е размазано. Подобна може да бъде ситуацията и при публикациите. Най-често тези проблеми могат да бъдат разрешени в документацията на темата, тъй като причините може да бъдат стотици на брой, но най-често срещаната е просто неспазване размера на указаните от разработчиците размери.

Можете лесно да промените всичките си картинки посредством вградения снимков редактор в WordPress, който може да бъде достъпен от всяко изображение в горния десен ъгъл на екрана. Разбира се е невъзможно да намалите размера двойно или тройно, ето защо ще се наложи да подбирате снимковите си материали внимателно по отношение на техните мерки.

Искате ли да направя работата Ви с WordPress още по-лесна, приятна и ползотворна? Свържете се с мен още сега и ще Ви изпратя оферта за изработка на уебсайт, рекламна кампания или SEO оптимизация за успешните проекти, които притежавате. Аз съм професионалист с над 10 години опит в областта, който може да разреши всеки проблем със системата. Отговарям на всички запитвания до 2 часа, за да можем да започнем възможно най-бързо работа.

Други публикации