+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да създадем успешна реклама във Facebook

Как да създадем успешна реклама във Facebook

facebook-adИмате невероятна оферта, която вашите клиенти със сигурност ще харесат? И трябва бързо да привличате трафик и клиенти?

Много предприемачи започват да търсят опции за оптимизация на търсачки, опитвайки се да получат безплатен трафик от Google. Това е добра идея, но отнема време. Понякога много време.

Има две точки:

Стана много по-трудно да се оптимизира сайт за Google;

Това е много дълго време и труд. Ако имате някаква сложна ключова дума, за която има много конкуренти.

Какво да направя, ако трафикът е необходим сега? Ще трябва да използваме платена реклама.

Много начинаещи предприемачи пускат платени реклами в Google Ads или Facebook Ads, харчат много пари, a не виждат резултати, затова накрая се отказват от това начинание.

Напоследък сме похарчили повече пари за различни платени реклами. Повечето от тях са във Facebook, така че имаме какво да споделим.

Ако се интересувате как да създадете рекламна кампания във Facebook, то всички подробни инструкции ще намерите в този материал:

Как да използвате Facebook, за да популяризирате Вашия бизнес до пълна мощност

Ето по-важните неща. Обикновено не се споделя това, защото само тези прости техники водят десетки клиенти всеки ден.

Внимание! Преди да използвате тези съвети, уверете се, че:

 • Имате отличен текст за рекламата си;
 • Имате добра целева страница.
 • Без това няма да получите много добри резултати.По този начин:
 1. Не плащайте за харесвания

Когато настройвате рекламна кампания, можете да изберете „Популяризирайте страницата“ като целева кампания:

Може да си мислите, че новите потенциални клиенти ще гледат и мислят, че е толкова трудно! Трябва да купите нещо … „. Но истината е, че днес харесващите не означават почти нищо. Също и днес, Facebook не се показва на страницата в челните редици. Така че, защо да плащате за това?

Ще се дават пари за оценката на хората, които след това не могат дори да виждат вашите мнения и предложения.

За да могат потенциалните клиенти наистина да видят вашия пост, трябва да … да популяризирате отделните публикации!

Така че можете да плащате за пополяризиране на конкретна публикация, която ще Ви донесе потенциални клиенти.

 1. Използвайте насочване за тези, които вече са посетили Вашия сайт.

Кой ще отговори по-добре на вашите публикации, реклама? Кой е по-вероятно да купи? Този, който вече ви познава и ви вярва!

Най-вероятно повечето от абонатите ви са във Facebook. Можете да изтеглите целия списък с имейли до потребителските аудитории.

Този трик е много прост, но показва отлични резултати. Съотношението на кликванията към импресиите е много по-високо за тези, които вече са проявили интерес към вашата компания, продукт, марка.

 1. Лесно създавайте нови аудитории.

След предишния параграф може да си помислите: „И в базата данни имам само 150 души.“ За вас Facebook е подготвил – подобна публика.

Това е просто:

Можете да качите съществуващата си база данни с електронна поща във Facebook;

Кажете на Facebook да намери „близнаците“ от вашата аудитория.

Системата анализира интереси, вкусове и т.н. и намира хора със същите параметри.

Може би те също могат да се интересуват от вашето предложение. Ще ви се отвори прозорец. Колкото по-дълго премествате плъзгача, толкова по-голяма ще бъде вашата двойна аудитория.

 1. Насочване

Вероятно сте чували много за насочването. Но ако все още мислите дали си струва да го използвате или не, ще ви кажа едно интересно нещо.

Представете си, че вашият приятел е отишъл на мястото, където можете да си купите скутер. Той избра един, със специфични характеристики, цвят. И тогава по някаква причина напуснали сайта. Той е по-вероятно да отговори на рекламата на скутери във Facebook, отколкото на сестра ви, която влиза в социалната мрежа, за да обсъди с приятелите си маникюра.

Когато показвате реклама на тези, които се интересуват от покупка, но все още не са го направили по някаква причина, нейната ефективност ще бъде няколко пъти по-висока. Добрата новина е, че е много лесно може да се създаде.

Отворете „Аудитория“ и изберете „Трафик на уебсайтове“:

Ще ви бъде предложен малък код. Поставете го на уебсайта си и на отделните страници, които съдържат вашия продукт. Можете да го поставите на всяка една страница. Така че насочването ще бъде много точно.

 1. Станете професионален рекламен дизайнер за една нощ

Да станеш дизайнер за една нощ е нереално. Но за да направите нещо, което ще се хареса на публиката и ще изглежда доста привлекателно, можете.

Използвайте показването на реклами в емисията за новини, а не в десния блок. Рекламите вдясно може да са по-евтини (ако плащате на кликване), но получавате много по-малко реализации.

Така че направете красива снимка на 1200×627 пиксела и използвайте прост инструмент. Тя ще ви помогне бързо да създадете страхотна картина, която потенциалният клиент натиска, като преглежда снимки в лентата.

Не забравяйте, че Facebook не пропуска картини, в които повече от 20% от площта е заета от текст. Така че не прекалявайте.

 1. Добавете призив за действие

В Facebook можете да добавите бутон за повикване към действие. Например „Научете повече“, „Изтегли“, „Купете“ и т.н. Изненадващо, този малък бутон увеличава процента на реализация няколко пъти. Вие веднага показвате на човека какво искате от него.

 1. Покажете рекламите в оптимално време.

За мнозина правилният отговор е през работното време, докато шефът ги види вечер. Но това не е универсална формула. Трябва да знаете коя е вашата аудитория и кога тя седи в интернет. Зависи от часовата зона, демографията, времето на годината и деня от седмицата. Ако явно коригирате часовете на дисплея, запишете бюджета и получите най-високите резултати.

 1. Тест

Опитайте да промените заглавието на рекламата, изображението или някои други елементи. Заменете изображението с видео и вижте какво се случва. Например използвахме този видеоклип за рекламиране на онлайн бизнес лабораторията. Вижте отговора на такава реклама:
Малките детайли са важни. Често те засягат значително преобразуването. Създайте няколко рекламни опции и вижте какво работи във вашия случай.

Какво чакате?

Сега имате в арсенала няколко прости трика, които дават страхотни резултати. И нямате извинение защо все още не използвате всички функции на Facebook. Винаги можете да започнете с едно незначително действие и когато видите резултатите, започнете да използвате нещо ново.

Прочетете и: 8 Съвета за реклама във Facebook, които да опитате точно сега

Други публикации