+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

8 Съвета за реклама във Facebook, които да опитате точно сега

8 Съвета за реклама във Facebook, които да опитате точно сега

facebook-ad

1. Създайте оживен опит с рекламите Facebook Canvas Ads

Ако сте виждали демонстрации на Facebook Canvas Ads в действие, възможно е да сте заинтересовани от функционалността, но се колебаете поради привидно продължителния процес на създаване. Canvas рекламите  са видеоклипове, неподвижни изображения, текст, призиви за действие и друго интерактивно приложение . Струва ли си времето крайният продукт?

Статистиката казва „да“.

Когато се направи добре, платформените реклами могат да бъдат сериозно ангажирани: 53% от потребителите, които отварят реклама от Canvas виждат поне половината от нея, а средното време за гледане на рекламата е впечатляващо –  31 секунди. Причината? Способността да се смесват няколко различни типа реклами (реклами с въртележка, видеореклами, единични графични реклами и т.н.) дава възможност за несравнима способност за разказване на истории – наистина можете да потапяте потребителя във вашата марка.

Самият процес на създаване също е изключително шаблонен и е просто въпрос на плъзгане на приложения в потребителския интерфейс на Facebook и поставянето им на правилните места. Шаблоните включват следното: Получаване на нови клиенти (най-добро за придобиване на клиенти), продажба на продукти (най-добро за електронната търговия) и показване на вашия бизнес (най-доброто за разпространение на марката).

Другото голямо предложение за стойност на рекламния формат Canvas е скоростта: вашите продукти и водещи марки се отварят директно в платното и те правят това почти мигновено. Няма нужда да се пренасочвате към тези досадни, бавно зареждащи целеви страници. Клиентите безпроблемно прескачат критичния етап в процеса на закупуване.

Забележка: Форматът на Canvas рекламите е налице само на мобилни устройства.

2. Покажете продуктите си с Facebook реклами тип „въртележка“ – Facebook Carousel реклами

Рекламите с въртележка са направени по поръчка за показване на няколко продукта за електронна търговия (или на няколко части от един и същ продукт) в една реклама, която може да се приплъзва.

Актуализираните реклами дават възможност на рекламодателите да показват до 10 изображения или видеоклипове – с 10 различни CTA – в една реклама и да свързват различни целеви страници от всеки панел на Facebook Carousel рекламата .  Те са ефективни както за настолни компютри, така и за мобилни устройства и са достъпни за повечето цели на рекламите в Facebook .

3. Разгънете обхвата си публикации в страницата ангажирани с реклама

Вече се наслаждавате на справедлив брой харесвания на страницата на вашия бизнес във Facebook, но се борите да достигнете до по-голямата част от вашите последователи? Това е често срещан проблем за много фирми.

Алгоритъмът на Facebook само позволява на органичните ви публикации да се показват толкова много, така че ако имате 100 харесвания на страницата и публикувате нещо органично в профила си, възможно е само 20 от вашите последователи да видят тази публикация. Рекламите за ангажираност след публикуване на страницата предлагат солидна корекция:

За да настроите ангажиращи реклами, трябва само да изберете маркетинговата цел „Ангажиране“. „Ангажимент“ в този случай включва коментари, споделяния, харесвания, отговори на събития и предложения . С пускането на ангажиращи реклами давате съдържанието си на аудитория от хората, които вече харесват, коментират и взаимодействат по друг начин с тях и страницата Ви. Също така можете да избирате от привилегированите опции за насочване на Facebook, за да предостави съдържанието Ви пред новите сегменти от населението, които може да са еднакво склонни да харесват, да споделят …

4. Видеореклами във Facebook: Всеки го прави, и ти трябва

Кое е толкова страхотното на видеорекламите във Facebook? Е, за едни, купувачите, които гледат видеоклипове, има по-голяма вероятност да извършат покупка 1,81 пъти отколкото зрителите, които не са гледали видеоклипове. За други ,  процесът на настройка е толкова прост, колкото настройването на графична реклама. Самото видеосъздаване може да попречи на рекламодателите да се включат в играта с видеореклами – дори и тези рекламодатели скоро ще се окажат в неблагоприятно положение. Изгледите на марковото видео съдържание във Facebook се увеличиха с 258% към юни 2017 г. и над 500 милиона души гледат видео във Facebook всеки ден.

Видеорекламите във Facebook могат да бъдат с продължителност до 240 минути, така че наистина няма ограничения за размера на разказването на истории, които може да се поберат в едно рекламно клипче. Казано така, все пак ще е по-добре да го направите кратко и сладко и да добавяте надписи – според Facebook заглавните видеореклами увеличават времето за гледане на видеоклиповете средно с 12%.

5. Facebook GIF реклами

Здравият разум казва, че колкото по-кратък е видеоклипът, толкова по-лесно е да накараш перспективите да се придържат към всичко. Както се оказва, статистическите данни казват същото:

Това е точно в основата на Graphics Interchange Format (GIF). Защо да направите 5-минутно видео, за да разкажете историята на марката си, когато можете да предизвикате реакцията, която търсите, за по-малко от 10 секунди? В пространството между изображения и видеоклипове съществуват GIF-товете , които са всъщност много къси видеоклипове, които се повтарят циклично и които не изискват почти никакво време и ресурси за да се направят.

GIF изглеждат страхотно на мобилните устройства и са синхронни. Чрез GIF Maker на GIPHY или по-усъвършенстван инструмент като Snagit можете лесно да качвате и изреждате видеоклипове в експортируеми GIF файлове.

Facebook GIF рекламите трябва да са гладки и фини, но достатъчно интересни, за да хванат окото ви.

6. Facebook водещи реклами

Подобно на платформените реклами, водещите реклами на Facebook са решение само за мобилни устройства и те са създадени, за да могат рекламодателите да се откажат от изпращането на перспективи до тромави мобилни целеви страници. Водещите формуляри са чудесни за натрупване на имена и длъжности, телефонни номера, адреси, демографски данни – почти всяка информация, която може да се използва за маркетинг или ремаркетинг на продуктите Ви. И тъй като основният ви формуляр се отваря направо в приложението Facebook, вашите клиенти не трябва да се отправят към уеб сайта Ви, за да предоставят тази информация.

Водещите реклами са евтини, ефективни и информацията за връзка, която събирате, може да бъде използвана за създаване на аудитории за ремаркетинг, които са персонализирани

7. Facebook Анализ

Facebook Анализ идва с множество полезни функции, които ви позволяват да видите колко перспективите и клиентите взаимодействат с уебсайта Ви, с приложението ви, с Facebook страницата и т.н. Този месец, обаче, на годишната конференция за разработчици на F8 – Facebook, хората от Facebook обявиха редица нови функции, които идват в напълно завършения вариант на Google Анализ. Следните функции бяха от първостепенно значение сред тях:

Ново мобилно приложение. Подобно на Google Анализ, вече можете да преглеждате показатели от платените си социални кампании на интелигентното си устройство.

Авто-открити фунии. Използвайте изкуствен интелект, за да откриете повтарящи се пътища, които потребителите използват в сайта или приложението ви.

Потребителски статистически данни. Добавете събития в Google Анализ за генериране на персонализирани статистически данни.

Разбира се, не може да има смислено проследяване без Facebook Pixel.

8. Внедрете Facebook Pixel

Какво точно е Facebook Pixel? Е, през 2015 г. рекламодателите трябваше да инсталират няколко пикселни кода на уебсайта си, за да следят различни показатели за реализациите. Всяка нова целева страница за всяка нова промоция изисква нов пиксел – устойчива практика в малки дози, но доста тромава с по-голяма и по-сложна рекламна стратегия. И тогава бе въведен Facebook Pixel.

Facebook Pixel е единичен кодов фрагмент, който при внедряването на страниците на сайта Ви позволява да проследявате реализациите – независимо дали става въпрос за трафик на сайта, изтегляния на съдържание или покупки на продукти – и да ги свързвате обратно с рекламите си.

Други публикации