+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Лендинг страница основните компоненти на сайта за продажба

Лендинг страница – основните компоненти на сайта за продажба

Landing-PageЛендинг страницата е чудесен маркетинг инструмент и средство за привличане на нови клиенти или потребители на вашата страница.

Обикновено под термина лендинг страница се има предвид целева страница. Или казано иначе, всяка уеб страница, която посетителите на даден уебсайт отварят, когато за пръв път попаднат на него.

Според проучване средният процент на реализация на целевите страници на различните компании е 26%, което се счита за добър показател. В някои случаи той надвишава 70%, тъй като зависи пряко от индустрията. Добре проектираната целева страница е ефективен инструмент за привличане на потенциални клиенти и превръщането им в клиенти.

Целевата страница се зарежда бързо дори при ниска скорост на Интернет, изисква малко финансови и времеви разходи за разработка, съкращава пътя на на клиента и увеличава продажбите.

Целевата страница: ключови компоненти

Отличителните характеристики на целевата страница са простота, яснота и фокус върху клиентите. Целевите страници са създадени за тесни сегменти от потребители, които са по -склонни да се превърнат в клиенти.

Оферта. Този елемент е ключов в целевата страница. Състои се от заглавие и уникално предложение за продажба. Офертата винаги се поставя на първия екран на целевата страница и трябва да бъде допълнена с бутон за подканваща фраза.

Подробно описание. Информацията в този раздел зависи от целите на целевата страница и полето на дейност. Ако дадена компания популяризира продукти, тогава в описанието ще бъдат посочени техните характеристики, предимства и снимки. Ако целта на целевата страница е да предлагане на курс за обучение, те посочват темите, които ще бъдат разгледани и лекторите, които ще го водят.

Формуляр за кандидатстване. След като се запознаят с продукта на компанията и предимствата му, част от посетителите на целевата страница вече ще бъдат готови за взаимодействие, затова е важно да се мотивира с помощта на CTA да плати или друго целево действие.

Често задавани въпроси. Този раздел помага на потребителите да получат нужните им отговори и да преодолеят възраженията им.

Отзиви. Разделът с обратна връзка от доволни клиенти разполага с потенциални купувачи, повишава нивото им на доверие и мотивира онези, които все още се съмняват, да си взаимодействат.

Форма за обратна връзка. Това е необходимо, за да могат потребителите да оставят контактите си и да получат допълнителни съвети. Формулярът за обратна връзка също помага да се задържат тези, които все още не са готови да купуват. Освен това, с помощта на телемаркетинг, бюлетини по имейл и съобщения в месинджъра, можете да увеличите потенциални клиенти и да ги превърнете в купувачи.

Пример: Нека да разгледаме как можете да комбинирате тези елементи на целева страница, за да продадете книга.

Първият екран съдържа описание на книгата, цена и бутон CTA за поръчка. След това има таймер за обратно броене, който мотивира клиента да вземе бързо решение. По -долу са дадени рецензии, блок с често задавани въпроси и бутони за обратна връзка по имейл и Facebook Messenger.

За да разработите ефективна целева страница, трябва да помислите върху структурата и дизайна на всеки елемент.

Избраните шрифтове, качеството на текстовете, призивите за действие, цветовете и снимките играят голяма роля. Целевата страница трябва да бъде лесно сканирана и разбираема, тъй като не всеки ще може да прочете всеки ред.

Други публикации