+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Малко повече за фактор уникалност при статиите част 1: обяснение

Малко повече за фактор уникалност при статиите – част 1: обяснение

Всеки копирайтър и всеки човек, който притежава сайт знае важността на този фактор при класирането в Google, а и която и да е друга търсачка. В тази статия ще обясним как се образува процента уникалност и други важни неща, които собствениците на сайтове трябва да знаят.

Първото нещо, което трябва да знаем за този процент е, че той се образува от всички индексирани статии в интернет пространството на езика, на който е даденото изречение/словосъчетание. Също така трябва да знаете, че той не се образува ( и няма как това да стане ) от отделни думи. Сигурен съм, че всяка една българска дума е употребявана доста пъти в интернет пространството. Инструменти за проверка остават руския Адвего и още няколко подобни. Съветваме Ви да проверявате всяка Ваша статия и ако процента Ви е твърде нисък, то е препоръчително да я редактирате. Важно е да се спомене, че всяка статия с уникалност под 60% бива считана от търсачката Google за junk материал, а именно – копиран/откраднат. Колкото е по-висок процента, толкова по-добре за сайта Ви. И ако не правите тази малко досадна процедура след всяка написана статия, то е редно да Ви успокоя, че се случва рядко статия, която е написана изцяло от Вашата ръка да има уникалност под 90%.

Единственото нещо, което трябва да имате предвид като „тънкост“ е, че цитатите в статиите Ви трябва да са като снимка ( написани в paint, например ), защото ако някоя друга медия го е публикувала, това ще намали процента уникалност на статията Ви! Напомням, че дължината на статията няма никакво значение за Google и един цитат от 100 думи не Ви помага, а напротив – вреди Ви, защото не можете да го пренаписвате.

Очаквайте част втора, „Откраднато съдържание“

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.