+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Полезна информация за Google Adwords

Полезна информация за Google Adwords

Какво точно е AdWords

В последно време почти няма човек, който да не знае какво е AdWords. И все пак нека обясним по-подробно- това е платена рекламна платформа, която ви дава възможност да позиционирате вашия уеб сайт в резултатите от търсенето на Google.

За да бъде изпълнено както трябва това, се избират ключови думи имащи връзка с продуктите и/или услугите, които предлага бизнеса ви. Написват се кратки рекламни качествени текстови, които се състоят от заглавие два реда текст и адреса на вашата страница.

Когато бъдещият ви клиент реши да направи търсене с ключова дума, която присъства в избраните от вас, то рекламата ви се появява от дясно или над резултатите от търсенето в секцията обозначена с етикет реклама. Мястото, на което ще се показват вашите реклами се определя от цената на клик, която сте определили преди това. Заплащате единствено само за посещения, а импресиите (показванията) са безплатни.

Плюсове

На реклмния пазар у нас са на лице какви ли не онлайн рекламни програми. Ние не сме тук за да ви убеждаваме, че AdWords е най-добрия избор, нито пък да ви кажем, че другите рекламни мрежи не работят. По-скоро, имаме най-добри намерение да ви запознаем с плюсовете на системата, а Вие сами можете да вземете правилното решение за бизнеса си.

В тази статия ще изложим само някои от най-основните предимства на системата,с които всеки трябва да е наясно.

AdWords е втора дума за Гъвкавост – рекламата в Google Adwords е изключително гъвкава и ви дава шанс да променяте ключовите думи и рекламите колкото често и когато поискате. Това е много важно предимство, защото много от фирмите често представят нови продукти, оферти и услуги, а пък от друга страна пазарът се променя всяка секунда. За да може една фирма да остане на нужното ниво, трябва да е в крачка с търсенето на потребителите и да отговаря на техните нужди. Google Adwords е идеалната платформа за това, защото отнема само 15 минути след като направите промяна по личния си профил и веднага може да се отрази в резултатите от Google.

AdWords притежава в себе си Таргетиран Трафик – мрежата за търсене на Google AdWords на сто процента е един от най-точно таргетираните форми за реклама. Това е така най-вече заради това, че рекламите ви се показват само на хора, които ги търсят. Така вие предлагате вашия продукт и/или услуга точно когато някои има най-голяма нужда от него, а какво по-полезно от това? Този процес прави трафика от мрежата за търсене много качествен и съответно ви гарантира отлична възвращаемост на всички ваши вложения.

AdWords е и Детайлна Статистика – не са много рекламните медии, които дават толкова подробна статистика колкото Google AdWords.
Освен, че притежавате базова статистика, която ще срещнете в повечето онлайн рекламни формати като кликове, импресии, CTR, цена на клик, разходи. AdWords ви дава уникалната възожност да преминете още една крачка по-напред като ви дарява със софтуер, чрез който можете да измервате възвращаемост на всичките си инвестиции. Това реално е най-важното във всяка една реклама – Какво печелите вие от нея?

Други преимущества на Google AdWords включват:

Ниски цени на клик от 0,10лв за родния пазар
Контролиране на реклания бюджет
Най-бързият начин да постигнете първи позиции в Google
Няма ограничение в броя ключови думи и реклами
Заплащате само за посещения. Импресиите не ви струват нищо!
Обширна партньорска мрежа от сайтове, на който можете да пускате рекрами посредством банерни, видео и текстови реклами

Ефективността е гарантирана
90% от потребители в онлайн пространството търсят продукти или услуги в Google , което е наистина добра новина за вас и значи, че вашата реклама независимо каква ще се намира – Search или Display, ще достигне до таргетираната публика.

Плащате единствено за резултати
Основата, върху която лежи рекламата в Google Adwords, е pay-per-click. Преведено буквално на български това означа „плащане за един клик“.

Ако вашата реклама по някаква причина окаже неуспешна и не достигнете до нужната аудитория, то няма да платите нищо и да бъдете ощетени. Заплащате единствено, ако някой натисне рекламата ви и прояви интерес към нея.

Има много други маркетинг системи и начини, които ви задължават да плащате дори и да няма резултат и така вие сте губещи.

Гъвкавост и контрол
Ако по някаква причина възникне технически проблем с вашия сайт, може на секундата да стопирате всяка реклама. Не е нужно тя да тече, ако всъщност не предлагате продукта или услугата

Може да увеличавате и намалявате бюджета всеки ден без никакви ограничения. Имате шанса да изпробвате различни цени на клик и да откриете най-подходящата за вашия продукт.

Нямате ограничения
Ако сте по-пресметливи и не желаете да рискувате с големи суми, не е нужно. Единственият минимум е да зададе 1 лев на ден. Докато други реклами изискват доста по-високи минимални суми за плащание, които може да не са ви по джоба.

Таргетиране без граници
Таргетирате, когото искате и когато пожелаете. Нямате ограничение от език, държава или националност.

Настройте точното таргетиране спрямо условията на бизнеса си. Независимо колко специфичини и капризни данни имате, Google Adwords ще отговори на изискванията.

В случай,че още не сте се уверили в предимствата на Google Adwords, изпробвайте сами и се уверете в неговата надеждност. Със сигурност няма да съжалявате и ще помогнете за успешното развитие на вашия бизнес.

Ако пък сте съвсем начинаещи, ви предлагаме няколко полезни съвета, които не бива да пренебрегвате:

1. Ключови думи
Избора на подходящи ключови думи е от голямо значение за успеха на всяка една ваша реклама. Колкото по-популярна е ключовата дума в рекламата Ви, толкова повече кликове ще има върху нея. Избягвайте прекалено редките и сложни думи, защото те не будят нужния интерес у потенциалните ви клиенти. Но пък ако конкуренцията за избраната ключова дума е прекалено голяма, Google ще Ви таксува с по-висока цена за всеки клик.

2. Обмислете вида на рекламата
В доста случаи рекламите с картинки привличат повече кликвания, отколкото онези, в които има само текст. Но може и да стане обратното. Ето защо е важно да експериментирате при избора на типа на рекламата си и да следите дали има засилен интерес на дадената аудитория към нея.

Променете текста си или опитайте с различни ключови думи, ако не постигате онова, което сте искали като резултат. Проучете и тествайте кои реклами са па-подходящи за вида продукт или услуга, който сте избрали, за да имате гарантиран успех.

3. Заложете разумен бюджет и не се охарчвайте

Макар да звучи лесно да се изпълни, понякога е трудно да се определи най-подходящия бюджет. Не се охарчвайте твърде много само за платена реклама, вземете мерки и за обновяване на сайта си, които да помогнат за по-успшено представяне в търсачките.

Google AdWords може да Ви струва много в зависимост от честотата на показване и броя кликвания на рекламата. Стартирайте с по-нисък рекламен бюджет, след това анализирайте постигнатите резултати и според тях вземете решение как да действате след това.

4. Създайте уникална реклама
Нека рекламата Ви се отличава от другите! Много често рекламните текстовете са толкова скучни и еднотични, че изобщо не грабват вниманието на потенциалните клиенти. Затова се постарайте да създадете оригинална реклама.

Изберете интересно заглавие, което има ясно послание. Напишете атрактивно описание което да събуди любопитвото на аудиторията и да я привлече към сайта ви.

 

 

 

Други публикации